Doorgaan naar hoofdcontent

BSD Sunday Sale: AmeliaFor English scroll down

Dat ik fan ben van de patroontjes van Bella Sunshine Designs is alvast geen geheim meer, maar deze stond toch al een tijdje op mijn lijstje. Toen ik de oproep zag passeren voor de sunday sale marketing kon ik dan ook niet weigeren, een afgewerkt patroontje mogen maken om er dan foto's van te nemen en door te sturen, altijd fun (testen zonder de fouten dus). En de deadline lag dan ook nog eens op het einde van het hemelvaartweekend.

Op hemelvaart kocht ik het stofje op het stoffenspektakel, het was er rustig dus ik kon ook de kraampjes met goedkopere stofjes bekijken en zo vond ik dit stofje.Deze jurk geeft me een goed gevoel, een vrouwelijke V-hals, zowel voor als achteraan en de ideale lengte van jurk. De rimpeltjes geven me in vooraanzicht en achteraanzicht een goed gevoel, van opzij zie ik er toch niet op mijn best uit maar dat is natuurlijk het nadeel aan rimpeltjes, ze verdikken toch wel wat. Ach ja, zelf heb ik weinig last van mijn zijkant ;-).

Ik kreeg het patroontje inderdaad in ruil voor wat foto's, hierover moest ik helemaal niet bloggen.

Als je lid wordt van de facebookgroep van Bella Sunshine Designs dan krijg je er naast codes voor enkele gratis patroontjes ook telkens kortingscodes voor hun sunday sales bij.I love the patterns of BSD and the Amelia was on my to buy list for a long time, but since I still have plenty of patterns which I didn't use, I decided to wait. When I notices the call from BSD for their sunday sale of the Amelia, I decided that it was a sign and that I HAD to participate ;-). Luckily the deadline was on sunday of a long weekend so I had time to buy fabric and make the dress in that weekend (the weekend before that was too busy to think about sewing).

The main fabric was bought at a market in Mechelen (stoffenspektakel), it was really calm this time so I was able to see most of the fabics without pushing or harming anyone ;-). This fabric was quite a cheap one but I still loved it so I decided to use it for this dress. I combined it with plain black fabric to have a contrasting waistband and also the lining is in the same fabric. Because the main fabric is a little bit see through I had to line the skirt to.
Making the Amelia involves a lot of gathering, something I don't like actually but I do like the result and I am glad I did it.

The pictures were taken at the same place were the ones of Peter his polo were taken, some grafiti in our neighbourhood which is really nice and a nice contrast with the darker colors of our clothes.

I received the pattern for free in return for some pictures, I didn't have to blog about it, so this blogpost is completely my own choice.

Reacties

 1. Het heeft iets vintage, zeker met de diadeem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit een prachtige jurk!!! Ik ben toch wat nieuwsgierig naar de foto's van de zijkant, want ik geloof er helemaal niets van dat die kant niet flatterend is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. blijkbaar valt het allemaal nogal mee en zit het tussen mijn oren ;-)

   Verwijderen
 3. Mooi!! Vooral het bovenstuk spreekt me aan!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mij ook wel, ik maak veel te weinig dieper uitgesneden jurken, tijd om nog eens eentje te maken

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…