Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn naaiplekje zoals het is

MamC daagde mij uit om mijn naaiplekje te fotograferen zonder het eerst op te ruimen, een uitdaging die oorspronkelijk van Davina komt. Aangezien ik toen niet thuis was lukte het mij niet onmiddellijk maar hier heb je het dus. Ik nam de foto's snel met mijn smartphone vandaar de iets mindere kwaliteit.Uiteraard is er geen naaiplekje zonder naaimachines, deze staan op een tafel die ik in Ikea kocht, het is een glazen blad en dat hoor je wel als mijn overlock aan het trillen is. Een beetje rommel errond uiteraard ;-).In deze kast kan je mijn niet-gewassen stofjes terugvinden, het bloesje dat er aan hangt is eentje dat net af was en nog gefotografeerd moest worden.In de tweede kast vind je mijn voorgewassen stofjes terug, het bloesje dat hier aan hangt is er eentje dat net gestreken is, het is deze pam top. En ernaast mijn wolmand. Op de kast staan glazen potjes met naaigaren en mijn labeltjes, ook elastiek en vormband enz kan je hier terugvinden.
Mijn naaikamertje is ook de plaats waar ik strijk, je vindt er dus mijn strijkplank en strijk terug (of toch een deel ervan, er was meer toen ;-) ), op het stoeltje zie je nog twee restjes stof waarvoor ik nog een bestemming wil vinden.

Mijn tijdschriften liggen voorlopig nog ergens anders dus vandaar dat je die hier niet op terug vindt.

Ik daag bij deze Naaisgerief_Tinne uit (omdat ze mij durver vond ;-) ) en Lunatiek (omdat ik heel nieuwsgierig ben ;-) ).

Reacties

 1. Leuk dat we ook bij jou even mogen binnenkijken Delphine. Mooie top die daar hangt trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks, als ik eventjes een droog momentje vind dit weekend dan neem ik er foto's van

   Verwijderen
 2. Oooh, dat ziet er een mooi blousje uit! ;)
  En die tafel van Ikea... Die steken al zo lang men ogen uit, prachtige tafels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks. inderdaad die tafels vond ik ook al lang prachtig, daarom dat ik er het trillen van de overlock maar bijneem, het zou jammer zijn om er iets op te leggen en zo de tafel te verstoppen

   Verwijderen
 3. Dat ziet er goed georganiseerd uit! Ik deed heel gauw een IG-fotootje, want na dagenlang zieke kindjes had ik het te pakken... maar ik zou zeggen, om het totaalplaatje te zien moet je maar eens hier in mijn livingske komen naaien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oei, hopelijk al wat beter. en dat voorstel neem ik graag aan ;-) uiteraard ook eens welkom in mijn living (want zoveel plaats is er nu ook niet in mijn naaikamertje ;-) )

   Verwijderen
 4. I like your article…..Thanks for sharing
  https://www.rulesofsurvivalforpc.net

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloƩ jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…