Doorgaan naar hoofdcontent

Black (and white)Hier kon je al lezen dat ik al een volgend stofje voor het patroontje op het oog had. Het duurde eventjes voor ik er ook iets mee deed, maar toen zowel mijn overlock als naaimachine zwart garen hadden ingeregen gekregen voor een ander projectje, besloot ik erin te vliegen. Want op zich is het zeker en vast niet veel werk om deze te maken. Het zwarte stofje is zwarte soepelvallende tricot van bij Madeline De Stoffenmadam, zalig zacht en ideaal voor iets dat wat mooi moet vallen zoals deze top. 
Ik ging deze keer voor effen zwart zodat de combinatiemogelijkheden eindeloos zouden zijn, in het bijzonder met dit vestje dat ik vorig jaar kocht. Een heel leuk vestje waarbij ik wel nog een top kon gebruiken. Maar ook deze bomber is ideaal om hiermee te combineren. Wat mij betreft rollen er zeker nog exemplaren van dit patroontje van onder mijn naaimachine. 

Reacties

 1. Terwijl nummer twee bij jou al klaar is, ben ik er zelfs nog niet in geslaagd om dat patroon aan te schaffen. Ik ben echt fan van die watervalhalsjes, en mijn gekochte exemplaren zijn dringend aan vervanging toe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Komt wel in orde, eenmaal je het overgetekend hebt zit het snel in elkaar

   Verwijderen
 2. Altijd leuk een bloesje dat net iets anders is dan de anderen. Mooi en multifunctioneel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Zwart is altijd handig, nu het witte stofje nog verwerken tot eentje

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …