twee dagen in AtheneIets meer dan 1.5 jaar geleden namen we twee dagen de tijd om Athene te verkennen toen we op terugreis waren van het eiland Spetses naar de luchthaven.
Athene had absoluut niet de rust of schoonheid van het eiland maar toch sprak het mij wel aan. Ook hier viel de vriendelijkheid van de Grieken ons direct op, na enkele minuten rondkijken en straatnamen ontcijferen, kregen we al direct hulp van een voorbijganger.

Om zoveel mogelijk uit ons kort verblijf te kunnen halen kozen we ervoor om ons te verplaatsen met een toeristische hop-on-hop-of bus, zo kwamen we snel op de plaatsen die voor ons interessant waren. De eerste dag hadden we enkel in de late namiddag nog wat tijd en deden we de volledige rit eens met de bus om zo 's avonds te kunnen beslissen waar we zeker naartoe zouden gaan de dag erop.Uiteraard stond de Acropolis op het programma, wat mij betreft was het bezoekje hieraan alleen al reden genoeg om de stop in Athene te maken. De tempel van Zeus was ook echt super.
Dankzij de rondrit met de bus merkten we ook het olympisch stadium op, iets wat dus eerst niet op de planning stond maar wat voor ons zeker een meerwaarde bleek.Ons hotel beschikte over een heel mooi dakterras met restaurant, we aten hier twee avonden 's avonds en konden zo de zonsondergang bewonderen. Het was net iets te koud al eind september voor het zwembad op het dak maar ernaast nog meer dan zon genoeg om onze laatste uurtjes in Griekenland in de zon door te brengen.
We kozen in deze stad bewust om 's avonds toen het al donker begon te worden, te eten in ons hotel, het is namelijk niet zo'n supermooie stad en we voelden ons op het stukje naar ons hotel niet helemaal veilig na zonsondergang, het blijft uiteraard een gevoel dat heel persoonlijk is. Maar het mooie terras maakt dat we ons dat zeker en vast niet beklaagd hebben.Griekenland was een land dat al jaren op mijn to-see lijstje stond, de cultuur heeft me altijd aangesproken. Dit jaar staat Kreta op de planning, hopelijk krijgen we ook hier veel mooie zaken te zien. Ik beloof in ieder geval om sneller een reisverslagje online te zetten want ik merk nu pas hoeveel ik op die tijd al vergeten ben.

Reacties

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie