Doorgaan naar hoofdcontent

een ode aan soluvlies, wondertape en het niveleerplaatjeVorig jaar bibberde ik nog bij de gedachte dat ik Alice ging maken. Dit jaar zag ik het allemaal iets beter zitten.

Alles ging inderdaad een stuk vlotter deze keer dankzij alle tips die ik het voorbije jaar heb leren kennen (nee hoor, deze versie is ook niet foutloos, maar dat hoort bij zelfgemaakte kledij denk ik).

Het eerste hulpmiddeltje dat er aan te pas kwam was het niveleerplaatje, de kraag is zo veel beter doorstikt.

Als tweede hulpmiddel gebruikte ik wondertape, echt een zaligheid om die kraag netjes op zijn plaats te houden éénmaal je de vooraf omgestreken binnenkant langs buiten wilt vastzetten. Al ging het hier nog een beetje scheef doordat het toch ietsje anders werken is met dit stofje dan met een gewoon katoentje. Ook bij deze stap werd het niveleerplaatje bovengehaald.En als laatste dan: soluvlies voor de knoopsgaten. Waar mijn naaimachine vroeger halfweg het knoopsgat zei 'nope tis genoeg geweest', deed ze braaf verder en moest ik geen enkel knoopsgat losmaken. Dat ik tussen het maken van de knoopsgaten en het aannaaien van de knopen, de boel wat moet laten drogen omdat er water nodig is om het soluvlies weg te wassen, dat neem ik er graag bij. Als knoopjes koos ik nog eens voor de glitterknoopjes van bij veritas, deze keer de roze variant.Het enige probleem dat ik nu nog heb is dat de zon vaak verdwenen lijkt (al bleek dat vandaag tijdens ons fietstochtje redelijk goed mee te vallen). Dus liefste zomer, toon jezelf nog eens van je beste kant want de warme junimaand heeft mij wat in overdrive gezet qua zomerkledij naaien ;-).Ik denk dat het nu tijd wordt om aan de herfstgarderobe verder te werken, met als eerste een watervalhalstop in modal.

stof: see you at six
knoopjes: Veritas
patroon: Alice uit La Maison Victor

Reacties

 1. Reacties
  1. Thanks! Het leuke aan een modelletje nog eens maken is dat je weet hoe de maat zal vallen. En het stofje is echt zacht.

   Verwijderen
 2. Heel leuk! En ik herken het gevoel over die overdrive wat zomerkledij betreft. Maar kijk, vandaag is 't al een goede dag! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Vandaag kwam er inderdaad een zomerkleedje uit de kast, ik hoop nog op een indian summer.

   Verwijderen
 3. Heel mooi! Zo netjes ook! Het fijne aan naaien voor jezelf is dat het volgend jaar ook gewoon weer aan kan. Maar voor nu hopen op een zinderende nazomer.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, dat is het fijne, zeker omdat zo'n bloesje ook bij een kilootje meer of minder nog past

   Verwijderen
 4. Lijkt mij echt een zalig bloesje ! Heel mooi zeg.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.