Doorgaan naar hoofdcontent

eentje voor Team JurgenIk leerde Sarah enkele jaren geleden kennen toen we samen een spel organiseerden voor een blogmeet. Een toffe, vrolijke madam met een leuk gezinnetje. Een gezinnetje vol plannen en dromen.
Toen ik op facebook las dat haar man kanker bleek te hebben moest ik toch slikken. Niemand verdient zoiets en al zeker zij niet. Ik ken Sarah niet heel erg goed maar de manier waarop ze zich inzet voor levensloop in Edegem is bewonderenswaardig. Toen ze een oproep deed voor bloggers die iets wilden maken voor een online veiling ten voordele hiervan, heb ik dan ook geen seconde geaarzeld. Druk of niet, dit kreeg ik er wel tussen.
Omdat Sarah de vorige keer herbruikbare groentenzakjes verkocht en ik ook iets wou hebben dat voor alle mensen bruikbaar zou zijn, ongeacht maat of leeftijd. Ging ik voor herbruikbare stoffen zakjes. Ideaal om in je auto, jaszak of handtas te bewaren om onverwachte boodschappen in op te bergen.

Ik gebruikte hiervoor twee stofjes uit mijn voorraad. Een zwart katoentje voor dagen waarop je graag een subtiel, zwart tasje meeneemt en een roze geruit katoentje voor als het wat vrolijker mag. Het patroontje is gebaseerd op eentje uit zo geknipt maar werd door mezelf wat aangepast in de loop van de voorbije jaren.


Altijd spannend om iets te maken dat niet voor jezelf bedoeld is, ik hoop dus dat dit setje bij veel mensen in de smaak valt en er veel lotjes verkocht worden. Als jullie liever op iets anders kans maken dan kunnen jullie ook bij de andere gaan piepen. 

Hoe gaat het nu in zijn werk? Je kan lotjes kopen voor een stuk naar keuze, de opbrengst gaat volledig naar levensloop Edegem team Jurgen. De stof en verzendingskosten (binnen België) betaal ik dus met plezier zelf.
 • lotjes kopen kan van maandag tem vrijdag op rekeningnummer BE74 3774 6360 8507
 • elk lotje kost 2 euro en er staat geen limiet op het aantal lotjes dat je koopt per veilingnummer.
 • mijn veilingnummer is 29

De volledige uitleg vind je hier. 

Binnenkort kunnen jullie hier ook lezen naar wie dit setje gaat. Deel dit bericht ook gerust. 

Reacties

 1. Tof, die boodschappentasjes. Dat ben ik dus al jaren aan het maken. Net zoals herbruikbare groentezakjes. Misschien toch maar eens mijn kans wagen voor de veiling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groentenzakjes zou ik ook eens moeten maken maar dit is al een begin 😉. Ik koop alvast lotjes voor je Thea

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

het laatste stukje op de rol

Onlangs kocht ik voor het eerst stofjes bij The sewing loft. Eigenlijk vooral omdat hun mondmaskerpaneeltjes wel mooi waren, maar ik kon het niet weerstaan om toch ook nog een stofje bij te kopen. Ik kocht voldoende van dit stofje om er een solaris top uit te maken. In het pakje zat echter een beetje meer stof en een briefje dat ik het einde van de rol kreeg. Altijd tof natuurlijk. Dus besloot ik om optimaal gebruik te maken van het stofje.  Het is niet dat ik kleedjes te kort heb, maar echt heel erg zomerse exemplaren heb ik nog niet zoveel. Ik had dus zin in een kleedje voor tropische dagen. En besloot om er zelf eentje samen te stellen. Het bovenstukje is de sleeveless versie van de Sahara top/dress van Bella Sunshine Designs. Als rokdeel besloot ik de volledige lengte van wat ik overhad te rimpelen. Dit kwam kwam lengte vrij goed uit voor een lange jurk die nog praktisch is zodat ik er niet over val.  Ik ben alvast tevreden met mijn kleedje. Ik besloot het diezelfde middag nog aan

lingerie maken: de Hanna Bralette

Aangezien ik niet het meeste geduldige karakter heb als het op zaken leren aankomt en ik vreesde dat we terug richting lockdown aan het gaan waren waardoor de lingerie lessen niet meer zouden doorgaan, kocht ik een pakketje bij Studio Costura voor de Hanna bh. Het was niet duur, maar dat merk je wel aan de kwaliteit van de stoffen. Nu om eens iets te testen is het natuurlijk wel ideaal.  Een bralette dat moest mij wel lukken zonder les dacht ik, zeker met een goeie handleiding erbij. Uiteraard ging het niet zonder slag of stoot want mijn machine vond de doorzichtige elastiek net iets te leuk om op te eten. Het gebeurt heel zelden dat ik op mijn Pfaff vloek maar dit was toch zo'n gelegenheid. Uiteindelijk bracht soluvlies redding.  Uiteindelijk smeet ik de boel aan de kant en maakte ik eerst deze twee slips voor ik verder ging met mijn poging tot het maken van een bralette.  Een mislukte steek losmaken van kant is een uitdaging, dus knipte ik dat stuk opnieuw. Er zat meer dan genoeg

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar. Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee. Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er