Doorgaan naar hoofdcontent

Workshop onesie bij De StoffenmadamOok al heb ik al vrij veel workshops gevolgd bij Madeline, toch ga ik altijd piepen als de nieuwe online komen. En ze slaagt er ook nog altijd in om workshops te verzinnen die ik wil volgen. Zo leek deze onesie mij wel eens iets leuk. Iets waar ik alleen nooit aan zou begonnen zijn maar tijdens een dagje me-time leek het me wel leuk. En aangezien ik een gekochte onesie doorgegeven heb aan een collega met kortere benen wegens te korte pijpen, kon ik wel een onesie gebruiken.

Een stofje kiezen was niet zo gemakkelijk.  Ik was eigenlijk op zoek naar French Terry maar toen ik achteraan in Nancy haar winkel op zoek ging bij de effen stofjes (da's gewoon een winkel op zich) riep dit stofje mijn naam (en da's kunnen tussen al die stofjes) dus ging ik hiervoor. Een vrolijke, warme kleur en een zalig zacht sweaterstofje, meer moet dat niet zijn.Om de maat te bepalen kregen we hulp. Ik kreeg nog de vraag of het kon zijn dat ik een lang bovenlijf had, nu ben ik over het algemeen kort en merk ik daar zelf weinig van, maar de gekochte onesie die mij goed past had inderdaad wel net ietsje langer mogen zijn bovenaan, dus op zich kon het wel. En inderdaad de pasvorm zit als gegoten, na het inkorten van de mouwen en pijpen zelfs helemaal. Er is ook een beschermstrookje achter de rits voorzien en een lapje bovenaan, je kan ze dus perfect op blote huid dragen.Aan de hals heb ik eventjes gevloekt, mijn machine begon de stof op te eten, maar je ziet het niet zo erg en uiteindelijk dit is niet bedoeld om naar een feest te gaan hé ;-). Alhoewel met die glitterboordstof bestaat de kans toch dat dit mijn outfit voor oudjaar wordt ;-)

Dat het geen goedkoop stuk is deze onesie staat vast, zeker niet als je de workshop ook nog meetelt, maar dat hij vaak gedragen zal worden staat nog meer vast. Cosy winteravonden, here I come. Foto's nemen was een uitdaging, donker weer en sowieso is buiten foto's nemen in een onesie misschien maar een raar zicht ;-).

De volgende workshop die ik ga volgen staat al vast: de traverse bag, nu nog een stofje kiezen.

Reacties

 1. Reacties
  1. OH ja. Ook ideaal voor als ik thuiskom van het werk, ik draag meestal een kleedje en kleed me dan om

   Verwijderen
 2. Heerlijk! Ik heb nu onesies voor de kinderen op de planning staan, dus wie weet waag ik me erna wel aan een exemplaar voor mezelf :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen. Behalve meer stof kost het niet meer tijd om eentje voor volwassenen te maken en toe echt zalig om te dragen

   Verwijderen
 3. Dat het een duur stuk geworden is, kan ik mij voorstellen. Dat je in deze workshop toch een uitdaging zag, kan ik begrijpen. Je koos een heel mooie kleur en je zal er veel gezelligheid in kunnen beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. De prijs ligt inderdaad vrij hoog maar als je weet dat ik in de winkel altijd een maatje groter moet nemen (en dus te lang aan de pijpen) om comfortabel te kunnen 'hangen' dan is het wel de prijs waard. Misschien maak ik nog wel een tweede voor als deze in de was zit 😉

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Thanks. Zondag heb ik tijd om eens in de zetel te hangen of mss zeg ik vnv wel foert tegen de strijk 🙈

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

oefenen op een v-hals

Ik wou al wel langer een t-shirt met v-hals maken, maar aangezien ik zo'n goed patroon had voor een ronde hals, bleef ik het maar uitstellen. Soms dan is een extra patroon overtekenen er een beetje teveel aan... Maar toen ik de testers call van Love Notions patterns zag passeren leek het mij de ideale schop onder mijn kont.

Een v-naaien da's natuurlijk niet zo simpel als een ronde hals, maar al bij al vond ik mijn eerste versie eigenlijk heel goed meevallen, er zit een foutje in, dat zeker maar t valt al bij al wel mee (al zal iedereen natuurlijk de fout zien vanaf nu ;-) ). Ik had het geluk een vrij stevig stofje te gebruiken hiervoor waardoor het minder ging schuiven.


De fit is wat mij betreft iets minder goed dan bij mijn andere t-shirts maar dat is vooral persoonlijke voorkeur. Veel mensen lopen namelijk niet graag rond in aansluitende t-shirts dus dan is deze zeker en vast een goed alternatief.


In het definitief patroon werd de v-hals nog wat verlaagd en het patroon ook …