Pattern test: Brasov wrap top Itch to stitchFor English scroll down.

Ik blijf het leuk vinden om een nieuw patroontje te mogen uittesten, zeker als het er eentje is waar ik stiekem op zat te wachten. Zo kwam itch to stitch met een nieuw patroontje voor een longsleeve met een overslag aan de voorkant. Nu de herfst in het land is maar het hopelijk nog eventjes te warm blijft om binnen met dikke truien te zitten, is zoiets natuurlijk ideaal.
Dit zijn van die momenten waarop ik blij ben met mijn voorraadje stof, want bij itch to stitch zijn de deadlines redelijk kort als je nog moet gaan shoppen. 
Ik had stof liggen voor twee versies maar slaagde er niet in om de tweede versie binnen de deadline af te werken, deze ligt hier dus nog te wachten op een gaatje binnenkort, misschien dat ik deze hou om op ge(s)tikt limburg te maken.

Dit stofje kocht ik vorig jaar bij Mon Depot. Mon Depot staat erom gekend om de iets specialere damesstoffen van kledingmerken te verkopen. Heel leuke stofjes en eens iets anders dan de klassieke tricotjes, maar voor mij wel moeilijk in te schatten hoe dik een stofje is. Zo kocht ik dit tricotje vorig jaar op black friday daar maar bleek het niet geschikt voor mijn oorspronkelijke plan. Geen probleem want nu komt het zeker en vast van pas. De kwaliteit is trouwens super, ik had wat schrik dat het ging lubberen bij het omzomen maar na het strijken was dat niet meer het geval.Dit model is een overslag model waarbij de halsuitsnijding iets hoger komt dan wat vaak het geval is bij dit soort bovenstukken, hierdoor heb je minder kans op inkijk bij bukken. Ideaal dus voor een dagje op het werk. Het feit dat er een V gecreëerd wordt ipv een ronde hals zoals tot nu toe bij de meeste t-shirts die ik zelf maakte, vind ik wel leuk, het is toch iets vrouwelijker op die manier.
Het patroontje zit vrij snel in elkaar, ik denk dat ik er een namiddag aan gewerkt heb, knippen inclusief. Alleen de hals achteraan was wat meer prutsen, maar ik dat zal bij versie twee al wat beter meevallen denk ik. De maat valt ietsje groter in dit stofje aangezien het een dunner stofje is, dus in een gewoon tricotje (dat klaarligt voor versie 2) zou de maat wel moeten kloppen. 

Met het grijze herfstweer van deze week kwam deze top al uit de kast en kan ik zeggen dat het inderdaad een aangename aanwinst is voor mijn (oké ik geef toe heel uitgebreide) kleerkast.
I like pattern testing, although I don't subscribe for every pattern test that is crossing my way anymore. But this one I couldn't resist. First of all the deadline was ok for me, there was a weekend included and I didn't have a lot of plans. Secondly, I could use some longsleeves for autumn. Here in Belgium the weather changed quite drastically, two weeks ago we could still wear summerclothes whereas now long sleeves are more suitable.

The deadlines for international pattern tests are rather short, so I could only participate in this test since I had the fabric in my stash. I bought it at mon depot last year on black friday (with a huge discount of course ;-) ) but it was too thin for my first idea. No problem, it was ideal for this pattern. I really like the quality of the fabric, it is thin but it has a good recovery and was easy to sew. Since this is a thinner fabric, I could have taken one size smaller, but this size should be perfect for the next version in regular jersey.
This pattern is a wrap top but the neckline is rather high, in this way it is still suitable for work even when you have to bend over. I like the fact that this top has a V-neck shape in contrast to all the other tops I made before, it looks more feminine and classy in my opinion. 

This one is a rather quick sew, only the back neckline needed some more time, but I think the next version will already be easier than this first try-out version.

fabric: Lucy has a secret, bought at Mon Depot


Reacties

 1. Leuk! Zo kan ik er ook wel een paar gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, ik ga vanaf ik een gaatje heb in ieder geval een tweede versie maken.

   Verwijderen
 2. Ja, die is leuk! Zo veel mooier als de voorbeeldfoto's die ik zag passeren precies. En inderdaad, die deadlines van buitenlandse testers zijn soms heel snel he. Maar ik denk dat die mensen niet werken :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Inderdaad, het lukt mij echt alleen als er een weekend in zit, ik de stof liggen heb en het een snel patroontje is.

   Verwijderen
 3. Erg leuk. Ik hou ook wel van overslagmodelletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ja overslagjes zijn leuk, vrouwelijk en aangenaam om te dragen

   Verwijderen
 4. Oh schoontje! Echt zo'n basic aanwinst voor de winter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ola, prachtig model. Als die er nu ook is voor grote maten, dan durf ik die wel aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Het patroon is tem size 20, geen idee hoe groot dat is maar dit is 4 dus volgens mij komt dat in orde

   Verwijderen
 6. Mooie top zeg! Lijkt me idd een tikkie te groot voor je, maar kan je bij de volgende rekening mee houden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tof!! Ideaal modelletje om in huis te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook, het is eens iets anders dan een gewoon t-shirt

   Verwijderen
 8. Mooie top !
  En jij komt ook naar ge(s)tikt Limburg? Super, dan zie ik je daar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ja ik kom ook, ik kijk er al naar uit! Tot dan!

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie