Doorgaan naar hoofdcontent

warme oren
Ook al hou ik wel van de gezelligheid die bij de winter hoort (al blijft de zomer wel mijn favoriete seizoen), de kou die erbij hoort heb ik toch meestal liever niet.

Naast koude voeten (waarvoor je hier een mogelijke oplossing ziet) en handen, zijn koude oren ook vaak een probleem. Vooral omdat ik mutsen haat. Ik probeer me dus al een paar jaar te behelpen met wat oorwarmers.
De haarband die in het laatste veritas magazine staat sprak me wel aan. Hij staat er in voor verschillende naalddiktes en heeft vooraan een leuke kruising. Het duurde wel eventjes voor ik door had hoe ik die moest maken, ik deed ze juist maar moest gewoon mijn naald draaien om het eindresultaat te zien.
Omdat ik niet de enige thuis ben die recht heeft op warme oren, ging ik met de rest van de wol aan de slag om een muts voor Peter te breien. Ik koos hiervoor het patroontje uit het Veritas boekje van vorig jaar. De fantasiesteek die ze daar beschreven, snapte ik alleen niet zo goed. Ik besloot dan maar om de fantasiesteek van mijn haarband te gebruiken en te hopen dat alles goed kwam.Bij gekochte mutsen heeft hij vaak het probleem dat zijn oren net niet bedekt zijn, ik heb er dus voor proberen zorgen dat deze zeker groot genoeg is.

Uiteindelijk kwam het zowel met de gekozen steek als de lengte van de muts goed. Doordat de steek zo hard uitrekt lijkt de muts heel smal als ze op tafel ligt maar ze past wel degelijk heel goed. De muts werd al twee keer gedragen en ik hoorde toch geen klachten.Foto's nemen van beide stukken deden we tijdens een weekendje aan onze Belgische kust. Iets om je oren te bedekken kan daar al eens van pas komen. Al was het met de wind en regen niet altijd voldoende.

De wol is een restje van twee truien, ze raakten allebei nog niet op de blog, eentje omdat het patroon nooit uitkwam en eentje omdat ik geen foto's had. Die foto's zijn intussen in orde en als ik nog eens een gaatje heb om er een tekstje bij te schrijven, zie je mijn trui hier binnenkort verschijnen. 


Reacties

 1. Ziet er lekker warm uit! Mooi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u en inderdaad lekker warm, zal nog van pas komen deze week

   Verwijderen
 2. Ahaha ja dus :). Vroeg ik er net naar... lig achter met blogs lezen ;). Heerlijk warm!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi allebei! En misschien moet ik die haarband ook eens proberen, want ik haat mutsen (dat kriebelt zo hard...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad en ofwel is een muts te klein als ik mijn haar wil opsteken ofwel te groot als ik ze kocht voor opgestoken haar, een haarband is veel handiger op dat vlak ook

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …