Doorgaan naar hoofdcontent

Het pakje voor de give-away

For English scroll down.

Het trekken van de naampjes van de give-away vond ik stiekem zelf ook wel spannend. De winnares van het stofje ken ik niet persoonlijk maar ik ben wel suuuuuperbenieuwd naar haar creatie, dus Evelyn zeker een fotootje sturen!

De winnares van het zelfgemaakte pakje ken ik wel, alhoewel niet zo heel goed. Het maken van het pakje was dus zeker en vast leuk omdat ik het persoonlijk kon afgeven maar het verzinnen ervan was niet zo simpel. Ook leuk om 's morgens vroeg al een enthousiaste reactie op mijn facebookpagina te zien staan toen ik op mijn werk aankwam. En af en toe een beetje nieuwsgierig maken is nog net dat tikkeltje leuker als je weet wie je nieuwsgierig maakt ;-).

Ongeveer gelijktijdig met mijn give-away won ik bij Flaflinko dit patroontje. Het is iets waar je nadat je het gekregen hebt nog alle kanten mee uit kan. Je kan er een iPad in te stoppen, schriftjes, toiletgerief op reis, enz.  Dus op dat vlak heb ik misschien een beetje op safe gespeeld, maar het leek mij wel iets voor haar aangezien ik direct aan het woord 'georganiseerd' denk als ik aan Diane denk.


Het stofje dan... Gelukkig gaf ze verschillende opties op want gele stof die heb ik totaal niet liggen, ooit maakte ik wel een gele tas maar met het restje naaide ik voor het goede doel wat warmtekussentjes. Donkerblauw met een subtiel vrolijke print dan maar. Ik had nog een restje van Peter zijn hemd liggen dat donkerblauw was met in mijn ogen een subtiel vrolijke print. Om alles nog wat vrolijker te maken kocht ik zilveren nepleer bij voor de hoekjes. De zilverkleurige ritsjes zorgen verder ook nog voor de nodige blingbling.

één ding mocht ik zeker niet vergeten als ik haar berichtje voor deelname aan de give-away las: mijn labeltjes. Voor deze gelegenheid naaide ik er eentje in de zijnaad en eentje binnenin. Geen twijfel mogelijk, dit is een 'Just Delphine' ;-).

Zoals je hier al kon lezen, maakte ik voor mezelf ook een versie. Dit vooral omdat ik graag een testje wou vooraleer ik aan deze versie begon en ik ook zeker wou zijn welk formaat ik zou kiezen. Voor mezelf zie ik een scheef hoekje nog wat door de vingers als losmaken meer gaatjes veroorzaakt dan zo laten, maar voor een ander heb ik toch graag een min of meer perfecte versie (uiteraard zijn er foutjes aanwezig  die dit tot een uniek stuk maken;-)).

Ik denk dat ik de smaak wel te pakken heb voor dit modelletje, er zijn verschillende formaten mogelijk waardoor ze in allerlei gevallen bruikbaar zijn.

Het pakje werd al een maandje geleden afgegeven maar aangezien oktober tot Belgische blogmaand gekozen werd door Marjolein, spaarde ik dit blogberichtje wat op. Dit pakje hoort niet helemaal in het rijtje thuis maar ik besloot om zelf ook Belgische stofje te betrekken in deze Stik Belgique aangezien we ook daarop trots mogen zijn.


I have to admit that I like organizing giveaways. The moment the chosen names appear on the random name picker is such an exciting moment. Evelyn won the fabric from Pieke Wieke; I really hope to see the result of her sewing project because I am so curious ;-).

The winner of the handmade gift is somebody I know. I really like the fact that I could give her the present in person, always nice to see a (luckily ;-) ) happy face. Although I know Diane, I don't know her very well, so it was not easy to choose a gift for her.

I won this pattern at Flaflinko. So I thought, maybe I can make a double zip pouch for Diane. One word I immediately think of when I think about Diane is the word 'organized' so this pouch which is big enough for an iPad, some papers, first aid material or many more things, would hopefully be a good gift.

Choosing the fabric was not easy, I wanted to use fabric from my stash but I didn't have any yellow (apparently her favorite color) fabric, luckily Diane mentioned that she also liked dark blue with a subtle print. So I chose some left-overs from this shirt and combined it with metallic silver fake leather I bought at k-Bas. Ok, technically this last fabric was not in my stash ;-), but let’s ignore that small little detail...

Before I started with this version, I made two test versions for myself. I am glad I did because I made a stupid mistake in my versions and when it comes to sewing something for somebody else I prefer perfection (or something close to that, because a handmade gift always has imperfections).

I think more versions of this pattern will follow around Christmas because in my opinion this is ideal gift material. So thank you Vanessa and Marjolein for the pattern and the give-away.

Diane, I hope you are happy with your 'Just Delphine' gift and it meets your expectations.


stofje: soft cactus van bij Pieke Wieke
nepleer: k-bas
ritsen: veritas
patroontje: double zip pouch

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…