Doorgaan naar hoofdcontent

simple comme bonjour

Het lijkt bijna onmogelijk, maar een doodgewone rok, lang in dit geval, met zo'n schone taille-elastiek met glitter. Ik had dat nog nooit gemaakt. Toen de zomer eraan kwam, wou ik er eigenlijk wel eentje. Doordat ik deze zonder patroon ging maken, had ik eigenlijk geen flauw idee hoeveel stof ik nodig zou hebben. Gelukkig zijn ze bij Madeline De Stoffenmadam altijd bereid tot een extra woordje uitleg en was dat probleem dus snel verholpen.
Toen ik stof en elastiek gekocht had, kon ik er het weekend erna al invliegen. Om je een idee te geven hoe snel alles in elkaar zat, ik naaide de rok op een zaterdagochtend vooraleer ik met het rode kruis op dienst vertrok naar Elrow town. De rok kon uiteraard niet mee, maar hij was wel af (en ja, ik ben een vroege vogel).Deze keer was ik slimmer in mijn combinatie bovenstuk/rok planning, toen ik het stofje dat ik online bestelde ging afhalen, koos ik onmiddellijk een bijpassend satijnen stofje. Hieruit maakte ik een Lett-shirt maar dan in niet-rekbare stof.

De Lett zag je hier al in combinatie met mijn Maui rok in een wit viscose tricotje. Ik maakte toen ook de wijde versie. Omdat ik vermoedde (maar liever dubbelcheckte) dat die wijd genoeg zou zijn om in een niet rekbaar stofje te maken, maakte ik een test exemplaar uit een goedkoper stofje (wat opnieuw een goeie herinnering was aan het feit dat kwaliteit geld kost). Toen dat bleek te kloppen, kon ik dus zonder schrik in dit stofje knippen. Hier vind je ook nog enkele extra foto's van mijn viscose Lett.
Ook het roze topje dat ik voor mijn Maui rok maakte en een zwart topje dat ik enkele jaren terug kocht, passen hier wel bij. Geen enkel excuus dus om de rok te laten hangen. Ik droeg de rok samen met de Lett top om naar een huwelijksmis te gaan. Uiteindelijk heb ik toen zelfs lang getwijfeld of ik die outfit ook niet 's avonds zou aandoen voor het feest. De enige reden dat ik uiteindelijk toch voor mijn twijfelkleed ging was omdat een vriendin mij overtuigde om het aan te doen. Om maar te zeggen dat ook deze rok in mijn ogen feestelijk genoeg is voor een huwelijk, afhankelijk van de top waarmee het gecombineerd wordt. 


Reacties

 1. Met zo’n lange rok kan je inderdaad alle kanten uit. Heel mooi gecombineerd ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk! Zo gaan er vast nog volgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Overschot van gelijk heb je, ik vind deze rok zeer zeker feestelijk, met de juiste schoenen en bovenstuk. Staat je ook erg goed Delphine!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. De rok dient vandaag als outfit om te gaan werken met een iets minder feestelijk zwart t-shirt op, het leven bestaat helaas niet alleen uit feestjes 😉

   Verwijderen
 4. Heel mooi! En super feestelijke combinatie zo!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…