Doorgaan naar hoofdcontent

winter staat voor breienEnkele maanden terug kocht ik nog eens een breiboekje bij Veritas, de haarband konden jullie hier al bewonderen maar er sprongen ook enkele sweaters uit die ik wou maken. De eerste (en momenteel ook de enige waar ik aan begonnen was) stel ik jullie vandaag voor.

De wol kocht ik nog eens bij Zeeman, op zich pluist die Julia wol wel heel erg maar ze is ook lekker zacht en dit kleurtje vond ik onmiddellijk supermooi. Ik versmalde het model wat omdat ik niet zo'n oversized type ben. Maar de bescheiden pofmouwen kan ik wel appreciëren.

De trui kon weken geleden al af zijn, alleen moest ik de coll nog afwerken en dat bleef wat liggen. Nadat ik de laatste rij daarvan afgezet had, bleek dat mijn hoofd er niet door kon, ik smeet het bijna aan de kant, maar mijn mama was op bezoek dus mommy to the rescue. Zij zette de boel een pak losser af en redde zo mijn trui uit een hoekje.

Tijdens de donkere wintermaanden is het een hele uitdaging om foto's te nemen, vaak moet ik mij behelpen met foto's binnen maar dat wou ik voor deze sweater niet doen. De foto's werden dus uitgesteld totdat we nog eens een weekendje aan zee waren. In de winter vind ik onze kust nog het mooiste en aangenaamste, het is er rustig en toch heb je het gevoel eventjes helemaal weg te zijn. En we hadden stralend weer, dus ik kon vaak gewoon zonder jas rondlopen. Voor zij die het zich afvragen, er staat nog een volgend projectje op mijn breinaalden: een trui voor Peter uit LMV jan-feb 2019, wanneer die af zal zijn ...

Reacties

 1. echt eeuwige bewondering heb ik, voor breiers en hun geduld. amai. echt heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks, breien is voor mij vooral een excuus om toch eens een avond voor de tv te hangen en mij niet compleet nutteloos te voelen ;-)

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Bedankt. Het duurt altijd zo lang voor een breiwerk af is maar daarna wordt het ook zo vaak mogelijk gedragen

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …