Doorgaan naar hoofdcontent

knippen in een gekoesterd stofje
Vorig jaar won ik dit stofje van Cotton and Steel bij cas en nina. Het duurde eventjes voor de nieuwe levering binnen was in hun winkel maar toen ik het kreeg was ik op slag verliefd.

Wat ik hieruit zou maken, daar moest toch heel goed over nagedacht worden!
Ik wou een patroontje gebruiken waar ik me goed in voel en dat simpel genoeg is om deze stof nog volledig tot zijn recht te laten komen. Doordat de stof zo zalig licht is, leek een echt zomers bovenstuk me ideaal! 


Voor de gelegenheid haalde ik nog eens het patroon van de Frida top van compagnie M boven. Voor mij blijft dit één van de beste basisstukken voor een zomers bovenstukje in katoen. Doordat het ook helemaal niet moeilijk is om te maken, durfde ik zelfs in deze stof knippen ;-).

Deze top is per ongeluk twee cm langer dan het patroon normaal voorschrijft, dat is het nadeel aan simpele patronen, je doet de handleiding niet meer open ;-). Maar het stoort mij eigenlijk niet, nu kan ik hem ook aan op broeken met een lage taille. Doordat het stofje ietsje soepeler is dan de katoenen exemplaren die ik vorig jaar maakte, valt hij ook iets losser (je ziet het vooral achteraan) maar hij zit echt zalig. De kwaliteit van dit stofje is echt super.

De foto's werden op dezelfde plaats genomen als deze maar nu had ik wel een fotograaf bij waardoor ze naar mijn gevoel ietsje beter gelukt zijn.


Tijdens de zalig warme dagen eind mei werd dit topje uitvoerig getest en goedbevonden, een ideaal zomers bovenstuk dat deftig genoeg is voor het werk maar waarin je kan ademen bij tropische temperaturen.

stof: cas en nina (affiliate link)
patroon: Compagnie M (niet uitgegeven)

Reacties

 1. Super mooi! Inderdaad een mooi stofje. Je hebt het goed aangepakt 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke top! Fijn met dit weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, sommige dagen moet ik wel een lange broek dragen en deze top maakt dat een pak draaglijker

   Verwijderen
 3. Wel, ik had datzelfde stofje hier donderdag in mijn handen om er de schaar in te zetten - ik deed het uiteindelijk niet omdat het niet breed genoeg was voor het patroon dat ik wou gebruiken. Om maar te zeggen... ik vind het prachtig, jouw topje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is ook al mijn plan b door de stof breedte maar wel een leuk plan b. Thanks

   Verwijderen
 4. Knap! Waar haalde je het patroon dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was 1 van de testers vorig jaar, vandaar dat ik het patroon heb. We kregen ook toelating om het te bloggen (en uiteraard ook om het te dragen)

   Verwijderen
 5. Oh, geweldig mooi!! Ik vind het heel mooi trouwens hoe het vanachter valt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi !! Jammer dat het patroon nooit uitgebracht werd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad jammer, ik kijk nu ook wel uit naar haar nieuwe patroon, de Nore voor dames en tieners, benieuwd hoe de pasvorm eruit ziet

   Verwijderen
 7. Prachtige top. Staat je super en dat stofje is inderdaad geweldig mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…