Doorgaan naar hoofdcontent

sew challenge februari 2018Davina riep ons nog eens op om mee te doen aan een sew challenge en zij die mij kennen weten wel al dat ik daar geen nee tegen zeg. Ik werd deze keer gekoppeld aan Lieve. Haar blog volg ik al een tijdje en veel van de stukken die ze maakt zouden ook zo in mijn kleerkast kunnen hangen, een goeie combinatie dus.

Ik kreeg van haar de volgende criteria:
- iets voor in je interieur
- gebruik paspel
- recyclage of iets uit je voorraad

Enkele maanden terug kreeg ik van Peter zijn oma deze wolmand cadeau, ze vertelde mij wel dat ze wat moest opgelapt worden maar ik zag het direct zitten. Om de één of de andere reden bleef het project wel wat liggen, ik wou de mand in het wit krijgen en dat leek me net iets gemakkelijker in de zomer. Maar Lieve gaf me dus de ideale schop onder mijn kont.


Ik koos voor een spuitbus om de mand in het wit te spuiten omdat het teveel werk zou zijn om met een borstel al die afzonderlijke stukjes wit te krijgen. Het weer werkte eigenlijk echt niet zo goed mee tijdens de weekends, het mocht eigenlijk niet onder de 10 °C zijn voor deze verf maar het moest uiteindelijk toch dringend gebeuren, dus waagde ik het er op. Ik zette één laagje verf op de mand waardoor het bruin er nog wat doorkomt maar eigenlijk vind ik het wel iets hebben zo. Moest ik het toch beu worden dan kan ik nog altijd een laagje extra verven deze zomer.
Het stofje voor de zak kocht ik enkele jaren terug in een online uitverkoop, ik vond het direct een heel mooi stofje maar het is vrij dun terwijl de kleuren me wel aan de herfst doen denken. Ik vond dus niet direct een gepast patroontje maar bij deze is dat dus opgelost. Het voegt nog wat extra kleur toe aan mijn naaikamer en past ook wel in onze woonkamer moest ik ooit een nieuw plaatsje zoeken voor deze mand.Zoals je kan zien heb ik nog wel wat zakjes wol liggen klaar om verwerkt te worden. Het had mooier geweest om ze zonder zakjes in de mand te steken, maar ik vind het op deze manier net iets praktischer.

Geen topfoto's op coole locaties ook deze keer, maar binnenfoto's op de plaats waar ze uiteindelijk komt te staan (alleen de eerste foto werd voor het gemak en het overzicht eventjes elders gemaakt).Genoeg over mijn mand nu, waarschijnlijk zijn jullie intussen ook even nieuwsgierig als ik naar wat Lieve gemaakt heeft? Ze kreeg van mij de volgende criteria:
- maak iets voor jezelf
- geschikt voor een date met je wederhelft
- laat een vriendin het stofje uit je voorraad kiezen

Ik ben dus heel benieuwd wat het geworden is. In april volgt nog een challenge waarvoor we binnenkort onze partner toegewezen krijgen, spannend!

Neem ook zeker een kijkje bij de andere bloggers deze week:
Anske Jespers

Reacties

 1. Ziet er super uit en geweldig dat direct in gebruik is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, het is een heel stuk mooier dan de ikeabak die ik ervoor gebruikte

   Verwijderen
 2. Echt leuk gedaan!! Dubbel en dik geslaagd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh, nostalgie, zo'n mand! Handig met 'n spuitbus inderdaad. En dat stofje past er prima bij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen je zei 'dat het te groot was om mee te nemen op naaiweekend', dat 'het weer niet goed genoeg was om te spuiten' en 'dat je nog niet wist waar je de paspel in zou verwerken', wist ik echt niet wat te denken. Maar als je deze mand beu bent, mag ze gerust in mijn hobbykamer staan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi ja met de beste wil van de wereld, dit kreeg ik niet meer in mijn auto op naaiweekend (en ik denk ook niet echt binnen in die zaal vol naaimachines ;-) ), de paspel was eventjes denken want de originele zak is niet gedubbeld maar dat was dus uiteindelijk opgelost door het te dubbelen (ook wel mooier ;-) )

   Verwijderen
 5. Dat is niet eens iets maken, dat is nog upcyclen en al! Mooie transformatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Het was de eerste keer dat ik zoiets probeerde, het meeste uit ons interieur komt van bij de zweedse meubelketen ;-)

   Verwijderen
 6. Kei tof! En je hebt niet alleen genaaid. Goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, blij dat het goed uitgedraaid is want het was een geschenk

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…