Doorgaan naar hoofdcontent

een oude bekendeDe Chess sweater was de eerste sweater die ik ooit voor mijn wederhelft maakte, toen uit één of ander scuba achtig stofje. Aangezien het één van de eerste keren was dat ik met rekbare stof werkte was het verre van perfect maar hij werd wel gedragen. Intussen is dat exemplaar serieus gekrompen in de was en werd hij verbannen naar de 'werken in de tuin' hoop.Tijd dus om het patroon nog eens boven te halen. Ik verlengde deze keer de patroondelen wat en nam verder eerst de boorden zoals ze bij het patroon horen (of toch zoals ik ze overgetekend had, na al die jaren weet ik niet meer of dat exact die uit het patroon zijn). Dat laatste bleek geen goede optie, ze waren echt wel te breed toen hij alles paste. Eerst wou ik het nog zo laten, maar dan stak mijn perfectionistisch kantje de kop op en knipte ik alle boorden er terug af en versmalde die voor een groot stuk. Nu ben ik er een pak tevredener mee.Het stofje van het voor- en achterpand kocht ik vorig jaar bij een uitverkoop online, ik had niet door dat er te weinig voorraad was en dat mijn gevraagde 2m automatisch gereduceerd werd naar 1m vandaar dus de creatieve oplossing. De zwarte french terry kocht ik naar goeie gewoonte bij de stoffenmadam. 

De foto's werden genomen in de Hobokense Polder waar we onze nieuwe wandelschoenen gingen inlopen.

Reacties

 1. Toffe combinatie van stoffen !! Ik bekeek gisteren ook nog eens de foto’s van mijn Chess sweater, en die zoomboord volgens patroon is inderdaad veel te los (ik ging die ook nog versmallen, ooit...).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lag dus niet aan mijn beginnerskunsten toen 😉 ik schrijf het bij op het mapje voor een volgende keer

   Verwijderen
 2. Heel mooie trui geworden en hij past perfect!! De stoffencombinatie vind ik heel geslaagd en staat Peter heel mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Hij kreeg op het werk ook al complimenten dus ik zal het maar geloven 😉

   Verwijderen
 3. Zo tof dat je wederhelft elke keer voor jou op de foto wil! De trui staat hem heel mooi. Blijft een toppatroon he...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gho, ik vind dat eigenlijk wel mooi, dat er twee stoffen zijn :).
  Ik moest glimlachen, want ik denk dat die Chess hier ook een van de eerste mannenmaaksels was ooit - en alsof het helemaal zo moest zijn, trok meneer Khadetjes die gisteren uit de kast ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Edel, ik vind dat ook schoon zo twee stofjes maar ik mocht dat niet proberen want dat ging wat raar zijn, maar nu moest het wel en is hij ook overtuigd 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.