Doorgaan naar hoofdcontent

eentje voor Team JurgenIk leerde Sarah enkele jaren geleden kennen toen we samen een spel organiseerden voor een blogmeet. Een toffe, vrolijke madam met een leuk gezinnetje. Een gezinnetje vol plannen en dromen.
Toen ik op facebook las dat haar man kanker bleek te hebben moest ik toch slikken. Niemand verdient zoiets en al zeker zij niet. Ik ken Sarah niet heel erg goed maar de manier waarop ze zich inzet voor levensloop in Edegem is bewonderenswaardig. Toen ze een oproep deed voor bloggers die iets wilden maken voor een online veiling ten voordele hiervan, heb ik dan ook geen seconde geaarzeld. Druk of niet, dit kreeg ik er wel tussen.
Omdat Sarah de vorige keer herbruikbare groentenzakjes verkocht en ik ook iets wou hebben dat voor alle mensen bruikbaar zou zijn, ongeacht maat of leeftijd. Ging ik voor herbruikbare stoffen zakjes. Ideaal om in je auto, jaszak of handtas te bewaren om onverwachte boodschappen in op te bergen.

Ik gebruikte hiervoor twee stofjes uit mijn voorraad. Een zwart katoentje voor dagen waarop je graag een subtiel, zwart tasje meeneemt en een roze geruit katoentje voor als het wat vrolijker mag. Het patroontje is gebaseerd op eentje uit zo geknipt maar werd door mezelf wat aangepast in de loop van de voorbije jaren.


Altijd spannend om iets te maken dat niet voor jezelf bedoeld is, ik hoop dus dat dit setje bij veel mensen in de smaak valt en er veel lotjes verkocht worden. Als jullie liever op iets anders kans maken dan kunnen jullie ook bij de andere gaan piepen. 

Hoe gaat het nu in zijn werk? Je kan lotjes kopen voor een stuk naar keuze, de opbrengst gaat volledig naar levensloop Edegem team Jurgen. De stof en verzendingskosten (binnen België) betaal ik dus met plezier zelf.
 • lotjes kopen kan van maandag tem vrijdag op rekeningnummer BE74 3774 6360 8507
 • elk lotje kost 2 euro en er staat geen limiet op het aantal lotjes dat je koopt per veilingnummer.
 • mijn veilingnummer is 29

De volledige uitleg vind je hier. 

Binnenkort kunnen jullie hier ook lezen naar wie dit setje gaat. Deel dit bericht ook gerust. 

Reacties

 1. Tof, die boodschappentasjes. Dat ben ik dus al jaren aan het maken. Net zoals herbruikbare groentezakjes. Misschien toch maar eens mijn kans wagen voor de veiling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groentenzakjes zou ik ook eens moeten maken maar dit is al een begin 😉. Ik koop alvast lotjes voor je Thea

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…