Genève trui uit Jules en Julie voor groot en kleinTijdens de zomervakantie probeer ik af en toe tijd te maken om eens naar de markt te gaan, het is toch leuk om verse producten te kunnen kopen en er rond wandelen geeft mij een vakantiegevoel. Zo ging ik ook deze zomer op pad, alleen belandde ik 'per ongeluk' in de zeeman (gelegen achter één van de marktkramen) tijdens mijn wandeling en daar vond ik deze mooie wol. Ik kocht een ruime hoeveelheid om een trui voor mezelf te maken. De zoektocht naar een patroontje kon dus beginnen.

Vorig jaar kreeg ik het boek Jules en Julie voor groot en klein met Kerst, en daarin vond ik het ideale patroontje. In het boek wordt het in twee kleuren gebreid maar het kan dus ook perfect uit één. Het voordeel aan de dikke naalden is dat het vooruitgaat. Uiteindelijk had ik 4 bollen wol nodig wat wilt zeggen dat deze versie voor minder dan 8 euro gemaakt werd. Ik blij en mijn portemonnee blij, wat wilt een mens nog meer. En bij zeeman mag je de overgebleven wol gaan omruilen, intussen ben ik dus met een volgend projectje bezig (waarover binnenkort meer).

Het breien zelf ging heel vlot, een doodgewone tricotsteek dus ideaal om 's avonds voor de tv te breien. Nu er dit najaar toch een aantal tv-programma's zijn die de moeite zijn om te volgen, was dit dus een aangenaam projectje. Het in elkaar zetten van de trui gebeurde ook deze keer door mijn mama, ze beloofde mij wel om het mij de volgende keer uit te leggen zodat ik het ook zelf kan.Voorlopig is het gelukkig nog te warm om deze trui binnen te dragen, maar hij komt goed van pas tijdens een wandeling, niets leuker dan wegkruipen in de grote kraag.

Deze keer geen foto's op model, de zondag was daar iets te lui voor (en te slecht weer). Een zondag kan dus gerust ook eens in een joggingbroek en een fleece trui doorgebracht worden. Door het Belgische patroontje past deze ook perfect binnen mijn Belgische blogmaand, die ik een klein beetje ruimer invul dan Marjolein.

Patroon: Genève uit Jules en Julie voor groot en klein
wol: Julia wol Zeeman

Reacties

 1. Wauw, wat een mooie trui! Ik ben aan een sjaal begonnen, benieuwd hoeveel jaar ik daarover ga doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Hihi, soms doe ik ook eeuwen over een stuk, dit was gelukkig eentje met grote naalden en dat in combinatie met een aantal leuke tv-programma's zorgde ervoor dat ik er op een redelijke termijn mee klaar was.

   Verwijderen
 2. ik ben zo jaloers op mensen die kunnen breien, en al zeker een stuk dat ik ABSOLUUT zelf zou dragen ;-). Neem je een bestelling aan (pleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaasssseeeeeee) :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Helaas telt mijn dag niet genoeg uurtjes voor bestellingen en dit wil je niet per uur betalen :p

   Verwijderen
 3. Hihi, net als Inge ben ik een heel klein beetje jaloers op mensen die kunnen breien... echt tof gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Eigenlijk is het niet zo moeilijk hoor breien, maar het is wel iets dat je volgens mij eens moet gezien hebben voor je het zelf kan, ik heb Peter ooit enkele rijen leren breien op een uurtje tijd (hij wou gewoon eens weten hoe dat was, niet dat hij het nu doet ofzo)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

oefenen op een v-hals

Een tussendoortje