Doorgaan naar hoofdcontent

knippen in een gekoesterd stofje
Vorig jaar won ik dit stofje van Cotton and Steel bij cas en nina. Het duurde eventjes voor de nieuwe levering binnen was in hun winkel maar toen ik het kreeg was ik op slag verliefd.

Wat ik hieruit zou maken, daar moest toch heel goed over nagedacht worden!
Ik wou een patroontje gebruiken waar ik me goed in voel en dat simpel genoeg is om deze stof nog volledig tot zijn recht te laten komen. Doordat de stof zo zalig licht is, leek een echt zomers bovenstuk me ideaal! 


Voor de gelegenheid haalde ik nog eens het patroon van de Frida top van compagnie M boven. Voor mij blijft dit één van de beste basisstukken voor een zomers bovenstukje in katoen. Doordat het ook helemaal niet moeilijk is om te maken, durfde ik zelfs in deze stof knippen ;-).

Deze top is per ongeluk twee cm langer dan het patroon normaal voorschrijft, dat is het nadeel aan simpele patronen, je doet de handleiding niet meer open ;-). Maar het stoort mij eigenlijk niet, nu kan ik hem ook aan op broeken met een lage taille. Doordat het stofje ietsje soepeler is dan de katoenen exemplaren die ik vorig jaar maakte, valt hij ook iets losser (je ziet het vooral achteraan) maar hij zit echt zalig. De kwaliteit van dit stofje is echt super.

De foto's werden op dezelfde plaats genomen als deze maar nu had ik wel een fotograaf bij waardoor ze naar mijn gevoel ietsje beter gelukt zijn.


Tijdens de zalig warme dagen eind mei werd dit topje uitvoerig getest en goedbevonden, een ideaal zomers bovenstuk dat deftig genoeg is voor het werk maar waarin je kan ademen bij tropische temperaturen.

stof: cas en nina (affiliate link)
patroon: Compagnie M (niet uitgegeven)

Reacties

 1. Super mooi! Inderdaad een mooi stofje. Je hebt het goed aangepakt 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke top! Fijn met dit weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, sommige dagen moet ik wel een lange broek dragen en deze top maakt dat een pak draaglijker

   Verwijderen
 3. Wel, ik had datzelfde stofje hier donderdag in mijn handen om er de schaar in te zetten - ik deed het uiteindelijk niet omdat het niet breed genoeg was voor het patroon dat ik wou gebruiken. Om maar te zeggen... ik vind het prachtig, jouw topje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is ook al mijn plan b door de stof breedte maar wel een leuk plan b. Thanks

   Verwijderen
 4. Knap! Waar haalde je het patroon dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was 1 van de testers vorig jaar, vandaar dat ik het patroon heb. We kregen ook toelating om het te bloggen (en uiteraard ook om het te dragen)

   Verwijderen
 5. Oh, geweldig mooi!! Ik vind het heel mooi trouwens hoe het vanachter valt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi !! Jammer dat het patroon nooit uitgebracht werd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad jammer, ik kijk nu ook wel uit naar haar nieuwe patroon, de Nore voor dames en tieners, benieuwd hoe de pasvorm eruit ziet

   Verwijderen
 7. Prachtige top. Staat je super en dat stofje is inderdaad geweldig mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.