plan BDat het plan A niet werd voor de laatste let's sti(c)k together, dat konden jullie hier al lezen (nog altijd geen vooruitgang in het polo verhaal trouwens...), maar het werd ook plan B niet. Plan B was namelijk het hemd uit de voorlaatste la maison victor, eentje dat gemaakt werd in licht rekbare stof en uit veel leuke details bestond.
Maar ik had maar één dagje tijd en dat leek mij (terecht bleek later) wat krap te zijn. Ik koos dus voor de sweater.Dit hemd koste mij inderdaad ietsje meer tijd, heel veel naden zijn doorstikt en ook sierstiksel is het patroon niet vreemd. Het is echt een stuk waar ik met hart en ziel aan gewerkt heb en dat me veel voldoening geeft. Is het perfect? Zeker niet, zelfs nadat ik ongeveer alle naalden uit mijn (nieuwe) mandje probeerde, bleef deze stof een koppig stofje om te topstitchen over vele lagen, een steekje overslaan was dus geen uitzondering (gelukkig wel uitzonderlijk genoeg om niet in te boeten qua stevigheid). Maar door de kleur valt het niet zo op.Ik koos ervoor om maar één borstzakje toe te voegen, geen idee waarom maar twee borstzakjes op een hemd vind ik niet zo mooi. De steekzakken aan de zijkant liet ik wel zo. Verder vond ik naar mijn zin geen bijpassende knopen die toch sportief genoeg waren, dus koos ik voor drukknopen. De volgende keer zou ik iets dikkere versteviging gebruiken voor het knopenpad maar verder ben ik heel tevreden met het resultaat.

Ik denk dat ik in totaal 1.5 dagen hieraan gewerkt heb (in stukjes natuurlijk), ik begon grotendeels thuis, werkte een groot stuk af op een donderdagavond bij de stoffenmadam en deed de finish touch op het dagje naaiweekend in Westmalle.De stof kocht ik begin september op het stoffenspektakel in Antwerpen, ze heeft kleine ribbeltjes. Het is een soort stof dat ik er al een paar keertjes kocht (het overslaan van steken komt me dus bekend voor) en we allebei aangenaam om te dragen vinden. Ik maakte er enkele jaren geleden een jogging uit (Marvin uit la maison victor), nog geen 24h nadat het stuk afgewerkt was, lekte ons 'nog net niet helemaal waterdicht spiksplinternieuw onafgewerkt' dak, mijn meneertje kroop dus op het dak en kwam naar beneden met een teerplek op zijn nieuwe jogging. Dankzij de gouden raad van tante kaat (FYI boter en white spirit) is er van die teer en gelukkig ook van die white spirit, niets meer te zien. Stevige stof is het dus wel.

patroon: Charles hemd LMV
stof: Stoffenspektakel

Reacties

 1. Het was anders wel een érg goed plan vind ik, mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik ben wel blij dat ik er uiteindelijk mijn tijd voor genomen heb

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Bedankt. Echt een leuke om te maken al laat ik de volgende keer de steekzakken weg want die worden toch niet gebruikt

   Verwijderen
 3. Wow, heel knap!!! Ik doe trouwens ook altijd maar één borstzakje, ben ook niet zo'n fan van 2 :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik dacht al dat ik één of andere afwijking had ;-)

   Verwijderen
 4. Een heel werk zo’n hemd met veel details, maar het resultaat mag gezien worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! inderdaad een heel werkje maar wel met meer voldoening dan een snel naaisel

   Verwijderen
 5. Zo tof ! Een hemd als sweater ! (moet ik onthouden)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het is niet zo'n dikke stof dus voor de winter is het wat frisjes maar in de herfst bleek het ideaal voor de dagen waarop een hemd alleen wat fris is maar een trui erboven net te warm

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie