Doorgaan naar hoofdcontent

Frankie mag mee op skatedateToen ik het nieuwste patroontje van WISJ zag, wist ik dat ik dit moest hebben. Een handig tasje om tijdens het sporten mijn gerief in mee te nemen, kon ik wel gebruiken. Het tasje dat ik anders gebruik is namelijk fluo roze, stijlvol kan je het niet echt noemen.

Ik besloot dus een stijlvol heuptasje (dat ik weliswaar cross body zou dragen) te maken voor tijdens het skeeleren. één van mijn skatemaatjes zou namelijk graag nog wat meer gerief meesleuren tijdens het skeeleren dan dat we nu al doen. Ik koos dus voor het grootste model van de Franky. 

Uiteindelijk lukt het om onze beide gsm's en mijn sleutels hierin te stoppen, maar eigenlijk zou er nog wel iets bij moeten. Ik probeer dus binnenkort de Faye in de hoop dat het lukt om alles in één tasje te krijgen. Anders zullen we gewoon beide een tasje moeten dragen.Dit tasje is gemaakt uit een restje van deze Bob rugzak. Ik verstevigde het rugpand met Style Vil zodat het geheel stevig zou zijn. Al bij al is het geen moeilijk patroontje maar pfff wat een gepruts om die tassenband erdoor te krijgen. Ik denk dat ik de volgende keer toch voor de lusjes met knoopjes ga. 

Ik ben nog niet helemaal tevreden met de afwerking, het is nog wat zoeken om zo'n kleiner tasje te maken. De hoekjes zijn toch eventjes precies naaien en alle overbodige lagen uit de weg houden. Maar als sporttasje kan het er zeker mee door. En het was ideaal om toch eens te kunnen inschatten wat er zoal in kan. 
Vandaag worden ook de winnaars bekend gemaakt van de lotjes die je kon kopen voor Team Jurgen, ten voordele van Stichting Tegen Kanker. Bij deze 'Leentje Moortgat' jij won de twee boodschappentasjes, we spreken wel af hoe we die eens tot bij jou krijgen. 


Reacties

 1. Een heel verdienstelijke eerste poging toch wel. Benieuwd naar je Faye.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerst nog tijd vinden. Deze Frankie wordt alvast goed gebruikt

   Verwijderen
 2. Erg leuk geworden! Ik blijf echt fan van dat stofje :) En ook ontzettend leuk dat ik binnenkort met een echte 'Just Delphine' naar de winkel kan :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer er binnenkort aan te denken om uw just delphines eens af te geven 🙈

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

Dan toch in 't lang

Als er één kledingstuk is waarvan ik lang getwijfeld heb of ik het wel zou maken, dan is het dit wel. Ik ging er (zoals zovelen) vanuit dat ik eigenlijk te klein ben voor een lange jurk. Maar toen ik op reis in Kreta heel veel mensen rond zag lopen in een lange jurk wou ik er toch één. Bij het rondneuzen in de winkeltjes daar bleek al snel dat ik het deze keer wel goedkoper kon maken dan kopen (wat meestal niet het geval is). Eenmaal thuisgekomen wou ik dus een stofje kopen, toevallig moest ik onderweg naar huis na een rampoefening langs de stoffenmadam passeren (oké naar t schijnt kan je ook gewoon de snelweg nemen maar dat feit negeerde ik eventjes ;-) ) en kocht ik er dit stofje.


Omdat ik bleef twijfelen, stelde ik het wat uit, maar een paar daagjes verlof en stralend weer zorgden ervoor dat er toch aan begon. Ik nam als basis het tamarillo patroon, verlengde het aan de heupen door de lina te nemen en tekende dan zelf nog 45 cm bij waar ik ook een split in voorzag. Rugnepen werden…