Doorgaan naar hoofdcontent

Blogtour: stik Belgique




Marjolein viert feest en daar valt niet naast te kijken in Belgisch blogland. Want deze maand is omgetoverd tot een ware Belgische blogmaand. Een initiatief waar ik graag aan mee doe. Ik deed deze maand al extra moeite om Belgisch te naaien en te bloggen maar voor de blogtour voegde ik een extraatje toe aan één van mijn favoriete Belgische patroontjes.

Ik weet het, het is de zoveelste theo hier op de blog en al zeker opnieuw in een stofje van soft cactus maar het is een model waarvan ik vind dat hij manlief heel goed staat. Samen met de billie van zonen 09 moet dit trouwens het vaakst gemaakte patroon zijn hier thuis.




Deze keer voegde ik wel een specialleke toe. Manlief is een grote fan van hemden waarbij je de lange mouwen omhoog kan houden met een lintje. Ik begon dus een gekocht hemd te ontleden (niet letterlijk want hij draagt het heel graag) en voegde zo'n lintje toe aan de theo.

Bij deze heb ik dus een tevreden wederhelft in huis: hij kreeg een zelfgemaakt hemd (met twee labeltjes) en hij kan zijn mouwen omhoog houden. Ik denk dat ik nog een aantal hemden met deze variatie zal mogen maken.
Als ik hem nu nog aangeleerd krijg dat hij het lintje los maakt voordat het hemd in de wasmand belandt (en de mouwen ook terug uitrolt natuurlijk), dan ben ook ik tevreden.



Moesten jullie graag een tutorial hebben voor dit lintje dan hoor ik het graag.









stof: soft cactus gekocht bij Allotte
patroon: theo van zonen 09
knoopjes: Veritas

Neem deze week ook zeker eens een kijkje bij de andere deelnemers van de blogtour.


Marjolein organiseert niet alleen een blogtour, ze geeft ook prijzen weg. Je kan deze week een patroon van zonen09 of de cobalt van Blou winnen. Deelnemen kan via de rafflecopter.





Reacties

  1. Hihi, zo herkenbaar... hier ook een ventje dat zijn opgerolde mouwen zo de wasmand in gooit.

    Mooi hemd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die kleur staat hem geweldig, alweer een pareltje met een super toffe hack!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kan niet anders dan je gelijk geven, ik vind hem om te eten met die kleur ;-)

      Verwijderen
  3. Dat is volgens mij toch typisch mannen, maar wel weer een leuk hemd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hihi, ik vrees ervoor maar ik mag toch blijven hopen hé ;-)

      Verwijderen
  4. Leuke toevoeging! En herkenbare opmerking over de was. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bedankt, als ik ooit een hack vind zodat die mouwen zichzelf afrollen dan laat ik het weten ;-)

      Verwijderen
  5. Heel mooi! Dat staat hier ook al zo lang op de planning.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt. Zeker maken, een stuk dat veel voldoening geeft en mannen groeien niet meer uit hun kleren dus het gaat lang mee

      Verwijderen
  6. dat zou ik niet verkocht krijgen dat lintje maar 't is prachtig uitgevoerd !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij was zelf vragende partij nadat hij twee zo'n hemden kocht vorig jaar maar ik snap wel dat niet iedereen er voor staat te springen

      Verwijderen
  7. Weer een superknap hemd!! Toevallig ook net een hemd met zo'n lintje gemaakt, maar dan voor mezelf ;) En dat afrollen, ben eens benieuwd of hij dat gaat doen, de mijne doet niet eens zijn knoopjes open ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In 80% van de gevallen doet hij intussen de knoopjes los, we zijn er dus bijna 😉 de mouwen naar beneden was niet het geval maar ik leef op hoop 😂

      Verwijderen
  8. Mooi hemd. Dat zit bij nog steeds in de ik durf niet stapel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt. Een workshop hielp mij over die 'ik durf niet' angst, het allereerste probeersel (wel een ander patroon) was trouwens geen succes maar met de juiste begeleiding ging dat al een pak vlotter

      Verwijderen
  9. Dit hemd staat hem echt prachtig. Heel leuk de toevoeging van de linten. Hij wordt goed verwend met jouw creaties!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ik denk dat ik dat hier al eens zei, en anders zeg ik het nu, mijn uitstelleritis manifesteert zich geweldig op vlak van mannentheo's. stoffen bij de vleet, maar hemden? maar soon, ik beloof het, verry verry soon hahaha. Zonder litske, zegt hij hier juist, al vind ik het wel wat hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Huphup, zonder litske dat spaart u weer een kwartiertje uit ;-) eentje voor kerst ofzo ;-)

      Verwijderen
  11. Heel mooi Delphine! Heerlijk om te zien hoe vaak jij met de volwassen maten aan de slag gaat en heel tof met dat extra lintje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Geen kleine prutskes hier om voor te naaien maar aangezien ze zeggen dat mannen altijd kinds blijven is dat min of meer gelijk hé ;-)

      Verwijderen
  12. Wat een super knap hemd. En uwe vent is ook geweldig. Hij heeft echt de pose van trek die foto's dak er vanaf ben, zalig...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi, 5 minuutjes nadat we klaar waren met de foto's begon het te gieten dus chance dat hij er rap vanaf was 😉

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d