Doorgaan naar hoofdcontent

de broek: poging 2Ik sta er om gekend om veel stukken te naaien voor de wederhelft en hij draagt ze ook graag. Hetgeen hij nog niet hangen heeft in zijn kast, is een broek waar hij op het werk in kan verschijnen handmade by 'Just Delphine'.
De vorige poging draaide uit op een broek die veeeeeel te groot was en dient als klusbroek voor in de tuin, het was dus tijd voor een tweede poging.

Deze keer dacht ik slim te zijn, ik maakte twee maten kleiner (wat het stuk was dat teveel zat op de vorige versie). Vol ijver begon ik eraan (oké ik liet het maandenlang liggen, maar éénmaal ik begonnen was deze ochtend, stikte ik ijverig door). Bij een tussentijdse pasbeurt leek het al wat nipt, maar de optie 'man op dieet' leek toen haalbaarder dan nog een derde broek proberen. (adem inhouden en niet bewegen tijdens het dragen leken toen ook nog haalbare kaart)
Nadat alles afgewerkt was, was ik zelfs heel tevreden met het eindresultaat, enkel het knoopsgat kon wat netter maar mijn machine had er geen zin in.
Tot hij thuis kwam om te passen en het in de verste verte niet dicht raakte. Een paar kilo's minder zullen dus niet volstaan. Het ligt dus wel degelijk aan de broek en niet aan de persoon die erin moet. Hoogstwaarschijnlijk ging het mis bij het veranderen van stofsoort tussen versie één en twee.

Of er ooit een derde komt dat weet ik nog niet, maar als het er ooit nog van komt dan al zeker een ander model. In ieder geval verdwijnen deze patroonbladen naar de bodem van de patronenbak om er hoogst waarschijnlijk nooit meer uit te komen.

patroon: Jutland pants van the thread theory
stof: Madeline de stoffenmadam


Reacties

 1. Ik zit nog steeds met net hetzelfde verhaal over de short voor Nik. De eerste was te groot, de tweede te klein. Ik vrees dat ik toch nog es opnieuw de eerste moet maken (maar dan moet ik al mijn patroondelen opnieuw tekenen, want ik knipte er telkens het teveel af...) en met veel tussentijdse pasbeurten moet werken. Ik zie er echt nog steeds mega tegenop! Een broek joh, dat is zooooo moeilijk...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Broekenfrustratie is precies iets vaak voorkomend... Ik denk dat ik de volgende keer eens een patroon uit la maison Victor probeer

   Verwijderen
 2. Zo spijtig, want wel een hele mooie broek. Op de Tommy short uit la maison Victor na, maakte ik nog nooit een broek voor Bart. Zo veel tijd, zo veel stof en niet noodzakelijk dat het goed uitdraait houdt mij tegen! Ik ben net begonnen aan een hemd, hoop dat dat goed afloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh wat ontzettend frustrerend!!!! Broeken...ik heb er nog niet aan durven beginnen, niet voor mezelf en al helemaal niet voor mijn man.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. op zich viel het maken van de broek zelf goed mee, ik had schrik voor de rits maar dat staat echt mooi uitgelegd. de maat daarentegen valt wat meer tegen ;-)

   Verwijderen
 4. Wat jammer van al je werk. Soms kan inderdaad stof een oorzaak zijn. Ik maak mijn jeans altijd met hetzelfde patroon maar merk steeds weer dat elke stof een andere eigenschap heeft zelfs al hebben de stoffen dezelfde stretchpercentage. Sommige jeans beginnen na een halve dag dragen al van mijn achterwerk af te vallen en die neem ik dan maar weer in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het zal inderdaad wel aan de stof liggen. ik denk sowieso dat ik voor een ander model ga want zelfs met het te klein zijn bovenaan, is ze veel te los onderaan. Het zal in ieder geval nog wel eventjes duren voor ik de frustratie vergeten ben en er terug aan durf beginnen.

   Verwijderen
 5. Stofsoort is zo bepalend bij broeken hé! Ik maakte al 3x hetzelfde patroon in dezelfde maat voor mezelf en die valt telkens anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ik inderdaad eens goed moet bedenken welke stof ik kies. Maar sowieso ga ik voor een ander model, de pijpen hiervan zijn nog altijd vrij breed ondanks het te klein zijn bovenaan aan de taille en heupen. Ik plan om zondag een jeansstofje te kopen op het stoffenspektakel en dan eens heel lang na te denken ;-).

   Verwijderen
 6. Da’s balen, te meer omdat de broek er erg mooi uitzien! Ik maakte ook ooit een broek voor mezelf die dan uiteindelijk toch niet zo goed zat en dus nooit werd gedragen. Voorlopig begin ik er ook nog niet terug aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo frustrerend!! Ik merk ook bij broeken voor Giel dat de stofsoort een enorm verschil kan maken... Een beetje rek of niet, een wat dikkere stof... en bij een broek is het net zo belangrijk dat het heel mooi past he...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, broeken maken, het is een kunst op zich. Ooit dan maak ik er 1 die past, alleen geen idee wanneer dat zal zijn

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.