Doorgaan naar hoofdcontent

Frankie mag mee op skatedateToen ik het nieuwste patroontje van WISJ zag, wist ik dat ik dit moest hebben. Een handig tasje om tijdens het sporten mijn gerief in mee te nemen, kon ik wel gebruiken. Het tasje dat ik anders gebruik is namelijk fluo roze, stijlvol kan je het niet echt noemen.

Ik besloot dus een stijlvol heuptasje (dat ik weliswaar cross body zou dragen) te maken voor tijdens het skeeleren. één van mijn skatemaatjes zou namelijk graag nog wat meer gerief meesleuren tijdens het skeeleren dan dat we nu al doen. Ik koos dus voor het grootste model van de Franky. 

Uiteindelijk lukt het om onze beide gsm's en mijn sleutels hierin te stoppen, maar eigenlijk zou er nog wel iets bij moeten. Ik probeer dus binnenkort de Faye in de hoop dat het lukt om alles in één tasje te krijgen. Anders zullen we gewoon beide een tasje moeten dragen.Dit tasje is gemaakt uit een restje van deze Bob rugzak. Ik verstevigde het rugpand met Style Vil zodat het geheel stevig zou zijn. Al bij al is het geen moeilijk patroontje maar pfff wat een gepruts om die tassenband erdoor te krijgen. Ik denk dat ik de volgende keer toch voor de lusjes met knoopjes ga. 

Ik ben nog niet helemaal tevreden met de afwerking, het is nog wat zoeken om zo'n kleiner tasje te maken. De hoekjes zijn toch eventjes precies naaien en alle overbodige lagen uit de weg houden. Maar als sporttasje kan het er zeker mee door. En het was ideaal om toch eens te kunnen inschatten wat er zoal in kan. 
Vandaag worden ook de winnaars bekend gemaakt van de lotjes die je kon kopen voor Team Jurgen, ten voordele van Stichting Tegen Kanker. Bij deze 'Leentje Moortgat' jij won de twee boodschappentasjes, we spreken wel af hoe we die eens tot bij jou krijgen. 


Reacties

 1. Een heel verdienstelijke eerste poging toch wel. Benieuwd naar je Faye.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerst nog tijd vinden. Deze Frankie wordt alvast goed gebruikt

   Verwijderen
 2. Erg leuk geworden! Ik blijf echt fan van dat stofje :) En ook ontzettend leuk dat ik binnenkort met een echte 'Just Delphine' naar de winkel kan :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer er binnenkort aan te denken om uw just delphines eens af te geven 🙈

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…