Doorgaan naar hoofdcontent

eentje voor Team JurgenIk leerde Sarah enkele jaren geleden kennen toen we samen een spel organiseerden voor een blogmeet. Een toffe, vrolijke madam met een leuk gezinnetje. Een gezinnetje vol plannen en dromen.
Toen ik op facebook las dat haar man kanker bleek te hebben moest ik toch slikken. Niemand verdient zoiets en al zeker zij niet. Ik ken Sarah niet heel erg goed maar de manier waarop ze zich inzet voor levensloop in Edegem is bewonderenswaardig. Toen ze een oproep deed voor bloggers die iets wilden maken voor een online veiling ten voordele hiervan, heb ik dan ook geen seconde geaarzeld. Druk of niet, dit kreeg ik er wel tussen.
Omdat Sarah de vorige keer herbruikbare groentenzakjes verkocht en ik ook iets wou hebben dat voor alle mensen bruikbaar zou zijn, ongeacht maat of leeftijd. Ging ik voor herbruikbare stoffen zakjes. Ideaal om in je auto, jaszak of handtas te bewaren om onverwachte boodschappen in op te bergen.

Ik gebruikte hiervoor twee stofjes uit mijn voorraad. Een zwart katoentje voor dagen waarop je graag een subtiel, zwart tasje meeneemt en een roze geruit katoentje voor als het wat vrolijker mag. Het patroontje is gebaseerd op eentje uit zo geknipt maar werd door mezelf wat aangepast in de loop van de voorbije jaren.


Altijd spannend om iets te maken dat niet voor jezelf bedoeld is, ik hoop dus dat dit setje bij veel mensen in de smaak valt en er veel lotjes verkocht worden. Als jullie liever op iets anders kans maken dan kunnen jullie ook bij de andere gaan piepen. 

Hoe gaat het nu in zijn werk? Je kan lotjes kopen voor een stuk naar keuze, de opbrengst gaat volledig naar levensloop Edegem team Jurgen. De stof en verzendingskosten (binnen Belgiƫ) betaal ik dus met plezier zelf.
 • lotjes kopen kan van maandag tem vrijdag op rekeningnummer BE74 3774 6360 8507
 • elk lotje kost 2 euro en er staat geen limiet op het aantal lotjes dat je koopt per veilingnummer.
 • mijn veilingnummer is 29

De volledige uitleg vind je hier. 

Binnenkort kunnen jullie hier ook lezen naar wie dit setje gaat. Deel dit bericht ook gerust. 

Reacties

 1. Tof, die boodschappentasjes. Dat ben ik dus al jaren aan het maken. Net zoals herbruikbare groentezakjes. Misschien toch maar eens mijn kans wagen voor de veiling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groentenzakjes zou ik ook eens moeten maken maar dit is al een begin šŸ˜‰. Ik koop alvast lotjes voor je Thea

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar Ć©Ć©nmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …

het eerste lentegevoel in de kleerkast

Tijd om te naaien is de laatste tijd zeldzamer, de combinatie van een nieuwe job met het afwerken van een doctoraat en dat in combinatie met nog wat vrijwilligerswerk, maakt dat het er niet altijd van komt.
Maar bij het zien van de nieuwste la maison victor moest ik wel iets maken, zoveel leuke patroontjes.  Ik besloot om met de overslag top te starten, deze zou op enkele avonden tijd wel af geraken. Een deel van een avondje tekenen, een volgend avondje voor een stukje knippen en uiteindelijk deze ochtend, extra vroeg wakker, alles in elkaar zetten. Nu het zonnetje eventjes kwam piepen, was het ook onmiddellijk ideaal om nog eens snel foto's te nemen. 
De top werd enkele cm's verlengd en ik zou een volgend keertje nog net ietsje meer verlengen. Verder ben ik er heel tevreden mee. 
Het stofje dat kocht ik tijdens de wintersolden bij Madeline, ik had nood aan een sprankeltje kleur in de kleerkast en dit stofje voldeed daar perfect aan. 
Voorlopig is het nog net iets te fris om me…