Doorgaan naar hoofdcontent

pattern testing: underwear from Wardrobe by MeFor English scroll down

Dat de kleerkasten van Peter en mezelf vrij vol zitten, dat zal jullie niet verbazen. Maar nieuw ondergoed, dat konden we beide nog gebruiken. De oproep voor de patroontest van Wardrobe by me voor mannenondergoed, kwam dus als geroepen.
Eerst schreef ik me niet in, want ze wou heel graag foto's op model en dat zagen we beide niet zitten. Maar in een tweede ronde zocht ze nog bloggers die mooie foto's zonder model konden bloggen. 

Dit model van boxershort (er hoort ook een onderhemd bij maar daar keek ik eerst over), is exact wat hier thuis gekocht wordt, ideaal om het dan ook zelf te kunnen maken (ik maakte al eens eerder een ander model, misschien moet ik hierover eens bloggen). 

Een leuk projectje ook om restjes op te werken, ik moest dan ook niet ver zoeken naar stofjes voor de boxers. Voor het onderhemd had ik toevallig enkele maanden geleden een couponnetje zwarte tricot meegenomen van bij de stoffenmadam met het idee: dat komt altijd van pas (ja dus ;-) ).
Beide patroontjes zitten heel goed als je de maattabel volgt, schrik niet want de maatjes vallen heel klein (als in: twee maten groter moeten nemen dan wat ik anders doe bij andere ontwerpers), maar als je de tabel volgt komt het goed.

Wat mij betreft (en ik heb de indruk dat ook Peter akkoord is), volgen er tussendoor zeker en vast nog exemplaren.

The people who are following my blogposts will know that both my husband and I have plenty of clothes, but underwear is something we could both use.

When I noticed the testers call of Wardrobe By me for this men boxer and shirt, I immediately knew that this was a model for my husband. But we were both not that keen on taking modelled pictures for this design, so I did not apply. But in a second call she mentioned that modelling was not necessary anymore if I wrote a blogpost about it in return. So I decided to apply.

For the shirt I used a black coupon I bought at the stoffenmadam, I knew it would be handy some day. For the boxers I used left over fabric from other projects. 
At first I started with the firefighter fabric. I made view A, with short inseams and leg bands. It's the first pair of underwear my husband owns with legbands, so he is not sure what to think about it (which is the reason I didn't add them in the second version). The sizes are quite small but when you follow the size chart it works out perfectly.

The only thing I adapted for the second version, apart from chosing the long inseam and no leg bands, is that I measured the elastic around his waist instead of following the table. In this way, it is really custom made and has an even better fit.
We are both very pleased with the pattern, I like the clear instructions and he likes the fit (I have to admit, I also like the fit ;-) ). I made mens underwear with another pattern before but did not blog about it, maybe I should do it in the near future. 

This was my first pattern test for wardrobe by me and I must say I enjoyed the process. Christina is really fast in responding on questions, so I would love to test again in the future.

Reacties

 1. Leuk seg! Dat staat hier ook nog op de planning, boxershorts. Maar een goed patroon vinden lijkt me niet simpel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet ongeveer wat hij wilt en hij is niet zo mega ik kieskeurig dus het viel gelukkig wel mee om een patroontje te vinden

   Verwijderen
 2. Hier kan de wederhelft ook nog wel nieuwe boxers gebruiken, en dit model is ook wat hij draagt. Maar ik betwijfel of ik me eraan ga wagen. Chapeau dat jij het wel deed, ze zijn heel tof !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Het is iets wat ik eerst ook niet zag zitten maar de hoop restjes tricot begon wat groot te worden en dit bleek de ideale oplossing. Ook voor mezelf vond ik al een goed patroontje, mss moet ik dat ook eens bloggen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

Dan toch in 't lang

Als er één kledingstuk is waarvan ik lang getwijfeld heb of ik het wel zou maken, dan is het dit wel. Ik ging er (zoals zovelen) vanuit dat ik eigenlijk te klein ben voor een lange jurk. Maar toen ik op reis in Kreta heel veel mensen rond zag lopen in een lange jurk wou ik er toch één. Bij het rondneuzen in de winkeltjes daar bleek al snel dat ik het deze keer wel goedkoper kon maken dan kopen (wat meestal niet het geval is). Eenmaal thuisgekomen wou ik dus een stofje kopen, toevallig moest ik onderweg naar huis na een rampoefening langs de stoffenmadam passeren (oké naar t schijnt kan je ook gewoon de snelweg nemen maar dat feit negeerde ik eventjes ;-) ) en kocht ik er dit stofje.


Omdat ik bleef twijfelen, stelde ik het wat uit, maar een paar daagjes verlof en stralend weer zorgden ervoor dat er toch aan begon. Ik nam als basis het tamarillo patroon, verlengde het aan de heupen door de lina te nemen en tekende dan zelf nog 45 cm bij waar ik ook een split in voorzag. Rugnepen werden…