Doorgaan naar hoofdcontent

Blogtour: stik Belgique
Marjolein viert feest en daar valt niet naast te kijken in Belgisch blogland. Want deze maand is omgetoverd tot een ware Belgische blogmaand. Een initiatief waar ik graag aan mee doe. Ik deed deze maand al extra moeite om Belgisch te naaien en te bloggen maar voor de blogtour voegde ik een extraatje toe aan één van mijn favoriete Belgische patroontjes.

Ik weet het, het is de zoveelste theo hier op de blog en al zeker opnieuw in een stofje van soft cactus maar het is een model waarvan ik vind dat hij manlief heel goed staat. Samen met de billie van zonen 09 moet dit trouwens het vaakst gemaakte patroon zijn hier thuis.
Deze keer voegde ik wel een specialleke toe. Manlief is een grote fan van hemden waarbij je de lange mouwen omhoog kan houden met een lintje. Ik begon dus een gekocht hemd te ontleden (niet letterlijk want hij draagt het heel graag) en voegde zo'n lintje toe aan de theo.

Bij deze heb ik dus een tevreden wederhelft in huis: hij kreeg een zelfgemaakt hemd (met twee labeltjes) en hij kan zijn mouwen omhoog houden. Ik denk dat ik nog een aantal hemden met deze variatie zal mogen maken.
Als ik hem nu nog aangeleerd krijg dat hij het lintje los maakt voordat het hemd in de wasmand belandt (en de mouwen ook terug uitrolt natuurlijk), dan ben ook ik tevreden.Moesten jullie graag een tutorial hebben voor dit lintje dan hoor ik het graag.

stof: soft cactus gekocht bij Allotte
patroon: theo van zonen 09
knoopjes: Veritas

Neem deze week ook zeker eens een kijkje bij de andere deelnemers van de blogtour.


Marjolein organiseert niet alleen een blogtour, ze geeft ook prijzen weg. Je kan deze week een patroon van zonen09 of de cobalt van Blou winnen. Deelnemen kan via de rafflecopter.

Reacties

 1. Hihi, zo herkenbaar... hier ook een ventje dat zijn opgerolde mouwen zo de wasmand in gooit.

  Mooi hemd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die kleur staat hem geweldig, alweer een pareltje met een super toffe hack!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan niet anders dan je gelijk geven, ik vind hem om te eten met die kleur ;-)

   Verwijderen
 3. Dat is volgens mij toch typisch mannen, maar wel weer een leuk hemd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi, ik vrees ervoor maar ik mag toch blijven hopen hé ;-)

   Verwijderen
 4. Leuke toevoeging! En herkenbare opmerking over de was. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, als ik ooit een hack vind zodat die mouwen zichzelf afrollen dan laat ik het weten ;-)

   Verwijderen
 5. Heel mooi! Dat staat hier ook al zo lang op de planning.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Zeker maken, een stuk dat veel voldoening geeft en mannen groeien niet meer uit hun kleren dus het gaat lang mee

   Verwijderen
 6. dat zou ik niet verkocht krijgen dat lintje maar 't is prachtig uitgevoerd !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij was zelf vragende partij nadat hij twee zo'n hemden kocht vorig jaar maar ik snap wel dat niet iedereen er voor staat te springen

   Verwijderen
 7. Weer een superknap hemd!! Toevallig ook net een hemd met zo'n lintje gemaakt, maar dan voor mezelf ;) En dat afrollen, ben eens benieuwd of hij dat gaat doen, de mijne doet niet eens zijn knoopjes open ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In 80% van de gevallen doet hij intussen de knoopjes los, we zijn er dus bijna 😉 de mouwen naar beneden was niet het geval maar ik leef op hoop 😂

   Verwijderen
 8. Mooi hemd. Dat zit bij nog steeds in de ik durf niet stapel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Een workshop hielp mij over die 'ik durf niet' angst, het allereerste probeersel (wel een ander patroon) was trouwens geen succes maar met de juiste begeleiding ging dat al een pak vlotter

   Verwijderen
 9. Dit hemd staat hem echt prachtig. Heel leuk de toevoeging van de linten. Hij wordt goed verwend met jouw creaties!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik denk dat ik dat hier al eens zei, en anders zeg ik het nu, mijn uitstelleritis manifesteert zich geweldig op vlak van mannentheo's. stoffen bij de vleet, maar hemden? maar soon, ik beloof het, verry verry soon hahaha. Zonder litske, zegt hij hier juist, al vind ik het wel wat hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Huphup, zonder litske dat spaart u weer een kwartiertje uit ;-) eentje voor kerst ofzo ;-)

   Verwijderen
 11. Heel mooi Delphine! Heerlijk om te zien hoe vaak jij met de volwassen maten aan de slag gaat en heel tof met dat extra lintje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Geen kleine prutskes hier om voor te naaien maar aangezien ze zeggen dat mannen altijd kinds blijven is dat min of meer gelijk hé ;-)

   Verwijderen
 12. Wat een super knap hemd. En uwe vent is ook geweldig. Hij heeft echt de pose van trek die foto's dak er vanaf ben, zalig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, 5 minuutjes nadat we klaar waren met de foto's begon het te gieten dus chance dat hij er rap vanaf was 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…