een sjaal als bedankjeHet motief van deze sjaal sprak me al aan vanaf dat ik hem zag staan in la maison victor begin 2017 (allez ja eigenlijk eind 2016 want hij wordt altijd een weekje vroeger geleverd dan zijn naam doet vermoeden), maar ik heb eigenlijk wel genoeg sjaals in de kast liggen dus het plan werd uitgesteld.


Enkele weken terug kreeg ik een breiboekje van L., ze moest er niets voor terug maar liet wel vallen dat ik gerust eens iets voor haar mocht maken.
1 + 1 werd dus 2 en ik dook in mijn voorraadje wol op zoek naar het ideale bolletje (of bolletjes). Ik vond het niet zo simpel om in haar plaats te kiezen en ik wou haar ook niet vertellen wat ik van plan was, dus koos ik er deze ecru met glitter in uit. Ik denk dat het op deze manier met alles te combineren valt en toch nog een originele toets heeft.

Ik kon er dus aan beginnen. Voor het boordje moest ik een verdraaide boordsteek gebruiken, de eerste keer dat ik dat deed, maar het resultaat bevalt me wel. Het motiefje voor de sjaal zelf is wat mij betreft ideaal voor een sjaal: niet al te saai om te breien maar toch iets wat op min of meer automatische piloot kan zonder ingewikkelde tellingen bij te moeten houden. Zeker een patroontje dat ik ga onthouden voor als ik toch nog eens een sjaal voor mezelf zou willen of voor een ander geschenkje.Omdat mijn restje wol sneller op was dan gedacht was de sjaal vrij kort, ik naaide deze dus dicht tot een cirkelsjaal waardoor het minder vervelend is dat die wat korter is.

Bij deze heb ik dus een restje wol opgewerkt, een nieuw patroontje uitgetest en iemand blij gemaakt, altijd leuk dus.
Reacties

 1. Inderdaad ideaal om te combineren, die kleur! Tof gemaakt! Voor een breileek als ik ziet het er toch heel ingewikkeld uit ☺

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Jouw haakwerkjes zien er voor mij ook chinees uit ;-)

   Verwijderen
 2. Je kent me ondertussen, ik heb géén kaas gegeten van alles waar in de verste verte draad bij komt kijken... maar ik blijf in absolute bewondering staan bij de resultaten; erg mooie steek! Wat lief van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is echt een mooie steek!! Ik zou eens moeten zien of mijn simpele breiniveau dat aankan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks, je kan altijd een proeflapje proberen in een restje dat je liggen hebt hé

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie