Doorgaan naar hoofdcontent

Sew challenge 3Voor de derde keer al organiseerde Davina een blogmeet met daaraan gekoppeld een sew challenge. Ook deze keer deed ik mee (het resultaat van de vorige challenge kan je hier lezen).

Ik kreeg de volgende criteria van Caroline en Davina:
- maak iets voor je zus
- uit dit stofje
- gebruik het stofje volledig op

Oké, iets voor mijn zus dus... Ik heb dan wel een hele toffe zus maar een gemakkelijke op vlak van kledij kan je ze niet noemen ;-), haar stijl is ook anders dan die van mij dus soms is het moeilijk in te schatten. Maar ze was wel direct enthousiast toen ik ze over de challenge vertelde dus dat was al een voordeel.
Nu wou het toeval dat ik eind juni de Nore van compagnie M mocht testen. Als allereerste testversie koos ik een lichtroze restje tricot (restje van de voering van deze mantel) om er een t-shirt uit te maken. Lichtroze is helaas niet zo mijn kleur, dus gaf ik het door aan mijn zus. En jawel ze vond het een supermodel.Het patroon voor deze challenge stond dus snel vast: een Nore t-shirt. Alleen kreeg ik die niet uit het stofje. En beginnen knippen en plakken zou volgens mij resulteren in iets dat niet meer direct mijn zus haar stijl was. Ik besloot dus om de mouwboordjes uit het gekregen stofje te maken en voor de rest een effen tricotje te kiezen.
Om de foto's nog wat toffer te maken, maakte ik voor mezelf ook een Nore in het andere kleurtje.Omdat alle stof op moest en ik een beetje inspiratieloos was voegde ik op één van de twee t-shirts een zakje toe (misschien een beetje geleend van Tamara haar Odette ;-) ) en maakte ik nog een setje voor het kindje van haar schoonzus (een Oliver broekje en een t-shirtje uit het boekje van Veritas voor baby's).Dit is wat er overschoot van het stofje (sorry smartphone foto).Ik hoop dus dat ik voldoe aan de criteria en dat mijn zus er een t-shirt bij heeft dat ze graag draagt.

Het allermoeilijkste aan de challenge was trouwens een dag vinden waarop we allebei vrij waren om foto's te nemen ;-). Op die dag werkte het weer uiteraard niet mee waardoor de foto's binnen moesten genomen worden, gelukkig was een witte muur vinden bij zus thuis geen probleem.
Achteraf besefte ik dat het borstzakje op mijn t-shirt nergens deftig op foto stond, vandaar nog een extra foto die achteraf genomen werd.


Deze week kan je ook eens gaan piepen bij de volgende bloggers om ook hun resultaat te zien:


Ik mocht zelf criteria verzinnen voor Pieke Wieke, hou dus zeker haar blog in de gaten.

Reacties

 1. Dat stofje is wel echt helemaal opgebruikt! Tof koppel zijn jullie (en jullie shirtjes ;-))!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, naar het schijnt lijken we op de bovenste foto op elkaar ;-)

   Verwijderen
 2. Je zus ziet er inderdaad content uit! En whow, dat stofje is echt he-le-maal opgewerkt, dat zou ik niet zo kunnen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb toch ook goed moeten nadenken hoe ik het op zou krijgen, meestal schiet er hier een stukje over waar je zo net niets meer mee kan doen ;-)

   Verwijderen
 3. Tof om een keer je zus te zien! Leuke challenge, je hebt die heel tof aangepakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad eens leuk om mijn zus ook eens op de blog te kunnen tonen, bedankt.

   Verwijderen
 4. Mooi om te zien, de twee zussen samen! Zou ik ook eens moeten doen voor mijn zus...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een aanrader, voor je zus naaien is eens iets anders en tegelijk niet zo stresserend als voor een wildvreemde vind ik

   Verwijderen
 5. Kei tof gedaan. En ook leuke foto's. Mijn zusje heeft ook iets besteld. Misschien daar maar eens rap werk van maken 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te zien dat je zus er blij mee is.
  Die uitdaging om al je stof op te werken heb je ook knap aangepakt! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, ik was ook blij dat ze tevreden is want daar draaide het toch om

   Verwijderen
 7. Super tof die foto van jullie twee samen! Knappe challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lang geleden dat er nog een foto van samen was maar ik vind ze inderdaad wel leuk geworden

   Verwijderen
 8. Geweldig zeg, zo aan de slag gaan voor je zus - hoewel ik even moest grinniken "het is niet de gemakkelijkste" ;). Jullie zien er allebei stralend uit en véél hartjes voor een stof die op enkele snippers na volledig verwerkt is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Hihi, we zijn en blijven zussen hé die mogen dat van elkaar zeggen.

   Verwijderen
 9. O, een contente zus en weer wat kleren rijker! Gij hebt duidelijk niet stilgezeten precies ;-). Tof denkwerk allemaal! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Gelukkig waren het allemaal projectjes die op zich snel in elkaar zitten, zeker als je de maten wat kent.

   Verwijderen
 10. Knap gedaan! Super dat je zus het ook leuk vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ik had eerst wat schrik toen ik die criteria kreeg maar al bij al ben ik heel blij met wat ik moest maken.

   Verwijderen
 11. Oh leuk model! Een patroon om op mijn lijstje te zetten. Ik vind het een geslaagd resultaat! En fijn dat je zus ook eens iets mag ontvangen. 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat stofje is inderdaad OP! Ik wou dat ik ook een zus had...(die bovendien ook nog eens kan naaien!) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die eerste foto is wel echt de max! Het staat jullie wel heel goed dat model.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beide kanten mogen gezien worden bij allebei hoor ;)

  Heel tof gedaan!! Ik vind het echt één voor één mooie stuks! Chapeau om een stofje zo op te werken met verschillende projectjes.

  En jihaa, leuk dat ik enkele centimeters inspiratie gaf om het stofje verder op te werken! Het staat leuk op die top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! en zeker ook bedankt voor de inspiratie anders had ik een stukje meer over gehad ;-)

   Verwijderen
 15. Leuk om zo te "matchen" met je zus!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad leuk om nog eens 'hetzelfde' te zijn en leuke om zo foto's te nemen, ik denk dat ik maar een aantal exemplaren laat afdrukken voor mijn mama en grootouders

   Verwijderen
 16. Ik had er allemaal niet op gekomen denk ik! Tof gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Superleuke shirts, Delphine! En helemaal geslaagd in de challenge, knap gedaan! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! uw extra puntje om alles op te gebruiken, heeft me nochtans doen zweten ;-)

   Verwijderen
 18. Reacties
  1. thanks! altijd leuk om zo eens 'gedwongen' te worden om niet zomaar voor de gemakkelijkste oplossing te kiezen

   Verwijderen
 19. Heel leuk jullie foto's! mooie t-shirtjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! ja de foto's vinden we super, het was eventjes geleden dat we samen op de foto stonden denk ik

   Verwijderen
 20. amai zeg, er moesten er blijkbaar wel meer iets maken voor iemand anders! Knap, want dat lijkt me zo ongeveer het moeilijkste dat er is! Grappig, jouw zus is echt wel een andere dan jij ;-) Maar wel echt keitof met die bijpassende Nore shirts! Ik vind ze allebei heel tof geworden! En dan nog een extra setje erbij, dat is dan wel echt meer dan geslaagd!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.