Doorgaan naar hoofdcontent

een dekentje met voetenzak: tutorialHet idee was er al langer maar het duurde eventjes voor ik alles uitgewerkt had en nog iets langer voor ook de uitvoering rond was. Maar ik wou al langer een dekentje maken dat je opgeplooid ook als kussen kan gebruiken. De zak die als buitenkant voor het kussen dient kan dan gebruikt worden om je voeten lekker warm te houden in de zetel terwijl je het dekentje als deken gebruikt.Ik maakte wat berekeningen en bedacht een manier om alle naden mooi weg te werken zodat zowel het dekentje als het kussen er mooi zou uitzien. Wil je weten hoe ik dat deed? Hieronder vind je een tutorial.Ik kocht twee fleece dekentjes in Ikea, de afmetingen van één zo'n dekentje bepaalden dus ook de rest (in dit geval is het geheel 1m60 hoog en 1m20 breed). Het ene dekentje werd op zijn geheel gebruikt, bij het andere gebruikte ik 1/3 van de lengte maar wel de complete breedte.
Bovenaan het kleinste stuk stikte ik biais als afwerking.


Vervolgens werd dit stuk onderaan op het grote stuk geplaatst en stikte ik op 1/3 en 2/3 van de rand in een rechte lijn naar beneden. Let erop dat je bovenaan voldoende over en weer gaat, zodat het zeker goed vastzit.Vervolgens knipte ik het canvas stofje op maat en driegde ik de boel met een grote steek aan elkaar. Als afwerking werd nog biais rondomrond aangebracht. Als je een labeltje hebt, kan je er ook nog een labeltje tussenstikken.Afsluiten doe ik met wat foto's die het opplooien van het dekentje tot kussen weergeven.
Je kan uiteraard gewoon fleece kopen ipv dekentjes kapot te knippen, maar dit was op dat moment het gemakkelijkst aan te kopen voor mij.

Als er nog vragen zijn of puntjes waarbij je graag wat meer foto's hebt ofzo, laat dan zeker iets weten. Dit is mijn eerste tutorial dus het is nog eventjes zoeken voor mij.

Laat ook zeker iets weten als je een dekentje gemaakt hebt aan de hand van deze tutorial.

Reacties

 1. Leuk idee en ziet er gezellig uit. Heerlijk op de bank met een boek of voor de tv.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, inderdaad ideaal om een goed boek te lezen of een filmpje te zien, het is er het ideale weertje voor

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. thanks, inderdaad zalig warm en gezellig binnen tijdens de storm gisteren

   Verwijderen
 3. Wat handig! Vooral dat dat dekentje niet als een slordige hoop op de bank achterblijft. Dankjewel voor de tutorial!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! Inderdaad heel handig om alles een beetje aan de kant te krijgen

   Verwijderen
 4. Ha een tv-dekentje met voetenzak, dat wordt hier thuis ook graag gebruikt. Ik vind het altijd worstelen om van die grote rechthoeken te knippen, maar eens dat dat voorbij is zijn ze snel gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is hier inderdaad ook heel populair, ik denk dat ik er nog eens eentje zal moeten maken als ik er zelf ook gebruik van wil maken ;-) en inderdaad het knippen is niet zo handig (lang leve de livingvloer) en het spelden kost ook wat tijd maar verder gaat dat heel snel, zeker met die biais errond, niets te keergat ofzo ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.