Doorgaan naar hoofdcontent

Pattern testing: Sequoia from itch to stitch

For English scroll down

Het was alweer eventjes geleden dat ik een naaipatroontje kon testen dus toen ik de testersoproep van Itch to Stitch zag passeren klikte ik de foto's direct open. Het was een patroontje voor een sportieve broek of short. Nu telt mijn kast niet zoveel shorts (deze twee en een jeans short) aangezien ik het vaakst in een kleedje of rokje loop in de zomer. Maar af en toe dan staat er iets sportief op het programma (waarbij een loopshort niet vereist is) en zou een short dus wel handig kunnen zijn.

Als eerste stap maakte ik een toile (iets wat ik normaal nooit doe), die zat gelukkig direct goed dus kon ik beginnen aan de definitieve versie. Dit stofje kocht ik vorig jaar in een uitverkoop en viel ietsje dikker en stugger uit dan gedacht, hierdoor werd het initiële plan om er een bloesje van te maken aan de kant geschoven, ideaal want nu lag het stofje nog in de kast voor dit patroontje.De kleur zorgt ervoor dat het met veel te combineren is.Foto's nemen van een short in de winter is niet zo leuk natuurlijk, maar het moest wel. De short werd op een naaiweekend gemaakt, als laatste afgewerkte stuk, maar wel eentje waar ik heel tevreden over ben. De lange broek volgt zeker ook nog.When I noticed the testers call from Itch to Stitch for the Sequoia Cargos or Shorts, I immediately wanted to apply for the shorts version although it is still way too cold in Belgium to wear shorts. I actually don't own a lot of shorts, those two and one pair of jeans shorts are actually the only ones that I still wear on holiday. So I could actually use an extra pair of shorts for our summer holiday.

First I made a muslin as Kennis requested and then I made these.The fabric was initially bought to make a blouse but it was slightly thicker than I expected it to be, so I decided not to make a blouse. 
Because of the color these shorts will be easy to combine with a lot of tops, this is a great advantage compared to the shorts I made a few years ago. The shorts I own are quite short (yep that's why they call them shorts ;-) ) so I only wear them on the beach because I don't like my legs at all, these are a little bit longer so maybe I will wear them for other occassions too.
I think I will also try to make the cargo's this summer, I like the fit and the fact that you can also pull them up.


Pattern: Sequoia Itch to Stitch (hurry because it is on sale for a week now)
fabric: Cotton and Steel 

Reacties

 1. Dat doet al verlangen naar de zomer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I like how you a neutral color. Easy to add a pop of color with a tshirt. Well done!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Indeed I will combine it with color once it gets warmer

   Verwijderen
 3. Mooie short! Ik ben wel fan van die heupboord, ziet er erg comfortabel om dragen uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad die heupboord is heel comfortabel om te dragen en naar mijn gevoel maakt het het maatwerk ook iets gemakkelijker omdat het wat meegeeft of bijrekt

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…