Doorgaan naar hoofdcontent

coup de foudre

Ik ben gek op jou, niet normaal
hoofd op hol, perte totale
gek op jou, oh, m'n god
coup de foudre, het maakt me zot
gek op jou, zo intens
dat het soms aan waanzin grenst
het doet geen pijn
om zo stapelgek te zijn

Ziezo nu zitten jullie ook met dit liedje in jullie hoofd ;-).Toen ik dit stofje 1.5 jaar geleden op donderdagavond bij Nancy zag liggen (oké ze had er mij misschien een beetje expres over laten aaien) kon ik het niet laten liggen, ik moest het hebben. Ik kocht dus een stuk voor ik naar huis ging, met de bedoeling er een Susanne mee te maken. Alleen liet de aankoop van een bijpassend stofje op zich wachten.

Zoals dat dan gaat met stofjes waar je stapelgek op bent, verdwijnen die in de kast want erin knippen dat doe je pas bij het ideale patroon.Toen ik enkele weken terug het stofje terug vastnam besloot ik dat het meer aanvoelde als een lekker warme trui stofje. Aangezien er in het laatste boekje van veritas een patroon voor een damessweater stond, vielen alle stukjes op zijn plaats. Ik voegde nog een hogere kraag toe om het cosy te maken en bijgevolg kon ik verdwijnen in mijn lekker warme herfsttrui. Ideaal voor herfstwandelingen, toertjes op mijn skeelers of fietstochtjes. En ook een dagje zetelhangen lukt hier perfect mee ;-).De vele patroontests van de laatste tijd waren super, ik heb heel veel bijgeleerd. Maar het deed toch ook deugd om gewoon op zondag te kunnen besluiten dat ik zin had om een sweater te maken en die dan ook te maken.

Aangezien Veritas een Belgische winkelketen is valt ook deze blogpost perfect binnen de Belgische blogmaand. Deze keer had ik zelfs de keuze tussen twee Belgische patroontjes voor de sweater, want ik twijfelde ook nog eventjes of ik de Bloom uit LMV niet zou maken.

Toen ik aan het overtekenen moest beginnen had ik wel wat spijt van mijn keuze, want wat een wirwar aan lijnen staat er op die patroonbladen.... Jammer want er staan nog veel leuke patroontjes in. Ik ben ook niet helemaal overtuigd van de matentabel, volgens die bewuste matentabel had ik twee maten groter dan mijn confectiemaat moeten tekenen (slik) maar bij het nameten van het patroon leek één maatje groter mij meer dan ruim genoeg. Nu alles af is denk ik zelfs dat mijn confectiemaat goed zou geweest zijn. Dus zeker nameten op het patroon als je iets uit het boek maakt.

De foto's werden genomen na een fietstochtje naar de Hobokense Polder, mijn fietshelm coupe moet je er dus bijnemen. Maar je krijgt er wel een prachtige achtergrond voor in de plaats.

patroon: veritas
stof: Madeline De Stoffenmadam

Om af te sluiten nog een fotootje van ons twee samen, elk in een zelfgemaakte trui, want als er iemand is waar ik gek op ben, dan is het wel op die husband van mij!Reacties

 1. Heel mooie Delphine U hebt al veel mooie dingen gemaakt proficiat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalige foto's, zalige trui én stralende mensen ! Prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zowel het patroon als de sweater zijn helemaal mijn ding! Supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, zo'n sweater begint goed van pas te komen! Die lijntjes houden me ook wat tegen om met Veritas patroontjes aan de slag te gaan! Maar het resultaat mag er zijn! En die laatste foto is zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die lijntjes zijn de hel, gelukkig valt het voor een sweater nog mee omdat je niet echt veel merktekens hebt. Als ik de weersvoorspellingen zo wat zie dan komt die sweater hier binnenkort veel uit de kast.

   Verwijderen
 5. Oh kijk, ik bekeek het Veritas magazine nog nooit - al genoeg in huis waar ik niet aan toe kom, dus ik negeer het erg bewust hoewel ik er al vaak mooie dingen uit zag! Knap trouwens, nét dat stofje dat ik zelf zo moeilijk te weerstaan vond ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben dus iets minder goed in weerstaan van verleidingen ;-) het stofje dat kon ik niet laten liggen en het was zo lang geleden dat ik nog een patroon uit veritas overtekende dat ik de lijntjes alweer vergeten was, ik kan er weer een jaartje tegen op dat vlak ;-)

   Verwijderen
 6. Die ziet er lekker comfy uit !! En ook nog heel mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allebei in iets zelfgemaakt: chapeau. Een sweater om in te wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! En inderdaad echt zo'n zalig model om in weg te kruipen

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…