Doorgaan naar hoofdcontent

Linkparty: Joanne van Fiber MoodAlles aan dit kleedje bevindt zich buiten mijn comfort zone: het stofje, het model, de uitsnijding vooraan, de knoopsgaten,.... Maar ik ben blij dat ik het gemaakt heb want eigenlijk vind ik het echt wel tof geworden.
Beginnen bij het begin dus, er verscheen weer een oproep voor de linkparty naar aanleiding van de nieuwe editie van Fiber Mood. Deze keer vond ik snel mijn ding en dacht ik het er wel tussen te krijgen. Ik stelde het maken wat uit want de matentabel en de tabel met afgewerkte maten zorgden voor wat twijfel. Ik wou kleiner maken op basis van de afgewerkte maten en ben achteraf ook blij dat ik het zo deed. Maar het zorgde wel voor wat onzekerheid dus nam ik een lap stof die al vrij oud was en uit mijn mama haar voorraad kwam. Ik vond het stofje wel mooi maar ik zou het zelf nooit uit het rek gekozen hebben. Ik ging dan ook voor effen rode knopen om het toch wat 'moderner' te doen aanvoelen, deze kocht ik bij Stoff.be in Puurs. Toen zondagochtend het moment om te passen aangebroken was vond ik het kleedje wel tof, alleen waren er twee problemen: het had een vreemde lengte (snel opgelost, stukje eraf geknipt) en de decolletĂ© was wel heel diep. Ik kreeg er bijna huisarrest van door manlief. Er moest dus iets aan gebeuren. Mijn eerste idee was om een stukje kant achter de v te naaien, maar dan zou het kleedje niet meer open kunnen, wat het aantrekken niet gemakkelijk zou maken. Dus ging ik op onderzoek in mijn kleerkast en viste ik daar nog een oud topje met wat kant op. Het topje is onder de oksels wat vergeeld dus ik draag het niet echt meer, maar het is natuurlijk wel ideaal hiervoor. Met deze combinatie voel ik mij een pak beter dan zonder, dus deze hangen alvast samen in de kast klaar om gedragen te worden. Ik plan alvast nog een versie van dit kleedje, alleen zal ik dan op voorhand kijken dat ik ook een topje heb dat bij het stofje past, kwestie van de buitenwereld toch niet teveel inkijk te geven ;-).


Reacties

 1. Met een topje eronder kan je zonder zorgen buiten, want ik vind het een heel mooi, zomers en elegant jurkje. Het staat je prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad met topje kom ik hier heel graag mee buiten, zonder vond ik het wat minder elegant ;-)

   Verwijderen
 2. Het model is je op jouw lijf geschreven ! Heel mooie versie dus, maar met jouw lichte huidskleur zou ik bij een tweede versie voor een ander stofje kiezen (maar begrijp waarom je het stofje koos, hoor !)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de bedoeling is inderdaad om een mooi stofje met donkerblauw ofzo te kiezen de volgende keer, maar matentabellen negeren doe ik liever in een stofje uit voorraad ;-)

   Verwijderen
  2. Volgens mij sta je goed met een muntachtig groen (alleen niet te licht van kleur), maar blauw (toevallig ook mijn lievelingskleur) is ook goed !

   Verwijderen
  3. Ik denk dat ik eens binnenspring bij De Stoffenmadam en mij laat adviseren, die heeft daar een heel goed oog voor.

   Verwijderen
 3. Zonnig en fleurig! Ik maakte nepknopen en zette verborgen drukknoopjes aan de binnenkant. Misschien kan je eentje ter hoogte van de borst plaatsen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. De maat is zo goed gepast dat het hoger sluiten wat tegentrekt (geprobeerd met een speldje) maar bedankt voor de tip

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar Ă©Ă©nmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …

het eerste lentegevoel in de kleerkast

Tijd om te naaien is de laatste tijd zeldzamer, de combinatie van een nieuwe job met het afwerken van een doctoraat en dat in combinatie met nog wat vrijwilligerswerk, maakt dat het er niet altijd van komt.
Maar bij het zien van de nieuwste la maison victor moest ik wel iets maken, zoveel leuke patroontjes.  Ik besloot om met de overslag top te starten, deze zou op enkele avonden tijd wel af geraken. Een deel van een avondje tekenen, een volgend avondje voor een stukje knippen en uiteindelijk deze ochtend, extra vroeg wakker, alles in elkaar zetten. Nu het zonnetje eventjes kwam piepen, was het ook onmiddellijk ideaal om nog eens snel foto's te nemen. 
De top werd enkele cm's verlengd en ik zou een volgend keertje nog net ietsje meer verlengen. Verder ben ik er heel tevreden mee. 
Het stofje dat kocht ik tijdens de wintersolden bij Madeline, ik had nood aan een sprankeltje kleur in de kleerkast en dit stofje voldeed daar perfect aan. 
Voorlopig is het nog net iets te fris om me…