werken in (mijn eigen) stijlAangezien patronen overtekenen niet mijn meest favoriete bezigheid is, probeer ik om één patroon meerdere keren te maken. Uiteraard alleen als ik tevreden ben over de eerste versie of als de aanpassingen die moeten gebeuren meevallen.

De billie en de theo van zonen 09 zagen jullie hier al herhaaldelijk verschijnen en zijn hier het perfecte voorbeeld van.
Maar ook voor mezelf durf ik al eens in herhaling vallen. Dit kleedje wordt heel graag gedragen en is ideaal om te gaan werken, het heeft mouwtjes, is niet te kort en niet te diep uitgesneden. Begin mei droeg ik het zelfs met een onderrokje en kousen onder om te gaan werken, gecombineerd met deze susanne (al zou ik het natuurlijk veel liever met blote benen en zonder cardigan kunnen dragen...). De wijde rok is ook helemaal mijn ding.
Dit stofje van Mon Depot kocht ik dan ook al vorig jaar om een extra versie van deze jurk te maken. Alleen was de winter er sneller dan gedacht en de to-sew lijst langer dan er tijd beschikbaar is. Het was dus tot nu wachten voor ik het ertussen kreeg (grappig om in het vorige blogbericht te lezen dat ik bij mijn eerste versie ook hetzelfde tijds/seizoenprobleem had ;-) ). 


Herhaling wilt trouwens niet zeggen dat alles zonder problemen verloopt, het tornmesje mocht weer zijn werk doen, maar dat hoort ook bij zeker?

De enige aanpassing die ik deze keer deed was om 0.5 cm extra aan elke zijnaad te voorzien zodat ik in totaal 2 cm won, want bij de eerste versie is het wat nipt aan de taille. Vooral bij het aantrekken durft het nogal eens moeilijk te zijn, éénmaal ik die draag valt het wel mee omdat de stof wat meerekt, maar acrobatentoeren moeten uithalen om de rits dicht te krijgen is nu ook niet direct de bedoeling ;-).Dit stofje was trouwens ook een heel leuk om te verwerken en is ook aangenaam om te dragen doordat het ook wat stretch bevat. Deze kleuren komen eigenlijk niet zoveel voor in mijn kleerkast, laat dus zeker weten of je vindt dat ik ze wat meer mag toevoegen of toch maar beter niet.

Wil je niets missen van mijn naaisels, volg mij dan op facebook. Af en toe worden er ook fotootjes gepost die de blog niet halen.

Van dit stofje heb ik nog een stuk over van 80 cm (op stofbreedte 130cm) voorgewassen, moest je interesse hebben laat dan zeker iets weten.

stof: Mon Depot
patroon: knipmode

Reacties

 1. Eerlijk? Deze versie staat je mooier dan de eerste !! Dus zeker nog meer in die kleur toevoegen aan je kleerkast !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de kleur geweldig bij jou en toch ook weer een versie die in de winter kan worden doorgedragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Een bijpassende cardigan voor de winter staat inderdaad nog op de planning

   Verwijderen
 3. Knap! Deze jurk zit jou echt als gegoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi model. Lijkt geweldig comfortabel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Versta me niet verkeerd, de andere jurk is ook mooi, maar veel meer fan van deze. Ik hou meer van dit kleurenpalet bij jou 💙

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal er zeker wat op proberen te letten. In ieder geval bedankt want ik vroeg je eerlijke mening

   Verwijderen
 6. Grappig dat je specifiek vraagt of deze kleur je staat, want al bij de eerste foto dacht ik "Hé die kleuren staan Delphine goed, raar dat we dit niet vaker zien." Dus ja, staat je super!!

  Heel mooie jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ik denk dat ik weet waarnaar ik op zoek moet in de solden ;-). Niet dat ik mijn hele garderobe ga omwisselen natuurlijk maar als ik iets nieuws nodig heb.

   Verwijderen
 7. Ik ben het helemaal eens met Tamara. Mijn eerste idee was ook 'wat staat haar dat goed!"Het modelletje ook trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een heel mooi jurk en die kleuren zijn inderdaad helemaal voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Intussen hangt hij terug gestreken klaar voor een volgend dagje op het werk.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie