Doorgaan naar hoofdcontent

een BuJo of zoiets

Hier schreef ik nog dat ik het niet zou doen, zo'n Bullet Journal, maar uiteindelijk haalde haar blogpost mij toch over om het te proberen (en haar boek te kopen).Het boek van Kelly is voor mij een goeie handleiding. Ja, ik geef toe, je vindt de meeste informatie ook gewoon gratis online op de originele bullet journal site, maar in dit boek wordt alles zo voorgesteld dat al je vooroordelen (zoals: je moet creatief zijn) weggenomen worden en alles stap voor stap uitgelegd wordt. Dus Kelly, thanks want zonder jouw boek was er waarschijnlijk geen bullet journal. Het boek was nog niet  uit of ik had al een schriftje uit de kast genomen om eraan te beginnen. Want dat is ook echt de boodschap van het boek: 'durf ermee beginnen'. Je hoeft niet te wachten tot 1 januari omdat dat nu toevallig het meest ideale moment is. Uiteraard wilt dat zeggen dat mijn eerste maand wat vreemd verliep, ik had niet echt een montly en een future log had ik ook nog niet. Maar ik leerde wel veel bij over het systeem tijdens die maand, dus ik zou ze zeker niet als verloren bestempelen.

Ik kocht wel het e-book dus heb ik er het schrift niet bijgekocht. Dat hoeft ook helemaal niet. Op mijn e-reader lukt het niet zo supergoed om het e-book te lezen maar op de iPad heb ik geen problemen. Ik heb Kelly daar ook een mailtje voor gestuurd en ze ging dat doorgeven aan de uitgeverij dus misschien is het al opgelost.

Ik denk wel dat het boek vooral geschikt is voor mensen die nog niet begonnen zijn of nog niet lang bezig zijn met hun bullet journal. Er staan wel enkele extraatjes in maar het gaat toch vooral over het systeem in het algemeen. Af en toe grijp ik nog eens terug naar het boek als alle online informatie en inspiratie wat teveel wordt en ik het gevoel heb de basis uit het oog te verliezen. Want dat is echt wel het geval als je online op zoek gaat naar inspiratie.


Ik ben er intussen iets meer dan een maandje mee bezig en het gaat met wisselend succes. Mijn werk hou ik nog altijd gescheiden, mijn schriftjes zouden teveel afzien en zo gewoon korte to do lijstjes per dag (ik gebruik nu wel twee blaadjes per dag en dat is net voldoende voor een dag) dat werkt wonderlijk goed.Privé schakelde ik dus over naar iets BuJo achtig. Het werkt meestal wel goed al zou ik af en toe toch eens een pagina willen uitscheuren omdat mijn plannen gewijzigd zijn en ik dus geen tijd heb voor het to do lijstje dat gepland stond. Maar dat zal ik moeten leren loslaten denk ik, want de agenda wisselt hier vaak.
Tips hiervoor zijn trouwens altijd welkom ;-).Mijn bullet journal is geen creatief hoogstandje moest je dat denken. In het begin waren het gewoon lijstjes maar dat was niet overzichtelijk genoeg voor mij. Ik voegde dus wat kleurtjes toe met gelpennen uit hema. Om de boel wat op te fleuren kocht ik ook stickers (beetje compenseren voor mijn ontbrekend tekentalent ;-) ). En dat maakt mij wel vrolijk.De schriftjes die ik momenteel gebruik kocht ik in HEMA, jammer dat ze daar geen dotted schriftjes hebben want ik vind hun kaften zo vrolijk en dat mag wel om saaie dagen wat op te vrolijken vind ik. Ik gebruik dus voorlopig schriftjes met lijntjes, al ligt er nu wel eentje met puntjes klaar voor binnen een paar maanden.

Voorlopig kan ik besluiten dat mijn BuJo mij helpt op dagen dat ik veel plannen heb en alles zo van me af kan schrijven, maar dat het voorlopig nog voor iets teveel stress zorgt op de dagen dat ik al die dingen moet uitvoeren. Al ligt dat vooral aan het feit dat ik al die taakjes zo snel mogelijk gedaan wil krijgen en teveel vooraf plan. Voor september wil ik dat proberen te vermijden en eens zien wat dat geeft.

Mijn tweede schrift (dat op de onderste foto) heeft al iets meer structuur dan mijn eerste en hoop ik ook zo te kunnen houden. Het eerste raakte op enkele pagina's na trouwens vol maar toen was het tijd voor een nieuwe maand en schakelde ik toch al over naar een nieuw.


Reacties

  1. Tof! Ik vind wel mijn rust met een bullet journal. Het helpt me om mijn hoofd al eens leeg te maken, wat ik vaker nodig lijk te hebben ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. alles opschrijven helpt wel om het hoofd leeg te maken maar ik moet nog afleren om altijd iets te willen doen met wat er op papier staat ...

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.