Doorgaan naar hoofdcontent

Pattern testing: Sequoia from itch to stitch

For English scroll down

Het was alweer eventjes geleden dat ik een naaipatroontje kon testen dus toen ik de testersoproep van Itch to Stitch zag passeren klikte ik de foto's direct open. Het was een patroontje voor een sportieve broek of short. Nu telt mijn kast niet zoveel shorts (deze twee en een jeans short) aangezien ik het vaakst in een kleedje of rokje loop in de zomer. Maar af en toe dan staat er iets sportief op het programma (waarbij een loopshort niet vereist is) en zou een short dus wel handig kunnen zijn.

Als eerste stap maakte ik een toile (iets wat ik normaal nooit doe), die zat gelukkig direct goed dus kon ik beginnen aan de definitieve versie. Dit stofje kocht ik vorig jaar in een uitverkoop en viel ietsje dikker en stugger uit dan gedacht, hierdoor werd het initiƫle plan om er een bloesje van te maken aan de kant geschoven, ideaal want nu lag het stofje nog in de kast voor dit patroontje.De kleur zorgt ervoor dat het met veel te combineren is.Foto's nemen van een short in de winter is niet zo leuk natuurlijk, maar het moest wel. De short werd op een naaiweekend gemaakt, als laatste afgewerkte stuk, maar wel eentje waar ik heel tevreden over ben. De lange broek volgt zeker ook nog.When I noticed the testers call from Itch to Stitch for the Sequoia Cargos or Shorts, I immediately wanted to apply for the shorts version although it is still way too cold in Belgium to wear shorts. I actually don't own a lot of shorts, those two and one pair of jeans shorts are actually the only ones that I still wear on holiday. So I could actually use an extra pair of shorts for our summer holiday.

First I made a muslin as Kennis requested and then I made these.The fabric was initially bought to make a blouse but it was slightly thicker than I expected it to be, so I decided not to make a blouse. 
Because of the color these shorts will be easy to combine with a lot of tops, this is a great advantage compared to the shorts I made a few years ago. The shorts I own are quite short (yep that's why they call them shorts ;-) ) so I only wear them on the beach because I don't like my legs at all, these are a little bit longer so maybe I will wear them for other occassions too.
I think I will also try to make the cargo's this summer, I like the fit and the fact that you can also pull them up.


Pattern: Sequoia Itch to Stitch (hurry because it is on sale for a week now)
fabric: Cotton and Steel 

Reacties

 1. Dat doet al verlangen naar de zomer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I like how you a neutral color. Easy to add a pop of color with a tshirt. Well done!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Indeed I will combine it with color once it gets warmer

   Verwijderen
 3. Mooie short! Ik ben wel fan van die heupboord, ziet er erg comfortabel om dragen uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad die heupboord is heel comfortabel om te dragen en naar mijn gevoel maakt het het maatwerk ook iets gemakkelijker omdat het wat meegeeft of bijrekt

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar Ć©Ć©nmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …

het eerste lentegevoel in de kleerkast

Tijd om te naaien is de laatste tijd zeldzamer, de combinatie van een nieuwe job met het afwerken van een doctoraat en dat in combinatie met nog wat vrijwilligerswerk, maakt dat het er niet altijd van komt.
Maar bij het zien van de nieuwste la maison victor moest ik wel iets maken, zoveel leuke patroontjes.  Ik besloot om met de overslag top te starten, deze zou op enkele avonden tijd wel af geraken. Een deel van een avondje tekenen, een volgend avondje voor een stukje knippen en uiteindelijk deze ochtend, extra vroeg wakker, alles in elkaar zetten. Nu het zonnetje eventjes kwam piepen, was het ook onmiddellijk ideaal om nog eens snel foto's te nemen. 
De top werd enkele cm's verlengd en ik zou een volgend keertje nog net ietsje meer verlengen. Verder ben ik er heel tevreden mee. 
Het stofje dat kocht ik tijdens de wintersolden bij Madeline, ik had nood aan een sprankeltje kleur in de kleerkast en dit stofje voldeed daar perfect aan. 
Voorlopig is het nog net iets te fris om me…