een combinatie van twee patronenMamarieke daagde me uit om in maart zoveel mogelijk ongebruikte PDF patronen te gebruiken. Deze broek was er al eentje van (ook al was ik er al wat vroeger aan gestart) en deze trui is de volgende.
Het basismodel is de otium van sofilantjes, ik maakte die wel al eens eerder maar uiteindelijk kopen we die patronen ook niet om maar één keer te gebruiken, toch? Dus vond ik dat deze ook nog mocht meetellen na een jaartje aan de kant gelegen te hebben (en intussen kon ik mijn andere PDF patronen op A0 laten drukken)
Deze keer koos ik niet voor de typische hals van de otium met strik of de gewone hals maar combineerde ik met de hals van de Jesi sweater uit 'I love sweaters'. Dit specifiek patroon bestond enkel in kindermaten maar ik vond de hals zo mooi dat ik die kopieerde.
De stof kocht ik in september op het stoffenspektakel in Antwerpen, het is een French Terry stofje, ideaal voor het weer vorig weekend. De otium zelf vind ik een hele leuke omdat het een aansluitende sweater is die wat langer komt, ik kan een heleboel gelegenheden opsommen waarbij het heel erg handig is om een trui te hebben die lang is en zeker geen streepje blote huid laat zien bij bukken of strekken. Deze sweater is al eventjes afgewerkt maar het foto's nemen in de ijzige kou zag ik niet zitten, ik wachtte dus geduldig tot er terug menselijke temperaturen waren. Voor de gelegenheid stopten we aan de Jommeke-muur in Wilrijk om eens een andere achtergrond te hebben voor de foto's.Reacties

 1. Leuke locatie! En uiteraard ook een mooie trui :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. De muur ligt wel langs een drukke baan dus met kindjes wat opletten

   Verwijderen
 2. Oh wat een leuke col! Die uitdaging ben ik dit jaar min of meer ook aan het doen... minder uit LMV naaien en meer uit alles wat hier nog ligt: boeken en PDF, fijn he zo verborgen parels tegenkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad leuk, al blijft lmv toch hoog op mijn to sew lijstje staan hoor

   Verwijderen
 3. Die mooie kraag trok ook al mijn aandacht in het boek, leuk gedaan in combinatie met de Otium! En toffe fotolocatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toffe sweater, daar ga je nog veel plezier aan hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ideaal voor de lente, nu het nog wat frisjes is

   Verwijderen
 5. Deze vind ik echt heel erg mooi! Super gecombineerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, die kraag is mooi! Goed gecombineerd zeg x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, da's het leuke aan naaien, je kan alles combineren

   Verwijderen
 7. Wat een super toffe trui! Die kraag vind ik echt prachtig. Mooi gecombineerd :). Super dat voor jou de uitdaging jouw ook nieuwe pareltjes gebracht heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Echt een leuke uitdaging, ik denk dat ik er de rest van het jaar op ga letten om wat meer pdf patronen uit mijn voorraad te gebruiken, want ik ben niet rond geraakt met alles wat op de planning stond deze maand

   Verwijderen
 8. Toffe trui, en inderdaad een keileuke kraag !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Nog eentje

Dan toch in 't lang