knippen in een gekoesterd stofje
Vorig jaar won ik dit stofje van Cotton and Steel bij cas en nina. Het duurde eventjes voor de nieuwe levering binnen was in hun winkel maar toen ik het kreeg was ik op slag verliefd.

Wat ik hieruit zou maken, daar moest toch heel goed over nagedacht worden!
Ik wou een patroontje gebruiken waar ik me goed in voel en dat simpel genoeg is om deze stof nog volledig tot zijn recht te laten komen. Doordat de stof zo zalig licht is, leek een echt zomers bovenstuk me ideaal! 


Voor de gelegenheid haalde ik nog eens het patroon van de Frida top van compagnie M boven. Voor mij blijft dit één van de beste basisstukken voor een zomers bovenstukje in katoen. Doordat het ook helemaal niet moeilijk is om te maken, durfde ik zelfs in deze stof knippen ;-).

Deze top is per ongeluk twee cm langer dan het patroon normaal voorschrijft, dat is het nadeel aan simpele patronen, je doet de handleiding niet meer open ;-). Maar het stoort mij eigenlijk niet, nu kan ik hem ook aan op broeken met een lage taille. Doordat het stofje ietsje soepeler is dan de katoenen exemplaren die ik vorig jaar maakte, valt hij ook iets losser (je ziet het vooral achteraan) maar hij zit echt zalig. De kwaliteit van dit stofje is echt super.

De foto's werden op dezelfde plaats genomen als deze maar nu had ik wel een fotograaf bij waardoor ze naar mijn gevoel ietsje beter gelukt zijn.


Tijdens de zalig warme dagen eind mei werd dit topje uitvoerig getest en goedbevonden, een ideaal zomers bovenstuk dat deftig genoeg is voor het werk maar waarin je kan ademen bij tropische temperaturen.

stof: cas en nina (affiliate link)
patroon: Compagnie M (niet uitgegeven)

Reacties

 1. Super mooi! Inderdaad een mooi stofje. Je hebt het goed aangepakt 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke top! Fijn met dit weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, sommige dagen moet ik wel een lange broek dragen en deze top maakt dat een pak draaglijker

   Verwijderen
 3. Wel, ik had datzelfde stofje hier donderdag in mijn handen om er de schaar in te zetten - ik deed het uiteindelijk niet omdat het niet breed genoeg was voor het patroon dat ik wou gebruiken. Om maar te zeggen... ik vind het prachtig, jouw topje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is ook al mijn plan b door de stof breedte maar wel een leuk plan b. Thanks

   Verwijderen
 4. Knap! Waar haalde je het patroon dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was 1 van de testers vorig jaar, vandaar dat ik het patroon heb. We kregen ook toelating om het te bloggen (en uiteraard ook om het te dragen)

   Verwijderen
 5. Oh, geweldig mooi!! Ik vind het heel mooi trouwens hoe het vanachter valt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi !! Jammer dat het patroon nooit uitgebracht werd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad jammer, ik kijk nu ook wel uit naar haar nieuwe patroon, de Nore voor dames en tieners, benieuwd hoe de pasvorm eruit ziet

   Verwijderen
 7. Prachtige top. Staat je super en dat stofje is inderdaad geweldig mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie