Doorgaan naar hoofdcontent

Eindelijk afgewerktIk weet niet hoe het kwam maar ik bleef het maken van dit stuk maar uitstellen. Eerst en vooral was de tijd tussen het kopen van de stof en het starten met het knippen lang (ik gok op 1 jaar en 3 maanden), nu komt dat wel meer voor want in mijn hoofd is er altijd meer tijd dan er werkelijk is. Maar ook toen ik gestart was, geraakte ik precies niet vooruit. Ik naaide tussendoor nog een geschenkje (en de bijhorende testversies) en een clutch om toch nog iets genaaid te hebben want met dit op de tafel ontbrak de motivatie om 's avonds nog in gang te schieten.
Maar de boel aan de kant smijten was geen optie, er moest en zou een vest komen. Uiteindelijk werkte ik alles af op zijn verjaardag in september, een extra geschenkje dus.

De stof was niet zo heel ideaal, een beetje rek (comfortabel dat wel) met scheve streepjes... Symmetrisch werken (en al zeker aangezien het de eerste keer was dat ik die zakken probeerde) zat er niet in helaas, of ja misschien is het symmetrisch en lijkt het scheef, wie zal het zeggen? Ik besloot dus al snel om maar één borstzakje te voorzien (en ook dat werd er een paar keer afgehaald vooraleer ik min of meer tevreden was). De stof is ook heel erg zwaar dus misschien iets te zwaar voor dit model.
Knopen die bij de stof en de stijl pasten vond ik niet, ik heb nochtans goed gezocht. Drukknopen leken mij dus de ideale oplossing en eigenlijk vind ik het wel leuk geworden. Ik voegde er ook eentje toe op het klepje aangezien dat anders niet dicht bleef.

Ben ik blij met het resultaat? Ja en nee, op zich valt het allemaal beter mee dan gedacht dus misschien wen ik er wel aan, maar door de moeite en energie die het mij gekost heeft, had ik graag een iets perfecter stuk gehad. Ach ja, als de frustratie wat is gaan liggen zal het allemaal wel meevallen. Ik ben al blij dat het past (alhoewel het door de rek in de stof een maatje kleiner had gemogen) en dus gedragen kan worden.

Met het patroon is dus niets mis, heel misschien, als het lief genoeg gevraagd wordt maak ik er ooit nog eentje, in doodgewone niet-rekbare jeans dan, zonder motiefje.Nu wordt het tijd om te beginnen aan het stuk dat ik nog veel langer uitgesteld heb: een lange broek met rits voor de wederhelft, al is daarbij vooral de tijd tussen de vraag en het uitvoeren lang geweest ;-).

patroon: Gus vest la maison victor
stof: stoffenverkoop Kapellen

Reacties

 1. Een lang parcours, maar het resultaat mag er zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ziet er nochtans een ideale tussenseizoensvest uit !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt.
   Ik denk dat ik hem er eens een trui onder laat aandoen, dan valt het niet zo op dat ze net een maatje te groot is ;-)
   Volgens mij is het net als bij mijn jas, eventjes wennen.

   Verwijderen
 3. Inderdaad, een dikke trui eronder en dat past perfect ;)

  ziet er verder best goed uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik zou zeggen ik test dat eens uit maar met het leuke weer dit weekend ga ik het hem niet aandoen een vest en een trui over elkaar ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…