Doorgaan naar hoofdcontent

Nog snel een jurkje



De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.

Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.






















Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is.
Door mijn last minute wijziging van naaiplan, had ik ook geen koordje in huis voor in de taille, maar dat was snel opgelost door een elastiek toe te voegen in de plaats. In ieder geval een duurzamere oplossing, want die koordjes lijk ik altijd te verliezen in de was.



Het stofje dan, het is een stofje met linnen look dat ik kocht bij Madeline De Stoffenmadam. Toen ik het kocht twijfelde ik tussen verschillen prints bij dit soort stof, gelukkig is er dan Nancy die eerlijk zegt waar je wel en niet mee staat.
Aangezien ik dit stofje kocht voor een jurk die veeeel meer stof nodig had, heb ik nog een groot stuk over. Er komt dus zeker nog een tweede stuk in deze stof.



Deze stof heeft dan wel een linnen look maar helemaal niet de nadelen van linnen, de foto's werden op reis genomen, de jurk had dus in de valies gezeten maar toch was het draagbaar zonder strijken tussendoor. Hoera dus voor deze stof!
Helaas bleef ik op de terugweg naar het hotel haken aan een losliggend stuk omheining en is er een klein haakje in de stof, het valt gelukkig niet op zodat hij zeker nog draagbaar is.

Op de meeste foto's vind ik de jurk echt tof en qua draagcomfort is het ook zeker een topexemplaar. Maar toch twijfel ik een beetje of het model wel bij mij past. Ik ben niet echt gewend om lossere modellen te dragen, al heeft het zeker en vast zijn voordeel bij warmere temperaturen.




Reacties

  1. Mooi kleedje! Ik vind het model zeker goed passen. Maar die twijfel over het wijde herken ik. Bij het zien van de foto’s dacht ik ‘bij een ander vind ik dat dus echt tof, zou het dan ook bij mijzelf kunnen?’

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is in ieder geval wel ideaal voor warmer weer dus ik zal deze zeker vaak dragen

      Verwijderen
  2. Er hangt precies Genova in de lucht denk ik ;). Ik vind dat de jurk je prachtig staat, ook al valt die iets losser dan normaal, het is mooi! Fan van het stofje ook, het valt erg mooi <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij is de Genova zo'n jurkje dat voor iedereen gaat. De losse vorm kwam zeker en vast goed van pas met het plakkerige weer en op foto vind ik die eigenlijk nog wel meevallen, ik wen er wel aan denk ik ;-). Zalig stofje om te verwerken in ieder geval.

      Verwijderen
  3. Niet twijfelen, Delphine, gewoon dragen! De genova staat je prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel mooi! Dit jurkje staat ook nog op mijn te maken-lijstje, en zeker nu ik deze versie zie. Ik vind het model jou wel mooi staan hoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het je heel goed staan, dit modelletje, heerlijk jurkje in prachtige stof!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Heel erg fan van deze stof, zowel de kleurtjes, het feit dat ze bijna niet kreukte in de valies als het comfort bij het dragen (en nope ik ben niet gesponsord ;-) )

      Verwijderen
  6. Wow! Wat een heerlijke jurk! Die stof klinkt perfect! En... ja, dit staat je toch echt wel goed hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! De stof is voorlopig perfect, ik hoop dat het zo blijft na veel wassen. Ik denk dat een maatje kleiner aan mijn schouders net iets beter had geweest in dit stofje (het heeft een beetje rek) maar het is zalig om te dragen.

      Verwijderen
  7. Je staat er super mee, niet twijfelen, Delphine!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Het ligt in de strijkmand nu (na het wassen kan het wel een strijkbeurt gebruiken aan de mouwtjes), dus als ik eens de moed vind om te strijken deze week dan zal ik het zeker snel terug dragen.

      Verwijderen
  8. Volgens mij staat dit model haast iedereen, jou inclusief. Het ideale vakantiemodelletje, en ik ben helemaal gek op het stofje.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh, je staat hier zeker goed mee, Delphine!! Mooi stofje ook, lijkt me een heerlijk zomerjurkje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Ik begin overtuigd te geraken om er nog eentje te maken want het zit super, zeker op warme dagen waarbij te bloot niet geapprecieerd wordt.

      Verwijderen
  10. Heel mooi kleedje en prachtige stof. Het staat je zeker erg goed

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind het ook heel geslaagd! Volgens mijn mama krijg je ook minder kreuken in je kleren als je die opgerold in de koffer legt en zou ook plaatsbesparend zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Die Genova staat je prachtig !! Niet over twijfelen...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel erg mooi! Prachtige stof en het model van de jurk staat je super. Niet twijfelen!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik vind het echt heel mooi en dit model staat je zeker!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het staat je zeker! En een mooi stofje ook!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Op het stofje was ik direct verliefd, het draagt ook echt super!

      Verwijderen
  16. Het staat je echt goed! Die kleur trouwrns ook!
    Ik ben fan van je jurk en van het stofje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Blij dat ik advies vroeg aan Nancy over welk kleurtje ik zou kiezen.

      Verwijderen
  17. Een hele mooie versie! Mag ik vragen hoe je de elastiek er dan ingenaaid hebt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb de elastiek erdoor gestoken met een veiligheidsspeld en dan dichtgenaaid. Net zoals je bvb met een pyjama broek met elastiek zou doen maar dan in het tunneltje halfweg je kleedje

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d