Doorgaan naar hoofdcontent

voor twee schattige snoetjes + uitslag give-away

Het petekindje van mijn man kreeg al enkele keren zelfgemaakte cadeautjes. Ze heeft ook nog twee broertjes van 3 en 4 jaar oud. Met de Sint zorg ik er ook voor dat zij niet vergeten worden want die goeie man komt bij alle brave kindjes. Maar bij het voorlezen van de nieuwjaarsbrieven had ik enkel een pakje voor haar voorzien (andere jaren zijn haar broertjes er niet bij). Die twee kleintjes begrepen er niets van maar ze bleven heel braaf. Tegen het einde van het bezoek vroeg de jongste heel lief 'of we nog eens terugkwamen, met andere pakjes. Voor de broers ofzo?' Denk er maar twee schattige snoetjes bij. Tja wat kan een mens daar tegenin brengen?

Ik dook dus in mijn stoffenkast en vond er dit couponnetje van bij Madeline. Ik kocht het enkele jaren terug voor een geboortegeschenkje waar ik uiteindelijk iets anders voor koos dat beter bij het kaartje paste. Met wat puzzelen kreeg ik er nog twee stukken uit. Als eerste het t-shirt uit SVDHZ 3 en als tweede de Malik uit la maison victor. Voor de laatste moest ik het achterpand wel in twee knippen want ik had niet meer voldoende stof over.
Normaal gezien zouden deze twee stukken nog ruim te groot moeten zijn, zeker het t-shirt waarbij de maten per twee verspringen, maar ik wou het risico  niet lopen dat deze zomerse stuks te klein zouden zijn tegen de zomer dus ging ik maar voor extra groot ;-).

De oudste van de twee bombardeerde zijn t-shirt al onmiddellijk als een mooie visjespyjama, maar waar was de broek dan? ;-), de jongste vond andere dingen eventjes interessanter dan kleren ;-). Ik kreeg op het einde van het bezoek in ieder geval geen zielige schattige oogjes meer te zien die om pakjes vroegen ;-).

Dan rest er mij nog enkel het bekendmaken van de winnaar van de give-away: 
JustMie! 

Je mag me contacteren voor je gegevens, proficiat!
Reacties

 1. Oooh super, heel blij! Ik heb je een berichtje gestuurd 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik zie het zo al voor me... Wat lief van jou, om zo voor die kindjes te zorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo lief dat je voor hen toch ook nog iets maakte, al had dat helemaal niet gehoeven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Ik geef niet altijd toe hoor maar ik geef wel graag pakjes 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…