Doorgaan naar hoofdcontent

problemen zijn er om op te lossenDe Theo van zonen09 zagen jullie hier al vaak verschijnen dus je zou denken dat ik die blindelings kan maken. En inderdaad de handleiding heb ik niet meer nodig, tenzij je mij in een zaal vol leuke madammen zet... Dat is wat er gebeurde op de naaidag die Davina in januari organiseerde. Ik was zo geconcentreerd aan het tetteren met Kelly dat ik mijn beleg vergat aan te stikken. Uiteraard zag ik dat pas nadat de schoudernaden al gesloten en doorstikt waren... de kraag hing er trouwens ook al half aan.
De kraag losmaken dat zag ik nog zitten maar die schouders losdoen was er teveel aan, ik besloot dus om deze keer een knopenpad te voorzien. Maar omdat aanpassingen en tetteren geen goeie combinatie bleken, heb ik de boel maar aan de kant gesmeten tot een volgend keertje.Het knopenpad is zeker niet perfect maar het hemd is draagbaar en dat is wat telt. Bij deze is het eerste stuk voor de lente van 2018 een feit.

Het op de foto krijgen was een ander paar mouwen, te koud voor lente maar de eerste zonnestraaltjes zorgden ervoor dat het mij toch lukte (al had ik beter nog eens extra gestreken nu ik de foto's zie ;-) ).


stof: Soft Cactus van bij Pieke Wieke
patroon: theo van zonen09

Reacties

 1. Oh ik had geen idee dat je er zo mee aan het sukkelen was geweest! Het resultaat is - zoals altijd - wel weer prachtig. Ach ja, soms worden we overmoedig eh, zeker als het gezelschap zo leuk is! :) Gelukkig dat je het relatief makkelijk kon oplossen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh waw, dat is pas op tijd zeg!
  Haha, ik kan het me goed voorstellen, kletsen en naaien, dat loopt bij mij ook niet altijd goed af. Maar allé, ik heb volgende maand maar liefst twee naaiweekends en ik plan vier jassen te naaien. Benieuwd hoe dat gaat aflopen #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben heel benieuwd naar uw jassen, het zou mij dus niet lukken op naaiweekend ;-) ik zal tegen het volgend naaidagje maar wat dingen klaarleggen die meer in mijn vingers zitten

   Verwijderen
 3. Wij zien die foutjes of problemen niet hoor, en je hebt toch maar plezier gehad he...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. plezier heb ik zeker gehad, dat is waar, daarom dat ik heel blij ben dat ik er de volgende keer opnieuw bij kan zijn.

   Verwijderen
 4. prachtig zomerhemd. en de 'foutjes'?? het is handwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, ik heb al zo vaak fouten gemaakt bij de theo (voor kids). Gelukkig inderdaad wel altijd draagbaar. Jouw foutjes zie je niet. Valt mooi en ziet er uit als een gekocht exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd hetzelfde met Kelly!! ;) Hihi, maar gelukkig helemaal goed gekomen, mooi hoor! En amai, Peter zover kunnen krijgen om in korte mouwen te poseren! Extra punten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik moet zeggen, naast u zitten gisteren had hetzelfde resultaat ;-)

   Verwijderen
 7. Heel mooi en welke foutjes? Ik ben jaloers, moet dringend beginnen aan hemden voor manlief.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.