Doorgaan naar hoofdcontent

sew challenge februari 2018Davina riep ons nog eens op om mee te doen aan een sew challenge en zij die mij kennen weten wel al dat ik daar geen nee tegen zeg. Ik werd deze keer gekoppeld aan Lieve. Haar blog volg ik al een tijdje en veel van de stukken die ze maakt zouden ook zo in mijn kleerkast kunnen hangen, een goeie combinatie dus.

Ik kreeg van haar de volgende criteria:
- iets voor in je interieur
- gebruik paspel
- recyclage of iets uit je voorraad

Enkele maanden terug kreeg ik van Peter zijn oma deze wolmand cadeau, ze vertelde mij wel dat ze wat moest opgelapt worden maar ik zag het direct zitten. Om de één of de andere reden bleef het project wel wat liggen, ik wou de mand in het wit krijgen en dat leek me net iets gemakkelijker in de zomer. Maar Lieve gaf me dus de ideale schop onder mijn kont.


Ik koos voor een spuitbus om de mand in het wit te spuiten omdat het teveel werk zou zijn om met een borstel al die afzonderlijke stukjes wit te krijgen. Het weer werkte eigenlijk echt niet zo goed mee tijdens de weekends, het mocht eigenlijk niet onder de 10 °C zijn voor deze verf maar het moest uiteindelijk toch dringend gebeuren, dus waagde ik het er op. Ik zette één laagje verf op de mand waardoor het bruin er nog wat doorkomt maar eigenlijk vind ik het wel iets hebben zo. Moest ik het toch beu worden dan kan ik nog altijd een laagje extra verven deze zomer.
Het stofje voor de zak kocht ik enkele jaren terug in een online uitverkoop, ik vond het direct een heel mooi stofje maar het is vrij dun terwijl de kleuren me wel aan de herfst doen denken. Ik vond dus niet direct een gepast patroontje maar bij deze is dat dus opgelost. Het voegt nog wat extra kleur toe aan mijn naaikamer en past ook wel in onze woonkamer moest ik ooit een nieuw plaatsje zoeken voor deze mand.Zoals je kan zien heb ik nog wel wat zakjes wol liggen klaar om verwerkt te worden. Het had mooier geweest om ze zonder zakjes in de mand te steken, maar ik vind het op deze manier net iets praktischer.

Geen topfoto's op coole locaties ook deze keer, maar binnenfoto's op de plaats waar ze uiteindelijk komt te staan (alleen de eerste foto werd voor het gemak en het overzicht eventjes elders gemaakt).Genoeg over mijn mand nu, waarschijnlijk zijn jullie intussen ook even nieuwsgierig als ik naar wat Lieve gemaakt heeft? Ze kreeg van mij de volgende criteria:
- maak iets voor jezelf
- geschikt voor een date met je wederhelft
- laat een vriendin het stofje uit je voorraad kiezen

Ik ben dus heel benieuwd wat het geworden is. In april volgt nog een challenge waarvoor we binnenkort onze partner toegewezen krijgen, spannend!

Neem ook zeker een kijkje bij de andere bloggers deze week:
Anske Jespers

Reacties

 1. Ziet er super uit en geweldig dat direct in gebruik is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, het is een heel stuk mooier dan de ikeabak die ik ervoor gebruikte

   Verwijderen
 2. Echt leuk gedaan!! Dubbel en dik geslaagd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh, nostalgie, zo'n mand! Handig met 'n spuitbus inderdaad. En dat stofje past er prima bij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen je zei 'dat het te groot was om mee te nemen op naaiweekend', dat 'het weer niet goed genoeg was om te spuiten' en 'dat je nog niet wist waar je de paspel in zou verwerken', wist ik echt niet wat te denken. Maar als je deze mand beu bent, mag ze gerust in mijn hobbykamer staan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi ja met de beste wil van de wereld, dit kreeg ik niet meer in mijn auto op naaiweekend (en ik denk ook niet echt binnen in die zaal vol naaimachines ;-) ), de paspel was eventjes denken want de originele zak is niet gedubbeld maar dat was dus uiteindelijk opgelost door het te dubbelen (ook wel mooier ;-) )

   Verwijderen
 5. Dat is niet eens iets maken, dat is nog upcyclen en al! Mooie transformatie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Het was de eerste keer dat ik zoiets probeerde, het meeste uit ons interieur komt van bij de zweedse meubelketen ;-)

   Verwijderen
 6. Kei tof! En je hebt niet alleen genaaid. Goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, blij dat het goed uitgedraaid is want het was een geschenk

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.