Doorgaan naar hoofdcontent

naaien met restjes: no show socksFor English scroll down

Een tijdje geleden zag ik een oproep verschijnen van The wolf and the tree, ze zocht mensen die een patroontje wilden naaien en daar dan wat foto's van nemen en eventueel een blogje over schrijven. Aangezien ik vrij een patroontje uit haar webshop mocht kiezen leek het mij wel een leuke kans. Ik kon dus iets kiezen dat ik echt kon gebruiken.

Meestal probeer ik om nog iets te maken met de restjes die ik heb van grotere projectjes, maar de restjes tricot blijven op dat vlak wel een probleem en het is net die stapel die het snelste groeit aangezien ik de laatste jaren voornamelijk met tricot naai. Dit patroontje waarbij je sokjes kan naaien is dus wel een leuk alternatief.Ik nam hiervoor het restje van een Maggie en besloot het gewoon te proberen. Aangezien ik korte brede voeten hebben, heb ik eerst een testversies moeten maken vooraleer het patroon mij goed paste maar het is mij gelukt. Wat heb ik voor mijn voeten veranderd: ik nam de maat die overeenstemde met mijn lengtemaat maar voegde achteraan aan de hiel een cm extra toe. Ik gebruikte boordstof ipv dezelfde stof en verwijderde hier 2 cm van zodat het mooi aansluit. Enkele van de paren die ik maakte hebben wel tricot als randje en je merkt toch wel een groot verschil hierop.

Ik maakte intussen drie paar van deze sokjes zodat er terug wat ruimte is in mijn restjesbak en ik  binnenkort, als het terug warm genoeg is om de wintersokken uit te laten, een heleboel nieuwe sokjes kan dragen.A few weeks ago I responded to a call from The wolf and the tree to sew a pattern and take some pictures of it. I could chose any pattern from her webshop so I decided to do it and chose the pattern from the no show socks. 

The last few years I am sewing mainly with knitted fabrics and I don't like throwing away scraps but it's hard to find projects for small pieces of knitted fabric. So these socks are the ideal solution for me.I had to make a test version first because I have short and wide feet. But I managed quite quickly to do so. Sewing these socks takes only 5 to 10 minutes so it's an ideal in between project. I used ribbed knit for the band of one of my versions and I must say I prefer that. You can cut a shorter band out of it because it has a higher stretch but good recovery so the fit is better (at least for my feet ;-) ). I already made 3 pairs and maybe more will follow in the next months. I haven't worn these socks yet for more than an hour since it's still to cold most of the days but I hope weather will change soon.

you can buy the pattern here
Until the end of the weekend a side-wide sale is going on, so be sure to check the website before it ends.

Reacties

  1. Da's echt leuk en superschattig :) jammer dat je ze niet gaat zien in je schoenen zelfs :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. grappig, je bent al de derde die ze schattig noemt terwijl ik mijn eigen voeten niet direct met schattig associeer ;-) in mijn schoenen zullen ze niet te zien zijn maar ik loop thuis heel vaak op mijn kousen rond als ik thuiskom na het werk

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.