Doorgaan naar hoofdcontent

Dit was 2017
Op deze laatste dag van het jaar is het tijd om eens stil te staan bij 2017 en dat min of meer in een overzichtje te gieten.
2017 was wat mij betreft een jaar vol uitdagingen op allerlei vlakken maar ook op vlak van de blog. Ik heb het gevoel dat dit plekje op het web gegroeid is in de laatste 12 maanden en kijk al uit naar alle nieuwe kansen in 2018. Elke reactie of 'vind ik leuk' op sociale media zorgt nog altijd voor een klein vreugdesprongetje, dus een dankjewel aan jullie allemaal om mij zo trouw te volgen.

De 3 populairste blogberichten van 2017

De 3 stukken waar ik het meeste bijgeleerd heb
- deze jas waarbij ik de voering zelf uitgetekend hebDe 3 stukken die ik het liefste gemaakt heb
- deze bomber (oké we kunnen besluiten dat dit een winnaar is dit jaar ;-) ) omdat het lukte om die strepen te laten doorlopen
- Deze sweater omdat de driehoeken min of meer uitkwamen zoals ik wou.De 10 mooiste herinneringen aan 2017 (kon niet kiezen ;-) ):
- gezellige avondjes bij ons terras kacheltje met marshmallows (kandidaten om dat volgend jaar eens samen te doen mogen zich altijd melden ;-) )


- een dagje naar Hasselt met Tamara waarbij het zo gezellig was dat daar geen enkele foto van bestaat en ze meerdere keren moesten komen vragen of we al iets gekozen hadden om te eten ;-)
- een leuk tochtje op skeelers in goed gezelschap en bij prachtig herfstweer
- de twee sportpladijs diensten in het sportpaleis, hallucinant om 18000 volwassenen ketnetliedjes te horen zingen en zalig om herinneringen op te halen
- een midweekje relaxen in Centerparcs Bostalsee met z'n tweetjes


- De blogmeets georganiseerd door Davina en de laatste nog het meest door het prachtige weer waardoor we tot laat buiten zaten en (ik toch) vergaten hoe laat het al was.
- Ge(s)tikt Limburg waarbij ik bewees dat ik kan tetteren en naaien tegelijk

- Twee shiften op de dodentocht in Bornem met het Rode Kruis, toch wel de dag dat ik echt blaren leerde verzorgen.
- het mailtje waarin Deborah mij schreef dat ik mocht deelnemen aan de battle of the blogs van Cas en Nina
- een ontbijtje op een vrijdagochtend samen met mijn wederhelft in Antwerpen


Mijn voornemen voor volgend jaar is om door te blijven gaan zoals in 2017 maar op blogvlak en naaivlak meer tijd te nemen per stuk om zo ook meer plezier te hebben aan het proces van het maken zelf. Dat wilt niet persé zeggen dat er minder geblogd zal worden want er liggen nog wel enkele ongeblogde stukken in de kast (sommige zelfs van voor de blog bestond) en ook reisverslagen enz mogen wat mij betreft zeker een plaatsje vinden hier.

Bij deze wens ik jullie een fijn eindejaar toe en een jaartje vol zotte plannen in 2018!

Reacties

 1. ook voor jou een onvergetelijk 2018, Delphine!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal weg van die eerste foto ♥
  Het klinkt alvast alsof ik me hier volgend jaar nog goed zal amuseren, met het volgen van jouw plannen. Alle goeds in het nieuwe jaar x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi overzicht!!! En wat leuk om te lezen dat onze date ook voor jou een hoogtepunt was, want voor mij was dat ook zeker één van de topmomenten van 2017!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk te horen dat je het ook tof vond, we moeten dat dus zeker nog eens overdoen!

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. bedankt, hij wordt hier vaak gedragen, in de zomer als jasje in de winter meer als vestje binnen

   Verwijderen
 5. Ik heb je blogs in 2017 heel graag gelezen, en ben er zeker van dat ik er in 2018 ook van ga genieten. En hopelijk komen we mekaar weer enkele keren in real life tegen zoals afgelopen jaar. Altijd fijn babbelen !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop je ook zeker en vast nog vaak tegen te kunnen komen, kom je naar de naaidagen van Davina?

   Verwijderen
 6. Ik heb in 2017 enorm genoten van je blogjes, en ben er zeker van dat dat in 2018 ook zo zal zijn. En hopelijk komen er ook weer enkele real life ontmoetingen, want die zijn altijd fijn babbelen met jou !!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…