Doorgaan naar hoofdcontent

Pattern testing: Sequoia from itch to stitch

For English scroll down

Het was alweer eventjes geleden dat ik een naaipatroontje kon testen dus toen ik de testersoproep van Itch to Stitch zag passeren klikte ik de foto's direct open. Het was een patroontje voor een sportieve broek of short. Nu telt mijn kast niet zoveel shorts (deze twee en een jeans short) aangezien ik het vaakst in een kleedje of rokje loop in de zomer. Maar af en toe dan staat er iets sportief op het programma (waarbij een loopshort niet vereist is) en zou een short dus wel handig kunnen zijn.

Als eerste stap maakte ik een toile (iets wat ik normaal nooit doe), die zat gelukkig direct goed dus kon ik beginnen aan de definitieve versie. Dit stofje kocht ik vorig jaar in een uitverkoop en viel ietsje dikker en stugger uit dan gedacht, hierdoor werd het initiële plan om er een bloesje van te maken aan de kant geschoven, ideaal want nu lag het stofje nog in de kast voor dit patroontje.De kleur zorgt ervoor dat het met veel te combineren is.Foto's nemen van een short in de winter is niet zo leuk natuurlijk, maar het moest wel. De short werd op een naaiweekend gemaakt, als laatste afgewerkte stuk, maar wel eentje waar ik heel tevreden over ben. De lange broek volgt zeker ook nog.When I noticed the testers call from Itch to Stitch for the Sequoia Cargos or Shorts, I immediately wanted to apply for the shorts version although it is still way too cold in Belgium to wear shorts. I actually don't own a lot of shorts, those two and one pair of jeans shorts are actually the only ones that I still wear on holiday. So I could actually use an extra pair of shorts for our summer holiday.

First I made a muslin as Kennis requested and then I made these.The fabric was initially bought to make a blouse but it was slightly thicker than I expected it to be, so I decided not to make a blouse. 
Because of the color these shorts will be easy to combine with a lot of tops, this is a great advantage compared to the shorts I made a few years ago. The shorts I own are quite short (yep that's why they call them shorts ;-) ) so I only wear them on the beach because I don't like my legs at all, these are a little bit longer so maybe I will wear them for other occassions too.
I think I will also try to make the cargo's this summer, I like the fit and the fact that you can also pull them up.


Pattern: Sequoia Itch to Stitch (hurry because it is on sale for a week now)
fabric: Cotton and Steel 

Reacties

 1. Dat doet al verlangen naar de zomer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I like how you a neutral color. Easy to add a pop of color with a tshirt. Well done!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Indeed I will combine it with color once it gets warmer

   Verwijderen
 3. Mooie short! Ik ben wel fan van die heupboord, ziet er erg comfortabel om dragen uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad die heupboord is heel comfortabel om te dragen en naar mijn gevoel maakt het het maatwerk ook iets gemakkelijker omdat het wat meegeeft of bijrekt

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.