Doorgaan naar hoofdcontent

BSD to the rescueFor English scroll down

Deze gebreide trui die ik van mijn mama kreeg draag ik heel graag, alleen zijn de meeste van mijn longsleeves donkerblauw of versleten. Deze zwarte past daarentegen heel mooi maar één longsleeve is natuurlijk weinig om te combineren met een trui.
Net nadat ik de eerste longsleeve in deze interlock maakte bestelde ik meer, deze keer bij modestofjes want de kwaliteit is echt super.

Zo maakte ik nog een longsleeve (of ja eigenlijk 3/4 mouwen ;-) ) met het Maggie patroon die bij deze trui past. Ik vond ook nog een restje van deze jurk waar ik met wat puzzelen nog een 3/4 reagan uit kreeg. Ik had niet genoeg stof voor lange mouwen of doorlopende strepen maar wel genoeg voor een leuk exemplaar.A few weeks ago it was quite cold in Belgium, we even had some snow (some=not that much ;-) ). So I was wearing trousers and sweaters instead of dresses most of the time, but I still don't own a lot of longsleeves, so I was having some trouble. Specially because the laundry wasn't drying fast enough...

So I wanted some extra tops to combine with this handmade sweater by my mom. Since I own this black Maggie I most of the time combine the sweater with this one, but a longsleeve has to be washed more than a sweater, so I needed some more matching stuff. I bought this fabric shortly after making my first Maggies, because I really like the quality. This color was also ok to combine with the sweater so I made a second one with 3/4 sleeves.

The second pattern I chose was the Reagan Raglan (free if you're member of the facebookgroup), the fabric is a left-over from this dress. So I didn't have enough fabric for matching stripes or long sleeves but I do have an extra top and one piece of fabric less in my stash ;-).So thanks to bella sunshine designs I have two extra basics for the winter and spring. I am planning to start on the spring/summer Maggies soon to avoid empty drawers.

Reacties

 1. Fijn, zo’n matchend stapeltje! Goede zelfgemaakte basics, ik word daar zelf altijd blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, ik word er ook vrolijk van, zeker om het hele stapeltje te kunnen zien

   Verwijderen
 2. Basics... daar zou ik eens tijd voor moeten maken... Dit zijn hele leuke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi, goed draagbare en prachtig te combineren basics. Je kunt er niet genoeg van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…