Doorgaan naar hoofdcontent

sew challenge februari 2018Davina riep ons nog eens op om mee te doen aan een sew challenge en zij die mij kennen weten wel al dat ik daar geen nee tegen zeg. Ik werd deze keer gekoppeld aan Lieve. Haar blog volg ik al een tijdje en veel van de stukken die ze maakt zouden ook zo in mijn kleerkast kunnen hangen, een goeie combinatie dus.

Ik kreeg van haar de volgende criteria:
- iets voor in je interieur
- gebruik paspel
- recyclage of iets uit je voorraad

Enkele maanden terug kreeg ik van Peter zijn oma deze wolmand cadeau, ze vertelde mij wel dat ze wat moest opgelapt worden maar ik zag het direct zitten. Om de één of de andere reden bleef het project wel wat liggen, ik wou de mand in het wit krijgen en dat leek me net iets gemakkelijker in de zomer. Maar Lieve gaf me dus de ideale schop onder mijn kont.


Ik koos voor een spuitbus om de mand in het wit te spuiten omdat het teveel werk zou zijn om met een borstel al die afzonderlijke stukjes wit te krijgen. Het weer werkte eigenlijk echt niet zo goed mee tijdens de weekends, het mocht eigenlijk niet onder de 10 °C zijn voor deze verf maar het moest uiteindelijk toch dringend gebeuren, dus waagde ik het er op. Ik zette één laagje verf op de mand waardoor het bruin er nog wat doorkomt maar eigenlijk vind ik het wel iets hebben zo. Moest ik het toch beu worden dan kan ik nog altijd een laagje extra verven deze zomer.
Het stofje voor de zak kocht ik enkele jaren terug in een online uitverkoop, ik vond het direct een heel mooi stofje maar het is vrij dun terwijl de kleuren me wel aan de herfst doen denken. Ik vond dus niet direct een gepast patroontje maar bij deze is dat dus opgelost. Het voegt nog wat extra kleur toe aan mijn naaikamer en past ook wel in onze woonkamer moest ik ooit een nieuw plaatsje zoeken voor deze mand.Zoals je kan zien heb ik nog wel wat zakjes wol liggen klaar om verwerkt te worden. Het had mooier geweest om ze zonder zakjes in de mand te steken, maar ik vind het op deze manier net iets praktischer.

Geen topfoto's op coole locaties ook deze keer, maar binnenfoto's op de plaats waar ze uiteindelijk komt te staan (alleen de eerste foto werd voor het gemak en het overzicht eventjes elders gemaakt).Genoeg over mijn mand nu, waarschijnlijk zijn jullie intussen ook even nieuwsgierig als ik naar wat Lieve gemaakt heeft? Ze kreeg van mij de volgende criteria:
- maak iets voor jezelf
- geschikt voor een date met je wederhelft
- laat een vriendin het stofje uit je voorraad kiezen

Ik ben dus heel benieuwd wat het geworden is. In april volgt nog een challenge waarvoor we binnenkort onze partner toegewezen krijgen, spannend!

Neem ook zeker een kijkje bij de andere bloggers deze week:
Anske Jespers

Reacties

 1. Ziet er super uit en geweldig dat direct in gebruik is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, het is een heel stuk mooier dan de ikeabak die ik ervoor gebruikte

   Verwijderen
 2. Echt leuk gedaan!! Dubbel en dik geslaagd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh, nostalgie, zo'n mand! Handig met 'n spuitbus inderdaad. En dat stofje past er prima bij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen je zei 'dat het te groot was om mee te nemen op naaiweekend', dat 'het weer niet goed genoeg was om te spuiten' en 'dat je nog niet wist waar je de paspel in zou verwerken', wist ik echt niet wat te denken. Maar als je deze mand beu bent, mag ze gerust in mijn hobbykamer staan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi ja met de beste wil van de wereld, dit kreeg ik niet meer in mijn auto op naaiweekend (en ik denk ook niet echt binnen in die zaal vol naaimachines ;-) ), de paspel was eventjes denken want de originele zak is niet gedubbeld maar dat was dus uiteindelijk opgelost door het te dubbelen (ook wel mooier ;-) )

   Verwijderen
 5. Dat is niet eens iets maken, dat is nog upcyclen en al! Mooie transformatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Het was de eerste keer dat ik zoiets probeerde, het meeste uit ons interieur komt van bij de zweedse meubelketen ;-)

   Verwijderen
 6. Kei tof! En je hebt niet alleen genaaid. Goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, blij dat het goed uitgedraaid is want het was een geschenk

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …

het eerste lentegevoel in de kleerkast

Tijd om te naaien is de laatste tijd zeldzamer, de combinatie van een nieuwe job met het afwerken van een doctoraat en dat in combinatie met nog wat vrijwilligerswerk, maakt dat het er niet altijd van komt.
Maar bij het zien van de nieuwste la maison victor moest ik wel iets maken, zoveel leuke patroontjes.  Ik besloot om met de overslag top te starten, deze zou op enkele avonden tijd wel af geraken. Een deel van een avondje tekenen, een volgend avondje voor een stukje knippen en uiteindelijk deze ochtend, extra vroeg wakker, alles in elkaar zetten. Nu het zonnetje eventjes kwam piepen, was het ook onmiddellijk ideaal om nog eens snel foto's te nemen. 
De top werd enkele cm's verlengd en ik zou een volgend keertje nog net ietsje meer verlengen. Verder ben ik er heel tevreden mee. 
Het stofje dat kocht ik tijdens de wintersolden bij Madeline, ik had nood aan een sprankeltje kleur in de kleerkast en dit stofje voldeed daar perfect aan. 
Voorlopig is het nog net iets te fris om me…