Doorgaan naar hoofdcontent

pyjamatijdIk had 4 see you at six stofjes en maar één zomerpyjama nodig. Alleen was het nogal moeilijk kiezen en instagram en facebook om hulp vragen, wat uiteraard niet direct de oplossing was want iedereen wou iets anders.
Uiteindelijk besloot ik om het gele stofje te gebruiken voor een zomerse pyjama.Voor mijn zomerse pyjama ging ik voor een shortje gecombineerd met een los t-shirt, de Nore. Ik koos hier voor de Nore omdat die al overgetekend was. Als shortje ging ik voor een lichtjes verlengde versie van het slaapshortje uit la maison victor. Een patroontje dat ook al overgetekend klaar lag. 
Op deze manier heb ik een min of meer deftig setje voor een weekje verlof binnenkort, sinds ik twee jaar terug mijn collega's 's nachts tegenkwam bij een brandalarm op hotel (en ik toen gelukkig een mooie pyjama droeg) probeer ik om op verlof niet in afgedragen, fout gecombineerde pyjama's te slapen.

Dit gele stofje vond ik al mooi vanaf dat het uitkwam, alleen is geel niet direct mijn kleur en ook niet direct een kleur die ik op dagdagelijkse basis zou dragen om te gaan werken. De volle pot betalen vond ik dus een beetje jammer. Gelukkig waren er enkele weken terug grote kortingen bij Toverstof waardoor ik dit stofje aan een goedkoper prijsje in mijn mandje kon klikken. 
Aangezien ik pas een nieuwe naaimachine heb, besloot ik om mij een beetje te amuseren bij het omzomen, ik gebruikte een aantal verschillende steken voor de hals en zomen. 

Reacties

  1. Toffe pyama! En leuk stiksel aan de hals, dat zal zeker nog van pas komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuke verwerking van zo'n stofje dat je jezelf toch niet echt ziet dragen overdag :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…