Doorgaan naar hoofdcontent

Linkparty: Joanne van Fiber MoodAlles aan dit kleedje bevindt zich buiten mijn comfort zone: het stofje, het model, de uitsnijding vooraan, de knoopsgaten,.... Maar ik ben blij dat ik het gemaakt heb want eigenlijk vind ik het echt wel tof geworden.
Beginnen bij het begin dus, er verscheen weer een oproep voor de linkparty naar aanleiding van de nieuwe editie van Fiber Mood. Deze keer vond ik snel mijn ding en dacht ik het er wel tussen te krijgen. Ik stelde het maken wat uit want de matentabel en de tabel met afgewerkte maten zorgden voor wat twijfel. Ik wou kleiner maken op basis van de afgewerkte maten en ben achteraf ook blij dat ik het zo deed. Maar het zorgde wel voor wat onzekerheid dus nam ik een lap stof die al vrij oud was en uit mijn mama haar voorraad kwam. Ik vond het stofje wel mooi maar ik zou het zelf nooit uit het rek gekozen hebben. Ik ging dan ook voor effen rode knopen om het toch wat 'moderner' te doen aanvoelen, deze kocht ik bij Stoff.be in Puurs. Toen zondagochtend het moment om te passen aangebroken was vond ik het kleedje wel tof, alleen waren er twee problemen: het had een vreemde lengte (snel opgelost, stukje eraf geknipt) en de decolleté was wel heel diep. Ik kreeg er bijna huisarrest van door manlief. Er moest dus iets aan gebeuren. Mijn eerste idee was om een stukje kant achter de v te naaien, maar dan zou het kleedje niet meer open kunnen, wat het aantrekken niet gemakkelijk zou maken. Dus ging ik op onderzoek in mijn kleerkast en viste ik daar nog een oud topje met wat kant op. Het topje is onder de oksels wat vergeeld dus ik draag het niet echt meer, maar het is natuurlijk wel ideaal hiervoor. Met deze combinatie voel ik mij een pak beter dan zonder, dus deze hangen alvast samen in de kast klaar om gedragen te worden. Ik plan alvast nog een versie van dit kleedje, alleen zal ik dan op voorhand kijken dat ik ook een topje heb dat bij het stofje past, kwestie van de buitenwereld toch niet teveel inkijk te geven ;-).


Reacties

 1. Met een topje eronder kan je zonder zorgen buiten, want ik vind het een heel mooi, zomers en elegant jurkje. Het staat je prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad met topje kom ik hier heel graag mee buiten, zonder vond ik het wat minder elegant ;-)

   Verwijderen
 2. Het model is je op jouw lijf geschreven ! Heel mooie versie dus, maar met jouw lichte huidskleur zou ik bij een tweede versie voor een ander stofje kiezen (maar begrijp waarom je het stofje koos, hoor !)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de bedoeling is inderdaad om een mooi stofje met donkerblauw ofzo te kiezen de volgende keer, maar matentabellen negeren doe ik liever in een stofje uit voorraad ;-)

   Verwijderen
  2. Volgens mij sta je goed met een muntachtig groen (alleen niet te licht van kleur), maar blauw (toevallig ook mijn lievelingskleur) is ook goed !

   Verwijderen
  3. Ik denk dat ik eens binnenspring bij De Stoffenmadam en mij laat adviseren, die heeft daar een heel goed oog voor.

   Verwijderen
 3. Zonnig en fleurig! Ik maakte nepknopen en zette verborgen drukknoopjes aan de binnenkant. Misschien kan je eentje ter hoogte van de borst plaatsen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. De maat is zo goed gepast dat het hoger sluiten wat tegentrekt (geprobeerd met een speldje) maar bedankt voor de tip

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee.  Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook. Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier.  Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto&

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar. Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee. Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er

het laatste stukje op de rol

Onlangs kocht ik voor het eerst stofjes bij The sewing loft. Eigenlijk vooral omdat hun mondmaskerpaneeltjes wel mooi waren, maar ik kon het niet weerstaan om toch ook nog een stofje bij te kopen. Ik kocht voldoende van dit stofje om er een solaris top uit te maken. In het pakje zat echter een beetje meer stof en een briefje dat ik het einde van de rol kreeg. Altijd tof natuurlijk. Dus besloot ik om optimaal gebruik te maken van het stofje.  Het is niet dat ik kleedjes te kort heb, maar echt heel erg zomerse exemplaren heb ik nog niet zoveel. Ik had dus zin in een kleedje voor tropische dagen. En besloot om er zelf eentje samen te stellen. Het bovenstukje is de sleeveless versie van de Sahara top/dress van Bella Sunshine Designs. Als rokdeel besloot ik de volledige lengte van wat ik overhad te rimpelen. Dit kwam kwam lengte vrij goed uit voor een lange jurk die nog praktisch is zodat ik er niet over val.  Ik ben alvast tevreden met mijn kleedje. Ik besloot het diezelfde middag nog aan