Doorgaan naar hoofdcontent

pattern test: Oceanside dress from Itch to Stitch
When Itch to Stitch was asking for testers for her newest pattern, the pattern test for the Nore (stay tuned this week, I will show you my first one) was just ready so I was happy that I was selected for this pattern test.

I love this dress because it is suitable to go to work on a summerday. The last weeks have been super hot in Belgium, more than 30 °C is rather exceptional normally, but we did have multiple of those days. Finding enough outfits that are appropriate to go to work and not to warm, was a challenge. So I am glad that I can add this dress to my wardrobe.I initially bought this fabric to make a second Gerda dress, but I didn't mind using it for this one. Normally the pattern uses really contrasting fabric for the sleeves and a little part in the front, but I used matching fabric instead and also added this for the waistband. The dress has a nice triangle at the front, I like it a lot, especially with this triangle fabric.


This dress can be worn sporty with sneakers (oh my god, it's the first time ever I dared to try sneakers underneath a dress) or with high heels. I even see myself walking on bare feet in the sand with this one (but I didn't have time to go to the beach to take pictures).


I am not completely satisfied about the waisband, I think a more firm fabric or glitter elastic would be better because of the weight of the skirt.

My Belgian blogging friend Madame Stof, was also selected to test this dress, so make sure to also take a look at her blog.fabric: Cas and Nina (affiliate link)
pattern: oceanside dress from itch to stitch

If you join the Itch to Stitch facebookgroup, you can find a coupon code for this pattern which is only valid the first 24h, but you can of course also join to see all the other creations and new patterns in the future.

Reacties

 1. Supermooie jurk, normaal geen fan van monochrome, maar deze wil ik ook wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jawadde, jij bent goed op dreef! Bij mij is 't de laatste tijd heel wat minder. Willen wel, maar tijd... Een mooie jurk trouwens! Staat je heel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de laatste weken wel een tandje bij moeten steken met twee patroontests maar lange dagen en geen klop op tv zorgen wel voor extra naaitijd ;-). Nu alle naaisels worden toevallig redelijk kort op elkaar geblogd nu, ze zijn echt niet op een paar dagen verschil genaaid hoor.
   Heel blij met alle complimentjes, hij is ook heel leuk om te dragen

   Verwijderen
 3. Ik mocht hem al bewonderen, ik vind het prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, die van jou ook! we kunnen nu een oceanside date houden ;-)

   Verwijderen
 4. Prachtige jurk heb je gemaakt Delphine ! Inderdaad toch een uitdaging, ook voor mij, om een fatsoenlijke outfit te vinden waarmee je kan gaan werken bij tropische temperaturen. Het model is prachtig en kan in vele omstandigheden een vrouw flatteren. De combinatie mogelijkheden met stoffen lijken me ook oneindig. Top ! En ik leer nu via jullie (ook via Madame Stof) een nieuw patronenmerk kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Er in echt oneindig veel mogelijkheden en het flaters echt veel mensen!

   Verwijderen
 5. Heel leuk, je staat er echt goed mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tof gemaakt, met die effen accenten. Keep up the good work :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Twee prints combineren was niet zo mijn ding vandaar de effen stukjes

   Verwijderen
 7. Ik vind het echt een prachtig jurkje!! En deze versie is helemaal jou! Mooi gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! door alle mogelijkheden kan je hier echt een persoonlijke versie van maken

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.