Doorgaan naar hoofdcontent

problemen zijn er om op te lossenDe Theo van zonen09 zagen jullie hier al vaak verschijnen dus je zou denken dat ik die blindelings kan maken. En inderdaad de handleiding heb ik niet meer nodig, tenzij je mij in een zaal vol leuke madammen zet... Dat is wat er gebeurde op de naaidag die Davina in januari organiseerde. Ik was zo geconcentreerd aan het tetteren met Kelly dat ik mijn beleg vergat aan te stikken. Uiteraard zag ik dat pas nadat de schoudernaden al gesloten en doorstikt waren... de kraag hing er trouwens ook al half aan.
De kraag losmaken dat zag ik nog zitten maar die schouders losdoen was er teveel aan, ik besloot dus om deze keer een knopenpad te voorzien. Maar omdat aanpassingen en tetteren geen goeie combinatie bleken, heb ik de boel maar aan de kant gesmeten tot een volgend keertje.Het knopenpad is zeker niet perfect maar het hemd is draagbaar en dat is wat telt. Bij deze is het eerste stuk voor de lente van 2018 een feit.

Het op de foto krijgen was een ander paar mouwen, te koud voor lente maar de eerste zonnestraaltjes zorgden ervoor dat het mij toch lukte (al had ik beter nog eens extra gestreken nu ik de foto's zie ;-) ).


stof: Soft Cactus van bij Pieke Wieke
patroon: theo van zonen09

Reacties

 1. Oh ik had geen idee dat je er zo mee aan het sukkelen was geweest! Het resultaat is - zoals altijd - wel weer prachtig. Ach ja, soms worden we overmoedig eh, zeker als het gezelschap zo leuk is! :) Gelukkig dat je het relatief makkelijk kon oplossen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh waw, dat is pas op tijd zeg!
  Haha, ik kan het me goed voorstellen, kletsen en naaien, dat loopt bij mij ook niet altijd goed af. Maar allé, ik heb volgende maand maar liefst twee naaiweekends en ik plan vier jassen te naaien. Benieuwd hoe dat gaat aflopen #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben heel benieuwd naar uw jassen, het zou mij dus niet lukken op naaiweekend ;-) ik zal tegen het volgend naaidagje maar wat dingen klaarleggen die meer in mijn vingers zitten

   Verwijderen
 3. Wij zien die foutjes of problemen niet hoor, en je hebt toch maar plezier gehad he...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. plezier heb ik zeker gehad, dat is waar, daarom dat ik heel blij ben dat ik er de volgende keer opnieuw bij kan zijn.

   Verwijderen
 4. prachtig zomerhemd. en de 'foutjes'?? het is handwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, ik heb al zo vaak fouten gemaakt bij de theo (voor kids). Gelukkig inderdaad wel altijd draagbaar. Jouw foutjes zie je niet. Valt mooi en ziet er uit als een gekocht exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd hetzelfde met Kelly!! ;) Hihi, maar gelukkig helemaal goed gekomen, mooi hoor! En amai, Peter zover kunnen krijgen om in korte mouwen te poseren! Extra punten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik moet zeggen, naast u zitten gisteren had hetzelfde resultaat ;-)

   Verwijderen
 7. Heel mooi en welke foutjes? Ik ben jaloers, moet dringend beginnen aan hemden voor manlief.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…