Doorgaan naar hoofdcontent

het stoffenruilspel editie 2



Sinds ik lid ben van de facebook groepjes 'blogmeet en sew challenge' en 'let's sti(c)k together' volgen de uitdagingen elkaar op. Bloggen volgens opgelegde voorwaarden lijkt misschien wat in strijd met het creatieve maar niets is minder waar. Zo'n uitdaging is tegelijk een schop onder mijn kont om iets af te werken wat ik anders niet zou doen en een ideale gelegenheid om eens 'out of the box' te denken. Ook werk maken van net iets betere blogfoto's hoort er dan bij (al was dat bij dit tasje niet zo simpel, vandaar de redelijk simpele foto's).

Toen Davina voorstelde om samen op 1 augustus te bloggen over een naaisel met het stofje dat we meekregen na het stoffenruilspel op de blogmeet (meer over de blogmeet vind je hier en het resultaat van het vorige stoffenruilspel hier), sprong ik direct op de kar. 

Ik vond het stofje direct heel mooi maar het past niet zo goed bij mij dus een kledingstuk zag ik niet direct vaak gedragen worden. Ik kon wel nog een extra stoffen tas gebruiken om boodschappen in mee te nemen. Zo eentje dat opgeplooid in mijn handtas past (en ik hopelijk altijd bij heb, ahum, ken jezelf...).
Ik nam er het boek 'zo geknipt' bij en ging aan de slag. Zo van die kleine projectjes worden bij mij vaak uitgesteld, ik ben meer een kledij naaister, maar zo af en toe eens iets anders ertussen dat is toch ook eens leuk. Vandaar dat de schop onder mijn kont toch wel belangrijk was, bij deze bedankt Davina.
Uit het stofje kon ik twee zo'n tasjes halen en het tweede werd dan ook als cadeautje voorzien voor iemand (hihi ik zeg niet wie ;-) ).



Geen idee van wie het stofje oorspronkelijk was maar bedankt dus!

De bijpassende knopen vond ik in een zakje bij action, het zijn dus vier verschillende knopen geworden maar ik denk dat het bij zoiets wel tof is. Dit tasje werd al heel vaak gebruikt intussen.

ndere blogsters die vandaag publiceren over hun geruild stofje vind je hier:
Naaiz *  Katrienette * Vlijtig Liesje Knutselt * Babarum * Woohoo by Davina
Sew Blondes publiceerde al eerder een creatie met haar geruilde stofje.




Je kan ook nog altijd deelnemen aan de give away ter ere van 2 jaar Just Delphine.

Reacties

  1. Weer iets geleerd dankzij jou. Toffe tip dit patroontje. Dat hou ik in gedachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Da's een kei tof naaisel geworden! Eentje om te onthouden! En ideaal met die stof! X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hé, da's kei tof! dat ga ik ook doen. en ik ga dat dan ook hopelijk altijd in mijn handtas hebben zitten op die momenten dat ik het nodig zal hebben, lol. ken inderdaad jezelf, maar de intentie is er al dan. Ik heb nog een stofje van de vorige stoffenruil die er alleszins perfect voor is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oooh ideaal, ja ik probeer er nu wel op te letten en met die ene handtas lukt het toch voorlopig want ik smijt het er direct in. nog wat bijmaken dus voor de andere handtassen ;-)

      Verwijderen
  4. tasjes heb je nooit genoeg, want inderdaad we hebben er veel, maar nooit op de juiste moment bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo handig! :) Goed idee om zoiets te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een heel leuk en handig tasje. Nu alleen er nog aan denken om dat effectief mee te nemen, hehe. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja inderdaad, tot nu toe lukt het mij goed zolang ik mijn flamingohandtas meeheb want daar stop ik het direct terug in als ik thuis ben, nu nog wat bijmaken voor mijn andere handtassen dus ;-)

      Verwijderen
  7. Handig zeg!! Ik heb al regelmatig zo'n tasjes gekocht, maar ofwel scheuren ze door, ofwel geraak is ze kwijt, of... Leuk gedaan in elk geval!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja ik heb er ook al gekocht maar die zijn meer douchegordijn achtig, deze kan ik gewoon in de wasmachine doen als er eens iets in moest uitlopen (dan moet ik er natuurlijk eerst iets insteken ;-) )

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d