Theo meets soft cactus (again)


Het was me eindelijk gelukt, nog eens een hemd maken voor mijn wederhelft dat blijvend gedragen wordt. Het gaat hier was in, was uit en wordt zonder commentaar gedragen (intussen ben ik er vrij zeker van dat het niet meer uit schrik voor boze blikken is ;-) ).

Het werd dus tijd om nog eens een poging te wagen. Opnieuw een zomertheo uit een soft cactusje. Aanvankelijk wou ik eens de platte naden proberen maar aangezien ik overal mijn naadwaarde bijgetekend heb moet ik hiervoor mijn patroon opnieuw overnemen en wordt dat plan dus nog eventjes uitgesteld (valt het op dat ik een hekel heb aan patronen overtekenen ;-) ). 
Maar vermits die naden aan de binnenkant zitten en ik hoop dat ik één van de weinige ben die ze dus te zien krijg, zullen we maar een oogje dichtknijpen voor mijn luiheid zeker? *Bij dit stofje wou ik graag een groen accentje door met hoekjes te werken. Helaas vond ik nergens het juiste groen naar mijn zin. Paspel vond ik wel in die kleur. Het werden dus paspelaccentjes deze keer. De paspel aannaaien aan de rugpas zorgt wel voor wat extra gevloek, het zijn toch redelijk wat lagen daar. Verder lukte de kraag (met H180) deze keer wel vlotjes, alleen met de knoopsgaten had ik wat moeite, terwijl die met H200 als vanzelf gingen.Er staan binnenkort zeker nog hemden op de planning want bij het uithalen van de zomergarderobe van manlief bleek toch dat enkele van zijn gekochte exemplaren heel erg beginnen af te bleken na het vele wassen. Ik hoop dus deze zomer nog enkele stofjes om te kunnen toveren tot een draagbaar exemplaar. Wachten tot de winter daar straf ik mezelf alleen maar mee (die vervloekte mouwbiezen...).


Hoe vaker ik dit hemd maak, hoe meer ik de testers gelijk moet geven, uw wederhelft in een zelfgemaakt hemd daar maakt je hart een sprongetje van  ;-).

patroon: Theo zonen 09
stof: Soft Cactus gekocht bij Madeline de stoffenmadam
paspel: veritas
knoopjes: stockverkoop veritas

*blijkbaar vormt het niet mogen tonen van de binnenkant van het hemd toch een probleem, het labeltje zit namelijk vanbinnen en dat is volgens manlief het beste bewijs dat het hemd door mij gemaakt werd.  Als er dus iemand een goed adresje weet voor labeltjes in de zijnaad, laat dan zeker iets weten. Tot dan heb ik een foto van het labeltje voor de geïnteresseerden 😉


Reacties

 1. Prachtig hemd! Tof met die groene paspel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjiek! Een hemd, dat heb ik dus nog nooit gedurfd hè! Maar zo tof, om de wederhelft in een eigen creatie te zien. Uiteraard dat dat hart sprongetjes maakt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker proberen, eventueel eens een workshop volgen

   Verwijderen
 3. Het blijft een goede combi! :) Ik bestelde onze labels hier: https://www.etsy.com/listing/196690366/1000pcs-custom-woven-label?ref=shop_home_active_15

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ik ga zeker eens kijken want ik vond die heel mooi

   Verwijderen
 4. Prachtig! Ik deel je hekel voor patronen overnemen! Daarom ben ik extra fan van digitale patronen met layers. Het plakken neem ik er dan graag bij!
  Ik bestelde mijn labeltjes bij viking labelling (etsy) je moet wat geduld hebben, maar het resultaat is wel de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wahahaha voor de wederhelft en zijn liefde voor de binnenkant ;) - toch wel het aller aller schoonste bewijs dat zelfmaak voor heren zo de moeite loont!
  Ik moet hier ook nog eens dringend een hemd maken, liefst héél binnenkort, dan kom ik weg met korte mouwen. Geen idee of je trouwens stikvlies gebruikt bij het stikken van je knoopsgaten, daarmee heb ik quasi geen problemen, zelfs niet bij de meest ***stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. alleen al voor zijn blinkende oogjes zou ik een hemd maken. Bedankt voor de tip, ik ga straks stikvlies kopen ;-)

   Verwijderen
 6. Ik zie niets mis aan je binnenkant... zalig held, het staat ook op mijn lijstje. Maar eerst de mijne overtuigen, want hij twijfelt een beetje aan mijn kunnen, vrees ik 😃

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gewoon aan beginnen, mijn eerste hemd was laten we zeggen, een beetje scheef ;-) maar zonder dat eerste zou dit hemd nooit gelukt zijn, leren doe je door fouten te maken (mss best wel niet in je duurste stof ;-) )
   de naden zijn niet verstopt in dit hemd zoals je dat bij een gekocht hemd kan hebben maar je zit ze zoals je bvb de zijnaad van een kleedje ziet als je het binnenstebuiten draait, maar de drager klaagt niet hoor, het is niet de bedoeling dat hij zich overal uitkleedt :p

   Verwijderen
 7. Heel mooi! Heerlijk toch dat hij zo trots jouw creaties draagt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. knap seg. Ik ben vol bewondering voor die mannennaaisels. Ik waag me er amper aan... en dat vindt de man niet leuk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, mannennaaisels zijn vooral wat eentonig je kan niet zoveel verschillende dingen maken, maar ze zijn dat natuurlijk wel gewend van uit de winkel ;-)

   Verwijderen
 9. Weer een mooi exemplaar !! En die paspel kleurt er mooi bij...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, wat extra kleur in de zomer kan geen kwaad hé

   Verwijderen
 10. Heel mooi. Hier zijn de hemdjes in soft cactus ook zeer gegeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks, de stof is er echt ideaal voor en het is een merk met prints die ook voor jongens/mannen gaan

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Maggie from Bella Sunshine Design

nog eens iets voor mijn zus + give-away

Pattern testing: Sequoia from itch to stitch