Doorgaan naar hoofdcontent

Sew challenge april 2018



Voor deze sew challenge kreeg ik de volgende criteria:
- denk zomer
- gebruik kleurvlakken of strepen
- gebruik een patroontje dat je nog niet gebruikt hebt

Nu lijkt het eerste criterium het gemakkelijkst te zijn, maar dat was niet het geval want toen ik inspiratie zocht was het ijzig koud en mijn brein wou maar niet overschakelen naar zomermodus. Uiteindelijk vond ik een patroontje dat ik nog niet gebruikt had, maar moest ik nog een stofje kiezen. Op het stoffenspektakel koos ik er dit stofje uit, in combinatie met het effen bruine voor de boord onderaan.



Het spelen met strepen bleef uiteindelijk vrij beperkt tot het mooi laten doorlopen opzij en op de schouders(was al een serieus werk met zo'n fijne streepjes) en het spelen met de streepjes op de halsbies. Op zich had ik nog vanalles kunnen knippen en plakken aan het patroon maar ik besloot deze keer voor less is more te gaan.



Het patroontje is er eentje uit één van de allereerste LMV boekjes (de Jolene top), ik was het eigenlijk wat vergeten maar zag onlangs iemand in een facebookgroepje een foto posten, tijd dus om het over te tekenen. Al bij al ben ik heel tevreden van het patroon, de boord onderaan zou ik een volgend keertje wel ietsje breder knippen want nu kruipt alles snel omhoog.

Ik maakte ook voor het eerst gebruik van mijn nieuwe labeltjes. Nog een extra soort labeltjes erbij dus ;-).



De foto's werden aan zee genomen, het weer was niet bepaald zomers maar het strand doet me toch aan zomer denken. Grappig trouwens om te zien wat foto's nemen met streepjes doet afhankelijk van de lichtinval en het scherm waarop je alles bekijkt.
Hopelijk voldoe ik hierbij aan de criteria die ik van Anja kreeg. Wat zij met mijn 'eisen' deed kon je vorige week al op haar blog lezen.

Neem ook zeker een kijkje bij de andere deelnemers deze week:




Reacties

  1. Streepjes laten doorlopen is vreselijk moeilijk! Mooi gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die top staat je goed! Was hem ook al bijna vergeten, maar is toch ook de moeite precies 😉!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt, er zitten nog verborgen pareltjes bij die lmv-patronen

      Verwijderen
  3. Love it! Lekker ingetogen maar toch een beetje speels, héél mooi met die brede band onderaan trouwens. Staat je mooi dit model! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks, ben blij dat ik geslaagd ben voor de uitdaging ;-)

      Verwijderen
  4. Mooi gedaan! Eenvoud siert, dat bewijs je hier zeker.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel leuk gedaan met de streepjes. Leuk model ook. Zeker geslaagd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks, er komt zeker nog een tweede versie (zonder streepjes dan ;-) )

      Verwijderen
  6. Heel erg mooi gespeeld met de streepjes! Idd niet simpel als ze zo fijn zijn maar perfect gedaan! En je staat er ook nog eens super mee! Geslaagd met glans!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit staat je echt super mooi. En 'gewoon de lijntjes laten doorlopen' zegt ze . Bij dikke strepen kan je dat al eens zeggen, maar zo'n dunne lijntjes, amai, dat is alles behalve gewoon.
    Leuk patroontje. Zegt me niks, maar ik ga die zeker eens zoeken

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel mooi gespeeld met de lijntjes, en een patroontje dat ik ook eens terug ga zoeken...
    En zie ik daar een nieuw kapsel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. thanks, inderdaad een kortere coupe voor de zomer ;-) hier in de verwaaide versie

      Verwijderen
  9. Oh wauw, helemaal fan van deze! Ik was het patroon ook vergeten terwijl het wel lang op mijn to sew lijstje stond... bedankt voor de herinnering ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi! En inderdaad een serieus werkje met die streepjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. heel tof! Die Jolene top heb ik ok ooit gemaakt, en ondanks dat ik een foutje bij de V-hals heb gemaakt, heb ik die al vaak gedragen, wat dus wel wat zegt :-) Deze versie doet me zin krijgen om nog eens opnieuw te proberen :-) en knap werk met die streepjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zonder streepjes zit hij vrij snel in elkaar dus zeker doen. Intussen heb je al wat meer ervaring dus dat komt helemaal goed aan de hals

      Verwijderen
  12. Ik hou van streepjes en ik vind ze super aan de halslijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hihi ik dacht inderdaad wel aan jou bij dat criterium 😉

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d