Doorgaan naar hoofdcontent

problemen zijn er om op te lossenDe Theo van zonen09 zagen jullie hier al vaak verschijnen dus je zou denken dat ik die blindelings kan maken. En inderdaad de handleiding heb ik niet meer nodig, tenzij je mij in een zaal vol leuke madammen zet... Dat is wat er gebeurde op de naaidag die Davina in januari organiseerde. Ik was zo geconcentreerd aan het tetteren met Kelly dat ik mijn beleg vergat aan te stikken. Uiteraard zag ik dat pas nadat de schoudernaden al gesloten en doorstikt waren... de kraag hing er trouwens ook al half aan.
De kraag losmaken dat zag ik nog zitten maar die schouders losdoen was er teveel aan, ik besloot dus om deze keer een knopenpad te voorzien. Maar omdat aanpassingen en tetteren geen goeie combinatie bleken, heb ik de boel maar aan de kant gesmeten tot een volgend keertje.Het knopenpad is zeker niet perfect maar het hemd is draagbaar en dat is wat telt. Bij deze is het eerste stuk voor de lente van 2018 een feit.

Het op de foto krijgen was een ander paar mouwen, te koud voor lente maar de eerste zonnestraaltjes zorgden ervoor dat het mij toch lukte (al had ik beter nog eens extra gestreken nu ik de foto's zie ;-) ).


stof: Soft Cactus van bij Pieke Wieke
patroon: theo van zonen09

Reacties

 1. Oh ik had geen idee dat je er zo mee aan het sukkelen was geweest! Het resultaat is - zoals altijd - wel weer prachtig. Ach ja, soms worden we overmoedig eh, zeker als het gezelschap zo leuk is! :) Gelukkig dat je het relatief makkelijk kon oplossen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik had het zelf pas de laatste 5 minuten door ;-)

   Verwijderen
 2. Oh waw, dat is pas op tijd zeg!
  Haha, ik kan het me goed voorstellen, kletsen en naaien, dat loopt bij mij ook niet altijd goed af. Maar allé, ik heb volgende maand maar liefst twee naaiweekends en ik plan vier jassen te naaien. Benieuwd hoe dat gaat aflopen #schaterlach

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik ben heel benieuwd naar uw jassen, het zou mij dus niet lukken op naaiweekend ;-) ik zal tegen het volgend naaidagje maar wat dingen klaarleggen die meer in mijn vingers zitten

   Verwijderen
 3. Wij zien die foutjes of problemen niet hoor, en je hebt toch maar plezier gehad he...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. plezier heb ik zeker gehad, dat is waar, daarom dat ik heel blij ben dat ik er de volgende keer opnieuw bij kan zijn.

   Verwijderen
 4. prachtig zomerhemd. en de 'foutjes'?? het is handwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, ik heb al zo vaak fouten gemaakt bij de theo (voor kids). Gelukkig inderdaad wel altijd draagbaar. Jouw foutjes zie je niet. Valt mooi en ziet er uit als een gekocht exemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd hetzelfde met Kelly!! ;) Hihi, maar gelukkig helemaal goed gekomen, mooi hoor! En amai, Peter zover kunnen krijgen om in korte mouwen te poseren! Extra punten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik moet zeggen, naast u zitten gisteren had hetzelfde resultaat ;-)

   Verwijderen
 7. Heel mooi en welke foutjes? Ik ben jaloers, moet dringend beginnen aan hemden voor manlief.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Nivalis van sofilantjes

For English scroll down

De laatste tijd volgend de patroontests snel op elkaar. Ik zeg elke keer dat ik er wel eens enkele ga overslaan maar dan komt er eentje waar ik al lang naar uitkeek en geef ik toch toe... Maar spijt heb ik zeker niet!
Deze keer was dat het geval voor de Nivalis van sofilantjes. Een patroon dat al bestaat voor kinderen maar nu dus ook voor vrouwen. Eentje waarbij de colorblock optie mij heel erg aansprak en waarbij ik dus heel blij was dat ik die mocht testen. Een volgende keer probeer ik zeker de kraagoptie want die vind ik ook heel leuk, maar testen betekent dat je de opties test die je toegewezen krijgt, dus vandaar de gewone halsbies. Over die laatste kan ik trouwens zeggen dat die heel mooi plat valt bij mij, dus zeker geen klachten daarover.
Het was de eerste keer dat ik een full bust adjustment moest doen voor een patroontje, de uitleg vind je in de werkbeschrijving dus dat kwam helemaal goed en nu mijn patroondelen aangepast zijn kan ik die blijven herge…

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloé jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …