Doorgaan naar hoofdcontent

let's sti(c)k together juni/juli




In Nancy haar winkel (winkeltje mag ik nu na de uitbreiding zeker niet meer zeggen), ligt veel stof, heeeeeel veel stof. Nu er extra ruimte bijgekomen is, vallen alle stofjes zelfs nog meer op.

Zo vond ik er deze stof voor een heel betaalbaar prijsje (en ze heeft meer van deze collectie liggen, ook met roze accentjes). Ideaal voor een tussendoortje dus. Eigenlijk wou ik stof kopen voor een sweater maar ik kon niet kiezen ;-), deze tricot trok mij wel direct aan en iedereen kent het wel, éénmaal je verliefd bent op een stof dan koop je die uiteindelijk toch.

Ik vond het een ideaal stofje om de halterversie van de Tamarillo te maken, door de zwarte accentjes past het goed op mijn zwarte short om zo een complete zomerse outfit te bekomen. Het zakje liet ik weg omdat ik in deze versie niet ga lopen aangezien mijn sportbh er niet onder past. 



Het patroontje van de Tamarillo vind je hier. Bedankt Stephanie om dit uit te brengen en nog meer om het gratis ter beschikking te stellen. Een basispatroontje (met drie varianten dan nog) dat is zeker welkom. Mijn kleerkast hangt goed vol maar zelfgemaakte zomertopjes daarvan heb ik er niet echt veel en de oude (gekochte) beginnen nu wel echt versleten te geraken. Deze versie werd eigenlijk voor diegene uit het vorige berichtje gemaakt (en gefotografeerd) en is de reden dat ik ook daar voor een halter koos, maar omdat ik graag dit blogberichtje voor let's sti(c)k together wou houden werd de volgorde wat omgedraaid.

Dit patroontje en de uiteindelijke outfit passen ook goed bij het thema deze maand voor let's sti(c)k together: zon, zee en strand. Inderdaad deze maand gingen we voor één thema ipv drie criteria.
De outfit is wel ideaal voor een dagje naar zee of een strandvakantie maar de foto's zijn helaas niet aan zee genomen. Strand en zon was er wel voldoende, dus dat maakt toch dat er twee van de drie criteria gehaald werden. De outfit zal deze zomer wel meegaan naar Barcelona waar we de laatste namiddag wel een middagje strand gepland hebben, ik beloof hier zeker een fotootje van op instagram.

Diezelfde dag brachten we nog een bezoekje aan de Sinksenfoor en ook hiervoor was het topje ideaal.


Neem zeker ook eens een kijkje bij de anderen:


Reacties

  1. Heel erg leuk. Ik ben ook fan van dit tricootje, misschien ga ik er wel eens naar op zoek voor een jurk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt. Ik ging net bij Madeline langs en het was er nog. Online vind ik het wel niet terug

      Verwijderen
  2. Reacties
    1. Inderdaad, tijd dat de zon er terug doorkomt (op mijn vrije dagen liefst ;-) )

      Verwijderen
  3. Wat een leuk topje! moet ik zeker ook eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die komt ook op mijn to-make-list voor deze zomer!
    Ik deed pas op de valreep mee, mijn post vind je hier: vitess82.blogpost.be

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zeker doen! Intussen heb ik de html terug aangepast met de laatste updates, overdag had ik geen tijd ;-) Ik kom binnenkort zeker bij jou piepen ook

      Verwijderen
  5. Alweer een schoontje, je straalt echt zomen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Het was toen ongeveer 30 graden, dat doet veel aan die uitstraling ;-)

      Verwijderen
  6. Wat een mooi topje en het zit je als gegoten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Praktisch en eenvoudig, maar toch zee mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er een zalig topje uit! Daar ga je nog veel plezier van hebben deze zomer.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ohja, die tamarillo is daar echt uiterst geschikt voor! Wat mooi alweer. Ik kijk al uit naar onze date in Lier! :) Dat winkeltje (ahum) wil ik wel eens bezoeken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kijk er ook naar uit. Nu met de solden was het gisteren een beetje leger dan ik gewoon ben maar er lagen nog veel pareltjes en ben er zeker van dat er nog veel schoons zal binnenkomen

      Verwijderen
  10. Een super leuke top. Misschien toch ook eens uitproberen...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel leuk! Staat hier ook nog op de to Sew lijst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zeker eens maken, ideaal voor de zomer en niet zoveel werk

      Verwijderen
  12. Heel mooi!! Ik zie dat graag zo'n haltertop!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook ;-) je moest het patroon al aan het afdrukken zijn :-p

      Verwijderen
  13. Inderdaad wel een mooi stofje, zou ik ook niet kunnen laten liggen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. supermooi topje en leuke stof ... zo zou ik er ook nog enkele moeten maken voor we op vakantie vertrekken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. inderdaad ideaal voor op vakantie, bij mij gaan er twee in de valies mee

      Verwijderen
  15. De Tamarillo staat zeker op mijn planning! Zo'n leuk patroon! En zoveel variatie mogelijk! Die halter staat jou heel mooi! X

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zeker maken, inderdaad veel variatie mogelijk en ideaal voor de zomer

      Verwijderen
  16. heel erg toffe top! Ik zag al veel tamarillo's passeren en vind het ook wel echt een tof patroontje precies! Ook eens proberen ;-) Heel zomers en past perfect in thema!! mooi stofje ook, en idd, ik ken het helemaal, dat van dat kopen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. zeker doen, het zit snel in elkaar, ik ben zelf enorm fan (valt het op ;-) )

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d