Doorgaan naar hoofdcontent

Pattern test: Brasov wrap top Itch to stitch



For English scroll down.

Ik blijf het leuk vinden om een nieuw patroontje te mogen uittesten, zeker als het er eentje is waar ik stiekem op zat te wachten. Zo kwam itch to stitch met een nieuw patroontje voor een longsleeve met een overslag aan de voorkant. Nu de herfst in het land is maar het hopelijk nog eventjes te warm blijft om binnen met dikke truien te zitten, is zoiets natuurlijk ideaal.
Dit zijn van die momenten waarop ik blij ben met mijn voorraadje stof, want bij itch to stitch zijn de deadlines redelijk kort als je nog moet gaan shoppen. 
Ik had stof liggen voor twee versies maar slaagde er niet in om de tweede versie binnen de deadline af te werken, deze ligt hier dus nog te wachten op een gaatje binnenkort, misschien dat ik deze hou om op ge(s)tikt limburg te maken.

Dit stofje kocht ik vorig jaar bij Mon Depot. Mon Depot staat erom gekend om de iets specialere damesstoffen van kledingmerken te verkopen. Heel leuke stofjes en eens iets anders dan de klassieke tricotjes, maar voor mij wel moeilijk in te schatten hoe dik een stofje is. Zo kocht ik dit tricotje vorig jaar op black friday daar maar bleek het niet geschikt voor mijn oorspronkelijke plan. Geen probleem want nu komt het zeker en vast van pas. De kwaliteit is trouwens super, ik had wat schrik dat het ging lubberen bij het omzomen maar na het strijken was dat niet meer het geval.



Dit model is een overslag model waarbij de halsuitsnijding iets hoger komt dan wat vaak het geval is bij dit soort bovenstukken, hierdoor heb je minder kans op inkijk bij bukken. Ideaal dus voor een dagje op het werk. Het feit dat er een V gecreëerd wordt ipv een ronde hals zoals tot nu toe bij de meeste t-shirts die ik zelf maakte, vind ik wel leuk, het is toch iets vrouwelijker op die manier.
Het patroontje zit vrij snel in elkaar, ik denk dat ik er een namiddag aan gewerkt heb, knippen inclusief. Alleen de hals achteraan was wat meer prutsen, maar ik dat zal bij versie twee al wat beter meevallen denk ik. De maat valt ietsje groter in dit stofje aangezien het een dunner stofje is, dus in een gewoon tricotje (dat klaarligt voor versie 2) zou de maat wel moeten kloppen. 

Met het grijze herfstweer van deze week kwam deze top al uit de kast en kan ik zeggen dat het inderdaad een aangename aanwinst is voor mijn (oké ik geef toe heel uitgebreide) kleerkast.




I like pattern testing, although I don't subscribe for every pattern test that is crossing my way anymore. But this one I couldn't resist. First of all the deadline was ok for me, there was a weekend included and I didn't have a lot of plans. Secondly, I could use some longsleeves for autumn. Here in Belgium the weather changed quite drastically, two weeks ago we could still wear summerclothes whereas now long sleeves are more suitable.

The deadlines for international pattern tests are rather short, so I could only participate in this test since I had the fabric in my stash. I bought it at mon depot last year on black friday (with a huge discount of course ;-) ) but it was too thin for my first idea. No problem, it was ideal for this pattern. I really like the quality of the fabric, it is thin but it has a good recovery and was easy to sew. Since this is a thinner fabric, I could have taken one size smaller, but this size should be perfect for the next version in regular jersey.




This pattern is a wrap top but the neckline is rather high, in this way it is still suitable for work even when you have to bend over. I like the fact that this top has a V-neck shape in contrast to all the other tops I made before, it looks more feminine and classy in my opinion. 

This one is a rather quick sew, only the back neckline needed some more time, but I think the next version will already be easier than this first try-out version.

fabric: Lucy has a secret, bought at Mon Depot


Reacties

  1. Leuk! Zo kan ik er ook wel een paar gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks, ik ga vanaf ik een gaatje heb in ieder geval een tweede versie maken.

      Verwijderen
  2. Ja, die is leuk! Zo veel mooier als de voorbeeldfoto's die ik zag passeren precies. En inderdaad, die deadlines van buitenlandse testers zijn soms heel snel he. Maar ik denk dat die mensen niet werken :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks. Inderdaad, het lukt mij echt alleen als er een weekend in zit, ik de stof liggen heb en het een snel patroontje is.

      Verwijderen
  3. Erg leuk. Ik hou ook wel van overslagmodelletjes.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt. Ja overslagjes zijn leuk, vrouwelijk en aangenaam om te dragen

      Verwijderen
  4. Oh schoontje! Echt zo'n basic aanwinst voor de winter!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ola, prachtig model. Als die er nu ook is voor grote maten, dan durf ik die wel aanschaffen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt. Het patroon is tem size 20, geen idee hoe groot dat is maar dit is 4 dus volgens mij komt dat in orde

      Verwijderen
  6. Mooie top zeg! Lijkt me idd een tikkie te groot voor je, maar kan je bij de volgende rekening mee houden ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tof!! Ideaal modelletje om in huis te hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik ook, het is eens iets anders dan een gewoon t-shirt

      Verwijderen
  8. Mooie top !
    En jij komt ook naar ge(s)tikt Limburg? Super, dan zie ik je daar!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d