Doorgaan naar hoofdcontent

een oude bekendeDe Chess sweater was de eerste sweater die ik ooit voor mijn wederhelft maakte, toen uit één of ander scuba achtig stofje. Aangezien het één van de eerste keren was dat ik met rekbare stof werkte was het verre van perfect maar hij werd wel gedragen. Intussen is dat exemplaar serieus gekrompen in de was en werd hij verbannen naar de 'werken in de tuin' hoop.Tijd dus om het patroon nog eens boven te halen. Ik verlengde deze keer de patroondelen wat en nam verder eerst de boorden zoals ze bij het patroon horen (of toch zoals ik ze overgetekend had, na al die jaren weet ik niet meer of dat exact die uit het patroon zijn). Dat laatste bleek geen goede optie, ze waren echt wel te breed toen hij alles paste. Eerst wou ik het nog zo laten, maar dan stak mijn perfectionistisch kantje de kop op en knipte ik alle boorden er terug af en versmalde die voor een groot stuk. Nu ben ik er een pak tevredener mee.Het stofje van het voor- en achterpand kocht ik vorig jaar bij een uitverkoop online, ik had niet door dat er te weinig voorraad was en dat mijn gevraagde 2m automatisch gereduceerd werd naar 1m vandaar dus de creatieve oplossing. De zwarte french terry kocht ik naar goeie gewoonte bij de stoffenmadam. 

De foto's werden genomen in de Hobokense Polder waar we onze nieuwe wandelschoenen gingen inlopen.

Reacties

 1. Toffe combinatie van stoffen !! Ik bekeek gisteren ook nog eens de foto’s van mijn Chess sweater, en die zoomboord volgens patroon is inderdaad veel te los (ik ging die ook nog versmallen, ooit...).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lag dus niet aan mijn beginnerskunsten toen 😉 ik schrijf het bij op het mapje voor een volgende keer

   Verwijderen
 2. Heel mooie trui geworden en hij past perfect!! De stoffencombinatie vind ik heel geslaagd en staat Peter heel mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Hij kreeg op het werk ook al complimenten dus ik zal het maar geloven 😉

   Verwijderen
 3. Zo tof dat je wederhelft elke keer voor jou op de foto wil! De trui staat hem heel mooi. Blijft een toppatroon he...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gho, ik vind dat eigenlijk wel mooi, dat er twee stoffen zijn :).
  Ik moest glimlachen, want ik denk dat die Chess hier ook een van de eerste mannenmaaksels was ooit - en alsof het helemaal zo moest zijn, trok meneer Khadetjes die gisteren uit de kast ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Edel, ik vind dat ook schoon zo twee stofjes maar ik mocht dat niet proberen want dat ging wat raar zijn, maar nu moest het wel en is hij ook overtuigd 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Nivalis van sofilantjes

For English scroll down

De laatste tijd volgend de patroontests snel op elkaar. Ik zeg elke keer dat ik er wel eens enkele ga overslaan maar dan komt er eentje waar ik al lang naar uitkeek en geef ik toch toe... Maar spijt heb ik zeker niet!
Deze keer was dat het geval voor de Nivalis van sofilantjes. Een patroon dat al bestaat voor kinderen maar nu dus ook voor vrouwen. Eentje waarbij de colorblock optie mij heel erg aansprak en waarbij ik dus heel blij was dat ik die mocht testen. Een volgende keer probeer ik zeker de kraagoptie want die vind ik ook heel leuk, maar testen betekent dat je de opties test die je toegewezen krijgt, dus vandaar de gewone halsbies. Over die laatste kan ik trouwens zeggen dat die heel mooi plat valt bij mij, dus zeker geen klachten daarover.
Het was de eerste keer dat ik een full bust adjustment moest doen voor een patroontje, de uitleg vind je in de werkbeschrijving dus dat kwam helemaal goed en nu mijn patroondelen aangepast zijn kan ik die blijven herge…

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …