Doorgaan naar hoofdcontent

Genève trui uit Jules en Julie voor groot en kleinTijdens de zomervakantie probeer ik af en toe tijd te maken om eens naar de markt te gaan, het is toch leuk om verse producten te kunnen kopen en er rond wandelen geeft mij een vakantiegevoel. Zo ging ik ook deze zomer op pad, alleen belandde ik 'per ongeluk' in de zeeman (gelegen achter één van de marktkramen) tijdens mijn wandeling en daar vond ik deze mooie wol. Ik kocht een ruime hoeveelheid om een trui voor mezelf te maken. De zoektocht naar een patroontje kon dus beginnen.

Vorig jaar kreeg ik het boek Jules en Julie voor groot en klein met Kerst, en daarin vond ik het ideale patroontje. In het boek wordt het in twee kleuren gebreid maar het kan dus ook perfect uit één. Het voordeel aan de dikke naalden is dat het vooruitgaat. Uiteindelijk had ik 4 bollen wol nodig wat wilt zeggen dat deze versie voor minder dan 8 euro gemaakt werd. Ik blij en mijn portemonnee blij, wat wilt een mens nog meer. En bij zeeman mag je de overgebleven wol gaan omruilen, intussen ben ik dus met een volgend projectje bezig (waarover binnenkort meer).

Het breien zelf ging heel vlot, een doodgewone tricotsteek dus ideaal om 's avonds voor de tv te breien. Nu er dit najaar toch een aantal tv-programma's zijn die de moeite zijn om te volgen, was dit dus een aangenaam projectje. Het in elkaar zetten van de trui gebeurde ook deze keer door mijn mama, ze beloofde mij wel om het mij de volgende keer uit te leggen zodat ik het ook zelf kan.Voorlopig is het gelukkig nog te warm om deze trui binnen te dragen, maar hij komt goed van pas tijdens een wandeling, niets leuker dan wegkruipen in de grote kraag.

Deze keer geen foto's op model, de zondag was daar iets te lui voor (en te slecht weer). Een zondag kan dus gerust ook eens in een joggingbroek en een fleece trui doorgebracht worden. Door het Belgische patroontje past deze ook perfect binnen mijn Belgische blogmaand, die ik een klein beetje ruimer invul dan Marjolein.

Patroon: Genève uit Jules en Julie voor groot en klein
wol: Julia wol Zeeman

Reacties

 1. Wauw, wat een mooie trui! Ik ben aan een sjaal begonnen, benieuwd hoeveel jaar ik daarover ga doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Hihi, soms doe ik ook eeuwen over een stuk, dit was gelukkig eentje met grote naalden en dat in combinatie met een aantal leuke tv-programma's zorgde ervoor dat ik er op een redelijke termijn mee klaar was.

   Verwijderen
 2. ik ben zo jaloers op mensen die kunnen breien, en al zeker een stuk dat ik ABSOLUUT zelf zou dragen ;-). Neem je een bestelling aan (pleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaasssseeeeeee) :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Helaas telt mijn dag niet genoeg uurtjes voor bestellingen en dit wil je niet per uur betalen :p

   Verwijderen
 3. Hihi, net als Inge ben ik een heel klein beetje jaloers op mensen die kunnen breien... echt tof gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Eigenlijk is het niet zo moeilijk hoor breien, maar het is wel iets dat je volgens mij eens moet gezien hebben voor je het zelf kan, ik heb Peter ooit enkele rijen leren breien op een uurtje tijd (hij wou gewoon eens weten hoe dat was, niet dat hij het nu doet ofzo)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.