Doorgaan naar hoofdcontent

simple comme bonjour

Het lijkt bijna onmogelijk, maar een doodgewone rok, lang in dit geval, met zo'n schone taille-elastiek met glitter. Ik had dat nog nooit gemaakt. Toen de zomer eraan kwam, wou ik er eigenlijk wel eentje. Doordat ik deze zonder patroon ging maken, had ik eigenlijk geen flauw idee hoeveel stof ik nodig zou hebben. Gelukkig zijn ze bij Madeline De Stoffenmadam altijd bereid tot een extra woordje uitleg en was dat probleem dus snel verholpen.
Toen ik stof en elastiek gekocht had, kon ik er het weekend erna al invliegen. Om je een idee te geven hoe snel alles in elkaar zat, ik naaide de rok op een zaterdagochtend vooraleer ik met het rode kruis op dienst vertrok naar Elrow town. De rok kon uiteraard niet mee, maar hij was wel af (en ja, ik ben een vroege vogel).Deze keer was ik slimmer in mijn combinatie bovenstuk/rok planning, toen ik het stofje dat ik online bestelde ging afhalen, koos ik onmiddellijk een bijpassend satijnen stofje. Hieruit maakte ik een Lett-shirt maar dan in niet-rekbare stof.

De Lett zag je hier al in combinatie met mijn Maui rok in een wit viscose tricotje. Ik maakte toen ook de wijde versie. Omdat ik vermoedde (maar liever dubbelcheckte) dat die wijd genoeg zou zijn om in een niet rekbaar stofje te maken, maakte ik een test exemplaar uit een goedkoper stofje (wat opnieuw een goeie herinnering was aan het feit dat kwaliteit geld kost). Toen dat bleek te kloppen, kon ik dus zonder schrik in dit stofje knippen. Hier vind je ook nog enkele extra foto's van mijn viscose Lett.
Ook het roze topje dat ik voor mijn Maui rok maakte en een zwart topje dat ik enkele jaren terug kocht, passen hier wel bij. Geen enkel excuus dus om de rok te laten hangen. Ik droeg de rok samen met de Lett top om naar een huwelijksmis te gaan. Uiteindelijk heb ik toen zelfs lang getwijfeld of ik die outfit ook niet 's avonds zou aandoen voor het feest. De enige reden dat ik uiteindelijk toch voor mijn twijfelkleed ging was omdat een vriendin mij overtuigde om het aan te doen. Om maar te zeggen dat ook deze rok in mijn ogen feestelijk genoeg is voor een huwelijk, afhankelijk van de top waarmee het gecombineerd wordt. 


Reacties

 1. Met zo’n lange rok kan je inderdaad alle kanten uit. Heel mooi gecombineerd ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk! Zo gaan er vast nog volgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Overschot van gelijk heb je, ik vind deze rok zeer zeker feestelijk, met de juiste schoenen en bovenstuk. Staat je ook erg goed Delphine!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. De rok dient vandaag als outfit om te gaan werken met een iets minder feestelijk zwart t-shirt op, het leven bestaat helaas niet alleen uit feestjes 😉

   Verwijderen
 4. Heel mooi! En super feestelijke combinatie zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Dank je. Altijd moeilijk aan rokken, ze moeten gecombineerd worden daarom maak ik liever kleedjes

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…