Doorgaan naar hoofdcontent

Praktisch opberggeriefFor English scroll down.


Toen ik meedeed aan de give-away van Marjolein zag ik al direct een versie van dit patroontje uit het restje van mijn explorer tote voor mij. Het moet zijn dat het lot mij goed gezind was want ik won de give-away.

Het plan kon dus uitgevoerd worden. Het is te zeggen nadat ik alle nodige toebehoren kocht... dit zal het enige moment ooit zijn dat ik een verlengd weekend vervloekt heb denk ik ;-). 

Ik koos net zoals Marjolein voor H640 als versteviging en de large versie. Het leek mij ideaal om deze te gebruiken om mijn bullet journal (yep dan toch ;-) ) en attributen (hoera voor het extra ritsje vooraan) in weg te steken onderweg zodat ezelsoren vermeden kunnen worden. En het past perfect bij mijn handtas.Mijn bullet journal past er inderdaad in, deze heeft een stevige kaft en is maar nipt om erin te steken. Maar het volgende schriftje dat klaarligt heeft een zachte kaft en dus ook iets meer nood aan wat bescherming, en past echt heel vlot erin.Voor deze versie gebruikte ik bovenaan een rits met hartjeshanger die ik bij Zipit kocht, bedankt Marjolein voor de tip. De ritsen zijn hier ondanks de hoge verzendingskosten een pak goedkoper en van heel goede kwaliteit.Omdat ik een versie wou uittesten waar ook een iPad in past, maakte ik ook nog een XL versie. Ik testte eventjes met mijn papa zijn iPad in de beschermhoes en ook met de hoes erond past hij erin.

Toen alles afgewerkt was, je weet wel keergat toegenaaid en al, besefte ik dat ik de voering van het voorzakje vergeten was, opnieuw lostornen dus. Ik was dus maar al te blij dat deze versies voor mezelf zijn.


Binnenkort volgen er nog enkele exemplaren van dit patroontje. Want het bleek ook ideaal cadeautjesgerief.

flamingo stof: Madeline De Stoffenmadam
voeringstof: Cas en Nina
kurkleer: K-bas
rits met hartjeshanger: Zipit
rest van de ritsen: Veritas

When I read the blogpost of Marjolein about thedouble zip pouch, I immediately envisioned a version made with the left-overs from my explorer tote. I was lucky because I won the give-away.

After buying all the necessary supplies, I was able to start. Just as Marjolein, I used H640 as interfacing and started with the large version. This version is big enough for my bullet journal and the zipper pouch in the front is ideal for my pens etc. This bullet journal has a hard cover and the pouch is only just big enough, but my next one will have a soft cover and fits perfectly. Since the soft cover will need more protection, I am sure this pouch will be used very often.

The top zipper in the first version has a zipper pull in the shape of a heart. I bought it at Zipit via Etsy. I am really pleased with their quality and price.

These pouches were actually test versions for a present, so I also made the extra-large version to check whether an iPad would fit in it, and yep it did even with the extra protection around it (not on the picture).

When both pouches were finished, I noticed that I forgot the lining of the front pouch, so I had to solve this problem before I could use them. You can imagine the frustration, but now that this issue is solved, I love my double zipper pouches and I am really glad I made a test version for myself instead of starting with the 'real stuf'.


You will see more of these pouches on my blog in the coming months, because they happen to be really good material for gifts ;-). Which is also the reason I didn't blog immediately about this version, I wanted to keep it a secret for some people (well actually only for one person ;-) ).


Reacties

 1. Reacties
  1. bedankt, ze worden echt vaak gebruikt, ook handig voor een vergadering om je gsm, notitieboekje enz samen mee te nemen zonder een hele tas mee te sleuren

   Verwijderen
 2. Ik vind geen ritsen op zipit. Het patroontje is dat ergens te vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het patroontje kan je hier vinden: http://shop.lbg-studio.com/product/the-double-zip-pouch
   de ritsen hier: https://www.etsy.com/nl/shop/zipit

   Verwijderen
 3. Wat geweldig om dit patroontje te winnen en wat een handige tassen heb je gemaakt. Ze zien er erg leuk uit en zijn ook nog eens uniek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooi. Dat patroontje steekt toch ook al even mijn ogen uit hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Het is echt wel een leuk patroontje, niet zo lang werk en de hoekjes maken het wat speelser dan een 'gewoon' tasje.

   Verwijderen
 5. Mooi gemaakt. En leuke combinatie van de flagmingo-stof met de zwarte risten en kurk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit echt zo een leuk patroontje!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…