Doorgaan naar hoofdcontent

Eindelijk nog een poloEen tweede polo maken stond al lang op de planning, maar de drempelvrees bleef bestaan. Toen ik bij de workshops van de stoffenmadam de theo polo zag staan, schreef ik mij snel in. Enkele weken voor de workshop  kocht ik ook al een leuk stofje waarbij ik wat met streepjes kon spelen, dus ik keek er wel naar uit.
Door het mooie (lees zaaaaaalige) weer, werd het knippen wat uitgesteld, maar uiteindelijk kon ik toch min of meer voorbereid aan de dag beginnen.De streepjes lopen niet door aan de zijkant, doordat ze op en neer gaan was dat niet te doen, maar ik speelde wel wat met de treepjes. De rugpas en de polo sluiting werden loodrecht op de richting van de strepen geknipt, een leuk detailtje vind ik zelf (dank u Nancy voor de tip).

De workshop zelf die verliep eigenlijk heel vlot, de drempelvrees was nergens voor nodig, ik had alleen nog wat bevestiging nodig voor het inknippen van mijn voorpand (wat haat ik knippen tijdens het naaien, zoiets onherroepelijk...) maar verder kon ik mijn plan wel trekken. Het speelt uiteraard wel een rol dat ik de theo zelf (in katoen dan) intussen zonder handleiding kan maken, anders is ook de kraag een puntje waarop je wat moet nadenken.An startte de workshop met het moeilijkste deeltje en dat was leuk, we waren nog fris op dat moment en op die manier hadden we ook vrij snel het moeilijkste gehad waardoor het enkel nog beter kon gaan.

De lunch was ook super, lekker verse soep en een slaatje met quinoa door Nancy gemaakt en langsgebracht, het maakte toch dat het ietsje minder jammer was om binnen te zitten op een stralende zomerse dag.Ik was al rond 14u klaar met mijn polo maar het duurde nog tot 's avonds voor ik mijn wederhelft kon laten passen, toch altijd een spannend momentje. Maar jawel hoor hij past! Op zijn vraag is de polo afgewerkt met boordstof, zowel aan de mouwen als onderaan. Volgens mij een exemplaar dat nog vaak uit de kast zal komen.Intussen maakte ik ook al een tweede polo, maar die moet nog op foto vastgelegd worden.

Het nemen van foto's van deze eerste polo nam al wat tijd in beslag, het vinden van een vrije dag waarbij we allebei tijd hadden en het liefst ook niet regende, bleek toch wat moeilijker dan gedacht.

Reacties

  1. Knippen tijdens het naaien, ook ik heb daar een vreselijke schrik voor (zie mijn Jesi sweater, nu op de blog). Hoe graag zou ik eens iets maken voor mijn ventje... de jouwe staat altijd zo mooi met de dingen die jij voor hem maakt. Je mag terecht weer fier zijn op deze polo hoor, heel erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel! Ik vind hem ook wel mooi in deze polo 😉, jammer dat jouw ventje dat nog niet ziet zitten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toffe polo ! En leuk hoe je speelde met de streepjes...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.