Doorgaan naar hoofdcontent

knippen-stikken-dragen






Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen. 
De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.


Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....

La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik moet maken, wat altijd fijn is. Want zo wordt het een projectje zonder al te veel stress. Eentje dat ik gewoon op een avondje in elkaar kan zetten tussen alle moetjes door. Zo knipte en stikte ik alles hiervan op één avondje. La maison victor betekent ook standaard wat verlengen, deze keer volstond 10 cm om een voor mij comfortabele lengte te bekomen. 



Het nadeel aan er direct willen invliegen is dat je je moet behelpen met wat je in huis hebt. Aangezien ik geen rekbare biais in huis had in een bijpassend kleurtje, besloot ik om de halslijn gewoon twee keer om te plooien en vast te stikken. 

De trui werd de avond nadien op foto vastgelegd en wordt vandaag al gedragen. Een stuk waar ik me comfortabel in voel en dat dus graag gedragen zal worden.



Ik had deze keer de indruk op social media dat veel mensen de nieuwe LMV nogal oubollig vonden. Ik zal mezelf dan maar als oubollig beschouwen want ik heb nog wel enkele patroontjes op mijn to sew lijstje staan uit deze editie. Nu alleen nog tijd vinden om erin te vliegen. 

Reacties

  1. Een heel draagbaar stuk. Naar gelang de rest van je outfit kan je gaan voor casual, zomers of feestelijk. Met dat stofje en model kan je alle kanten uit. Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Dit is mijn 'doodnormale werkdag op bureau' combinatie ;-) zoals ik hem vandaag draag. Straks is het sportdag dus dan wordt het met sportbroek onder

      Verwijderen
  2. Heel mooi, Delphine! Tof patroontje 💕

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die staat ook op mijn lijstje als één van de komende projectjes. Morgen als traktaat voor mijn eigen verjaardag naar de stoffenbeurs in brugge en zien voor stof hiervoor (hoewel ik thuis ook al eentje liggen heb die in aanmerking komt) :)

    En idd, ik heb toch ook wel een paar dingen die ik wil maken uit deze editie, ik snap ook de heisa niet op het oubollige op social media. Sowieso zijn er altijd dingen die ik ook wel "oubolliger" vind, maar deze is een goede mix van nieuw en oubollig zodat het voor elk wat wilds is toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkige verjaardag!
      Ik vind het ook een mooie mix, vooral ook stukken die jaren kunnen gedragen worden, want hip mag dan leuk zijn, ik maak ook wel graag kledij die ik volgend jaar ook nog aan kan.

      Verwijderen
  4. Amai, zo snel !! Heel mooie sweater !!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Amai zeg, sneltrein! Alweer een toffe creatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi! Ik vind deze LMV juist ook weer heel leuk. Dus ik doe lekker oubollig met je mee! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik trek me niet al te veel aan van hip of oubollig, ik maak wat ik zelf plezant vind. De vorige editie vond ik niet zo super, maar in deze staan er wel een paar dingen die ik wil maken. Het is tegelijk ook de laatste editie van mijn abonnement (ik vernieuwde niet, ik heb teveel tijdschriften liggen waar ik nog niets mee deed en ga die eens EERST aanpakken).

    Maar mijn vertellement gaat voorbij aan jouw maaksel natuurlijk; mooi Delphine, perfect voor werkendag of als de zon toch niet zo goed meewil!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik trek mij normaal ook niet aan wat een ander vind maar nu viel het mij op. En dat van die boekjes die hier al liggen, wel ik ken dat precies, er is altijd minder tijd dan boekje 😉

      Verwijderen
  8. Ik zag je foto al in de LMV Facebook groep en dacht wat ben je snel! Hier is het geheim verklapt haha! Ik kreeg m’n LMV pas in de bus (Nederland) op de dag dat jij de foto postte. De trui is heel mooi! Veel plezier ermee!
    Ik ben van de mensen die deze LMV tegen vond vallen, al vond ik twee patroontjes erg leuk. Deze trui en de regenjas.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De regenjas vind ik ook heel leuk, alleen heb ik niet echt een nieuwe regenjas nodig, dus die komt op de 'ooit' lijst terecht.

      Verwijderen
  9. Snel ben je zeker en ook erg productief. Deze is ook weer zo leuk en fleurig bovendien.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Helemaal niet oubollig! Ik vind het zelfs een gedurfde stof!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! De stof kan inderdaad niet met alles gecombineerd worden maar ik was er op slag verliefd op.

      Verwijderen
  11. Heel tof!! Dit patroon sprak mij ook meteen aan, maar ik moet hier wel nog stof en tijd voor vinden :D

    Goh, 't is precies nooit goed he... Het ene magazine krijgt de kritiek dat het te oubollig is, het andere dat het te hip of speciaal is... Het hangt er vaak ook vanaf wat je ermee doet he...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad nooit goed da's waar. Het voordeel aan lmv is dat het aantal meters stof dat je nodig hebt beperkt is dus je kan al eens experimenteren zonder risico 😉

      Verwijderen
  12. Hip of oubollig, je staat er goed mee. Ik zou'm ook maken. Misschien komen die reacties omdat Fibremood 'hipper' is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt. Fibre mood is inderdaad iets hipper maar die patronen pas ik dan meestal aan naar net iets langer ofzo waardoor ze toch minder hip zijn bij mij 😉

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d