Doorgaan naar hoofdcontent

het stoffenruilspel editie 2Sinds ik lid ben van de facebook groepjes 'blogmeet en sew challenge' en 'let's sti(c)k together' volgen de uitdagingen elkaar op. Bloggen volgens opgelegde voorwaarden lijkt misschien wat in strijd met het creatieve maar niets is minder waar. Zo'n uitdaging is tegelijk een schop onder mijn kont om iets af te werken wat ik anders niet zou doen en een ideale gelegenheid om eens 'out of the box' te denken. Ook werk maken van net iets betere blogfoto's hoort er dan bij (al was dat bij dit tasje niet zo simpel, vandaar de redelijk simpele foto's).

Toen Davina voorstelde om samen op 1 augustus te bloggen over een naaisel met het stofje dat we meekregen na het stoffenruilspel op de blogmeet (meer over de blogmeet vind je hier en het resultaat van het vorige stoffenruilspel hier), sprong ik direct op de kar. 

Ik vond het stofje direct heel mooi maar het past niet zo goed bij mij dus een kledingstuk zag ik niet direct vaak gedragen worden. Ik kon wel nog een extra stoffen tas gebruiken om boodschappen in mee te nemen. Zo eentje dat opgeplooid in mijn handtas past (en ik hopelijk altijd bij heb, ahum, ken jezelf...).
Ik nam er het boek 'zo geknipt' bij en ging aan de slag. Zo van die kleine projectjes worden bij mij vaak uitgesteld, ik ben meer een kledij naaister, maar zo af en toe eens iets anders ertussen dat is toch ook eens leuk. Vandaar dat de schop onder mijn kont toch wel belangrijk was, bij deze bedankt Davina.
Uit het stofje kon ik twee zo'n tasjes halen en het tweede werd dan ook als cadeautje voorzien voor iemand (hihi ik zeg niet wie ;-) ).Geen idee van wie het stofje oorspronkelijk was maar bedankt dus!

De bijpassende knopen vond ik in een zakje bij action, het zijn dus vier verschillende knopen geworden maar ik denk dat het bij zoiets wel tof is. Dit tasje werd al heel vaak gebruikt intussen.

ndere blogsters die vandaag publiceren over hun geruild stofje vind je hier:
Naaiz *  Katrienette * Vlijtig Liesje Knutselt * Babarum * Woohoo by Davina
Sew Blondes publiceerde al eerder een creatie met haar geruilde stofje.
Je kan ook nog altijd deelnemen aan de give away ter ere van 2 jaar Just Delphine.

Reacties

 1. Weer iets geleerd dankzij jou. Toffe tip dit patroontje. Dat hou ik in gedachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Da's een kei tof naaisel geworden! Eentje om te onthouden! En ideaal met die stof! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hé, da's kei tof! dat ga ik ook doen. en ik ga dat dan ook hopelijk altijd in mijn handtas hebben zitten op die momenten dat ik het nodig zal hebben, lol. ken inderdaad jezelf, maar de intentie is er al dan. Ik heb nog een stofje van de vorige stoffenruil die er alleszins perfect voor is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oooh ideaal, ja ik probeer er nu wel op te letten en met die ene handtas lukt het toch voorlopig want ik smijt het er direct in. nog wat bijmaken dus voor de andere handtassen ;-)

   Verwijderen
 4. tasjes heb je nooit genoeg, want inderdaad we hebben er veel, maar nooit op de juiste moment bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heel leuk en handig tasje. Nu alleen er nog aan denken om dat effectief mee te nemen, hehe. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja inderdaad, tot nu toe lukt het mij goed zolang ik mijn flamingohandtas meeheb want daar stop ik het direct terug in als ik thuis ben, nu nog wat bijmaken voor mijn andere handtassen dus ;-)

   Verwijderen
 6. Handig zeg!! Ik heb al regelmatig zo'n tasjes gekocht, maar ofwel scheuren ze door, ofwel geraak is ze kwijt, of... Leuk gedaan in elk geval!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja ik heb er ook al gekocht maar die zijn meer douchegordijn achtig, deze kan ik gewoon in de wasmachine doen als er eens iets in moest uitlopen (dan moet ik er natuurlijk eerst iets insteken ;-) )

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.