Doorgaan naar hoofdcontent

Pattern testing: Sequoia from itch to stitch

For English scroll down

Het was alweer eventjes geleden dat ik een naaipatroontje kon testen dus toen ik de testersoproep van Itch to Stitch zag passeren klikte ik de foto's direct open. Het was een patroontje voor een sportieve broek of short. Nu telt mijn kast niet zoveel shorts (deze twee en een jeans short) aangezien ik het vaakst in een kleedje of rokje loop in de zomer. Maar af en toe dan staat er iets sportief op het programma (waarbij een loopshort niet vereist is) en zou een short dus wel handig kunnen zijn.

Als eerste stap maakte ik een toile (iets wat ik normaal nooit doe), die zat gelukkig direct goed dus kon ik beginnen aan de definitieve versie. Dit stofje kocht ik vorig jaar in een uitverkoop en viel ietsje dikker en stugger uit dan gedacht, hierdoor werd het initiële plan om er een bloesje van te maken aan de kant geschoven, ideaal want nu lag het stofje nog in de kast voor dit patroontje.De kleur zorgt ervoor dat het met veel te combineren is.Foto's nemen van een short in de winter is niet zo leuk natuurlijk, maar het moest wel. De short werd op een naaiweekend gemaakt, als laatste afgewerkte stuk, maar wel eentje waar ik heel tevreden over ben. De lange broek volgt zeker ook nog.When I noticed the testers call from Itch to Stitch for the Sequoia Cargos or Shorts, I immediately wanted to apply for the shorts version although it is still way too cold in Belgium to wear shorts. I actually don't own a lot of shorts, those two and one pair of jeans shorts are actually the only ones that I still wear on holiday. So I could actually use an extra pair of shorts for our summer holiday.

First I made a muslin as Kennis requested and then I made these.The fabric was initially bought to make a blouse but it was slightly thicker than I expected it to be, so I decided not to make a blouse. 
Because of the color these shorts will be easy to combine with a lot of tops, this is a great advantage compared to the shorts I made a few years ago. The shorts I own are quite short (yep that's why they call them shorts ;-) ) so I only wear them on the beach because I don't like my legs at all, these are a little bit longer so maybe I will wear them for other occassions too.
I think I will also try to make the cargo's this summer, I like the fit and the fact that you can also pull them up.


Pattern: Sequoia Itch to Stitch (hurry because it is on sale for a week now)
fabric: Cotton and Steel 

Reacties

 1. Dat doet al verlangen naar de zomer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I like how you a neutral color. Easy to add a pop of color with a tshirt. Well done!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Indeed I will combine it with color once it gets warmer

   Verwijderen
 3. Mooie short! Ik ben wel fan van die heupboord, ziet er erg comfortabel om dragen uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad die heupboord is heel comfortabel om te dragen en naar mijn gevoel maakt het het maatwerk ook iets gemakkelijker omdat het wat meegeeft of bijrekt

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…