Doorgaan naar hoofdcontent

Sew challenge 3Voor de derde keer al organiseerde Davina een blogmeet met daaraan gekoppeld een sew challenge. Ook deze keer deed ik mee (het resultaat van de vorige challenge kan je hier lezen).

Ik kreeg de volgende criteria van Caroline en Davina:
- maak iets voor je zus
- uit dit stofje
- gebruik het stofje volledig op

Oké, iets voor mijn zus dus... Ik heb dan wel een hele toffe zus maar een gemakkelijke op vlak van kledij kan je ze niet noemen ;-), haar stijl is ook anders dan die van mij dus soms is het moeilijk in te schatten. Maar ze was wel direct enthousiast toen ik ze over de challenge vertelde dus dat was al een voordeel.
Nu wou het toeval dat ik eind juni de Nore van compagnie M mocht testen. Als allereerste testversie koos ik een lichtroze restje tricot (restje van de voering van deze mantel) om er een t-shirt uit te maken. Lichtroze is helaas niet zo mijn kleur, dus gaf ik het door aan mijn zus. En jawel ze vond het een supermodel.Het patroon voor deze challenge stond dus snel vast: een Nore t-shirt. Alleen kreeg ik die niet uit het stofje. En beginnen knippen en plakken zou volgens mij resulteren in iets dat niet meer direct mijn zus haar stijl was. Ik besloot dus om de mouwboordjes uit het gekregen stofje te maken en voor de rest een effen tricotje te kiezen.
Om de foto's nog wat toffer te maken, maakte ik voor mezelf ook een Nore in het andere kleurtje.Omdat alle stof op moest en ik een beetje inspiratieloos was voegde ik op één van de twee t-shirts een zakje toe (misschien een beetje geleend van Tamara haar Odette ;-) ) en maakte ik nog een setje voor het kindje van haar schoonzus (een Oliver broekje en een t-shirtje uit het boekje van Veritas voor baby's).Dit is wat er overschoot van het stofje (sorry smartphone foto).Ik hoop dus dat ik voldoe aan de criteria en dat mijn zus er een t-shirt bij heeft dat ze graag draagt.

Het allermoeilijkste aan de challenge was trouwens een dag vinden waarop we allebei vrij waren om foto's te nemen ;-). Op die dag werkte het weer uiteraard niet mee waardoor de foto's binnen moesten genomen worden, gelukkig was een witte muur vinden bij zus thuis geen probleem.
Achteraf besefte ik dat het borstzakje op mijn t-shirt nergens deftig op foto stond, vandaar nog een extra foto die achteraf genomen werd.


Deze week kan je ook eens gaan piepen bij de volgende bloggers om ook hun resultaat te zien:


Ik mocht zelf criteria verzinnen voor Pieke Wieke, hou dus zeker haar blog in de gaten.

Reacties

 1. Dat stofje is wel echt helemaal opgebruikt! Tof koppel zijn jullie (en jullie shirtjes ;-))!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, naar het schijnt lijken we op de bovenste foto op elkaar ;-)

   Verwijderen
 2. Je zus ziet er inderdaad content uit! En whow, dat stofje is echt he-le-maal opgewerkt, dat zou ik niet zo kunnen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb toch ook goed moeten nadenken hoe ik het op zou krijgen, meestal schiet er hier een stukje over waar je zo net niets meer mee kan doen ;-)

   Verwijderen
 3. Tof om een keer je zus te zien! Leuke challenge, je hebt die heel tof aangepakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad eens leuk om mijn zus ook eens op de blog te kunnen tonen, bedankt.

   Verwijderen
 4. Mooi om te zien, de twee zussen samen! Zou ik ook eens moeten doen voor mijn zus...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een aanrader, voor je zus naaien is eens iets anders en tegelijk niet zo stresserend als voor een wildvreemde vind ik

   Verwijderen
 5. Kei tof gedaan. En ook leuke foto's. Mijn zusje heeft ook iets besteld. Misschien daar maar eens rap werk van maken 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te zien dat je zus er blij mee is.
  Die uitdaging om al je stof op te werken heb je ook knap aangepakt! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, ik was ook blij dat ze tevreden is want daar draaide het toch om

   Verwijderen
 7. Super tof die foto van jullie twee samen! Knappe challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lang geleden dat er nog een foto van samen was maar ik vind ze inderdaad wel leuk geworden

   Verwijderen
 8. Geweldig zeg, zo aan de slag gaan voor je zus - hoewel ik even moest grinniken "het is niet de gemakkelijkste" ;). Jullie zien er allebei stralend uit en véél hartjes voor een stof die op enkele snippers na volledig verwerkt is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Hihi, we zijn en blijven zussen hé die mogen dat van elkaar zeggen.

   Verwijderen
 9. O, een contente zus en weer wat kleren rijker! Gij hebt duidelijk niet stilgezeten precies ;-). Tof denkwerk allemaal! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Gelukkig waren het allemaal projectjes die op zich snel in elkaar zitten, zeker als je de maten wat kent.

   Verwijderen
 10. Knap gedaan! Super dat je zus het ook leuk vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ik had eerst wat schrik toen ik die criteria kreeg maar al bij al ben ik heel blij met wat ik moest maken.

   Verwijderen
 11. Oh leuk model! Een patroon om op mijn lijstje te zetten. Ik vind het een geslaagd resultaat! En fijn dat je zus ook eens iets mag ontvangen. 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat stofje is inderdaad OP! Ik wou dat ik ook een zus had...(die bovendien ook nog eens kan naaien!) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die eerste foto is wel echt de max! Het staat jullie wel heel goed dat model.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beide kanten mogen gezien worden bij allebei hoor ;)

  Heel tof gedaan!! Ik vind het echt één voor één mooie stuks! Chapeau om een stofje zo op te werken met verschillende projectjes.

  En jihaa, leuk dat ik enkele centimeters inspiratie gaf om het stofje verder op te werken! Het staat leuk op die top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! en zeker ook bedankt voor de inspiratie anders had ik een stukje meer over gehad ;-)

   Verwijderen
 15. Leuk om zo te "matchen" met je zus!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad leuk om nog eens 'hetzelfde' te zijn en leuke om zo foto's te nemen, ik denk dat ik maar een aantal exemplaren laat afdrukken voor mijn mama en grootouders

   Verwijderen
 16. Ik had er allemaal niet op gekomen denk ik! Tof gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Superleuke shirts, Delphine! En helemaal geslaagd in de challenge, knap gedaan! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! uw extra puntje om alles op te gebruiken, heeft me nochtans doen zweten ;-)

   Verwijderen
 18. Reacties
  1. thanks! altijd leuk om zo eens 'gedwongen' te worden om niet zomaar voor de gemakkelijkste oplossing te kiezen

   Verwijderen
 19. Heel leuk jullie foto's! mooie t-shirtjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! ja de foto's vinden we super, het was eventjes geleden dat we samen op de foto stonden denk ik

   Verwijderen
 20. amai zeg, er moesten er blijkbaar wel meer iets maken voor iemand anders! Knap, want dat lijkt me zo ongeveer het moeilijkste dat er is! Grappig, jouw zus is echt wel een andere dan jij ;-) Maar wel echt keitof met die bijpassende Nore shirts! Ik vind ze allebei heel tof geworden! En dan nog een extra setje erbij, dat is dan wel echt meer dan geslaagd!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …