Doorgaan naar hoofdcontent

Eindelijk afgewerktIk weet niet hoe het kwam maar ik bleef het maken van dit stuk maar uitstellen. Eerst en vooral was de tijd tussen het kopen van de stof en het starten met het knippen lang (ik gok op 1 jaar en 3 maanden), nu komt dat wel meer voor want in mijn hoofd is er altijd meer tijd dan er werkelijk is. Maar ook toen ik gestart was, geraakte ik precies niet vooruit. Ik naaide tussendoor nog een geschenkje (en de bijhorende testversies) en een clutch om toch nog iets genaaid te hebben want met dit op de tafel ontbrak de motivatie om 's avonds nog in gang te schieten.
Maar de boel aan de kant smijten was geen optie, er moest en zou een vest komen. Uiteindelijk werkte ik alles af op zijn verjaardag in september, een extra geschenkje dus.

De stof was niet zo heel ideaal, een beetje rek (comfortabel dat wel) met scheve streepjes... Symmetrisch werken (en al zeker aangezien het de eerste keer was dat ik die zakken probeerde) zat er niet in helaas, of ja misschien is het symmetrisch en lijkt het scheef, wie zal het zeggen? Ik besloot dus al snel om maar één borstzakje te voorzien (en ook dat werd er een paar keer afgehaald vooraleer ik min of meer tevreden was). De stof is ook heel erg zwaar dus misschien iets te zwaar voor dit model.
Knopen die bij de stof en de stijl pasten vond ik niet, ik heb nochtans goed gezocht. Drukknopen leken mij dus de ideale oplossing en eigenlijk vind ik het wel leuk geworden. Ik voegde er ook eentje toe op het klepje aangezien dat anders niet dicht bleef.

Ben ik blij met het resultaat? Ja en nee, op zich valt het allemaal beter mee dan gedacht dus misschien wen ik er wel aan, maar door de moeite en energie die het mij gekost heeft, had ik graag een iets perfecter stuk gehad. Ach ja, als de frustratie wat is gaan liggen zal het allemaal wel meevallen. Ik ben al blij dat het past (alhoewel het door de rek in de stof een maatje kleiner had gemogen) en dus gedragen kan worden.

Met het patroon is dus niets mis, heel misschien, als het lief genoeg gevraagd wordt maak ik er ooit nog eentje, in doodgewone niet-rekbare jeans dan, zonder motiefje.Nu wordt het tijd om te beginnen aan het stuk dat ik nog veel langer uitgesteld heb: een lange broek met rits voor de wederhelft, al is daarbij vooral de tijd tussen de vraag en het uitvoeren lang geweest ;-).

patroon: Gus vest la maison victor
stof: stoffenverkoop Kapellen

Reacties

 1. Een lang parcours, maar het resultaat mag er zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ziet er nochtans een ideale tussenseizoensvest uit !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt.
   Ik denk dat ik hem er eens een trui onder laat aandoen, dan valt het niet zo op dat ze net een maatje te groot is ;-)
   Volgens mij is het net als bij mijn jas, eventjes wennen.

   Verwijderen
 3. Inderdaad, een dikke trui eronder en dat past perfect ;)

  ziet er verder best goed uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik zou zeggen ik test dat eens uit maar met het leuke weer dit weekend ga ik het hem niet aandoen een vest en een trui over elkaar ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …