Doorgaan naar hoofdcontent

twee dagen in AtheneIets meer dan 1.5 jaar geleden namen we twee dagen de tijd om Athene te verkennen toen we op terugreis waren van het eiland Spetses naar de luchthaven.
Athene had absoluut niet de rust of schoonheid van het eiland maar toch sprak het mij wel aan. Ook hier viel de vriendelijkheid van de Grieken ons direct op, na enkele minuten rondkijken en straatnamen ontcijferen, kregen we al direct hulp van een voorbijganger.

Om zoveel mogelijk uit ons kort verblijf te kunnen halen kozen we ervoor om ons te verplaatsen met een toeristische hop-on-hop-of bus, zo kwamen we snel op de plaatsen die voor ons interessant waren. De eerste dag hadden we enkel in de late namiddag nog wat tijd en deden we de volledige rit eens met de bus om zo 's avonds te kunnen beslissen waar we zeker naartoe zouden gaan de dag erop.Uiteraard stond de Acropolis op het programma, wat mij betreft was het bezoekje hieraan alleen al reden genoeg om de stop in Athene te maken. De tempel van Zeus was ook echt super.
Dankzij de rondrit met de bus merkten we ook het olympisch stadium op, iets wat dus eerst niet op de planning stond maar wat voor ons zeker een meerwaarde bleek.Ons hotel beschikte over een heel mooi dakterras met restaurant, we aten hier twee avonden 's avonds en konden zo de zonsondergang bewonderen. Het was net iets te koud al eind september voor het zwembad op het dak maar ernaast nog meer dan zon genoeg om onze laatste uurtjes in Griekenland in de zon door te brengen.
We kozen in deze stad bewust om 's avonds toen het al donker begon te worden, te eten in ons hotel, het is namelijk niet zo'n supermooie stad en we voelden ons op het stukje naar ons hotel niet helemaal veilig na zonsondergang, het blijft uiteraard een gevoel dat heel persoonlijk is. Maar het mooie terras maakt dat we ons dat zeker en vast niet beklaagd hebben.Griekenland was een land dat al jaren op mijn to-see lijstje stond, de cultuur heeft me altijd aangesproken. Dit jaar staat Kreta op de planning, hopelijk krijgen we ook hier veel mooie zaken te zien. Ik beloof in ieder geval om sneller een reisverslagje online te zetten want ik merk nu pas hoeveel ik op die tijd al vergeten ben.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.